Hästarna och träningen på Stuteri MW

2013-02-24
22:17:42

Duktiga hästar
Åh, i Torsdags när jag red gick alla hästarna heeeelt fantastiska, de var så duktiga!
NEEEJ, Dom var precis lika fina och duktiga som de alltid är, men jag red extremt bra (:
Går det dåligt ä'r det ryttarens fel går det bra så är det ryttarens fel ;) Hästen är alltid lika duktig och fin! Det är så jag tänker!
Så just den dagen vågade jag mig på att göra seriebyten på Feno-Me 5 byten i var 3e! Vilken lycka jag kände efteråt :D Han gjorde det så fint lilla gubben (: Nu hoppas jag att jag bara får det att flyta på vidare fram i en lagom tackt med upp och nedgångar. "who never falls, can never rise" Våga misslycka för att lyckas.
Men nu har jag varit sjuk sedan fredagen och hoppas att jag är super pigg och frisk i morgon! För i dag mådde jag riktigt riktigt dåligt.
Men i morgon på morgonen är det först tandläkaren 07.40 och sedan skall jag åka och hälsa på Matilda som jobbar hos Stefan Jansson kl 09.00. Jag kommer vara där i några timmar, skall bli spännande, se vad hon gör, eller vad dom gör och ja, allt hur det går till i ett annat utbildning/tävlingsstall än Stuteri MW stallet :)

2013-02-24
21:47:25

Slem/Spya?
Nu skall jag berätta för er vad det var på bilden häromdagen!
 
 
Detta är dreggel/slem från Hästen Liari!
När jag la på sadeln och gick i väg för att hämta tränset hade han redan börjat tugga och slemma så det droppade lite slemner från munnen, när jag är ca 10 cm från munnen gapar han stoooooort och ut kommer en hel flod av dreggel! Så varken jag, Ellen, Manne, Yansson eller Feno-Me var skyldiga, utan det var Liari som är ca 180 cm hög som var den skyldige (:

2013-02-21
13:12:32

Amalia & Dunedain

I dag var Amalia här och red sin fina lilla Dunedain. Dunedain har varit här i några veckor på utbildning nu och hon är en Superfin ponny.
Svart i färgen, mamman är Dunja, lite lika är dem. Gerswin är pappa och hon har även hans likheter, en helt underbar ponny i alla fall. Hon är snäll, känslig, arbetsvillig, hon är smart och en glad ponny!
I dag var i alla fall Amalia här och red henne. Det var första gången hon red henne under tiden hon varit här. Jag har ju inte sett ekipaget innan, eller hur det såg ut innan. Men jag fick uppfattningen om att dom klickar med varandra, men några "knappar" är ännu inte riktigt ihopkopplade. Men de gick väldigt bra med många saker tycker jag, jag lägger upp små mål på vägen som ni vet, å då ser man snabbare hur saker och ting utvecklas. Hade jag haft för stora mål med hur det skulle varit hade det nog inte blivit bättre, men med små mål att klarar av kan man klättra vidare. Dessa små mål lyckades Amalia med att ta sig över och även komma underfund med hur det fungerar. Amalia rider väldigt trevligt, hon sitter stilla i sadeln och har små rörelser, är ödmjuk och snäll! En sådan ryttare är enkel att arbeta med :) både för häst och tränare!

När Amalia kommer rida DD mera kommer det nog gå väldigt fort fram, känns som att de båda 2 kommer kunna kommunicera på ett enkelt och smidigt sätt ;) De kommer lära av varandra, både ta och ge. Kommer bli spännande att följa! Hennes storasyster Elin tror jag också kommer rida en del på henne :)

2013-02-21
12:58:04

Torsdag

Nu har jag ätit Lunch, kyckling och fisksoppa...jag vet! Det går inte alls i hop, men variation har jag hört att är bra (av min vise mamma) Så nu är magen rejält påfylld och snart är även hjärnan mättad ( tar en liten stund innan den fattat att den fått mat, så fortfarande lite grinig) *ironisk*

Vad jag förstår så förstår inte alla sig på min humor...jag är oerhört ironisk av mig bara så ni vet! Ta allt med en stor nypa salt! ;) skratta och le ofta, då sitter ni i min sits :D Så när ni läser min blogg...skratta, le, fnittra och fnissa...eller "jaaaa jaaaa, sådant som händer, men ääh nästa gång blir det bättre" Gör ingen big deal om något göm och glöm, gör om gör rätt! Var nästan alltid positiv! Ibland får man lov att inte vara positiv, typ 2 gånger om året :)

Mål! Har ni några dagens mål? Om inte så se till att göra ett mål nu! Det behöver inte vara stort, men åtminstone ett litet mål! Hellre ett misslyckat försök än inget alls!
T ex kan det vara att du skall gå med avslappnade axlar så du inte går och spänner dem

* Kanske att du skall klara av att lyfta på fötterna när du går så de inte ens släpar lite i marken, för då får du för dyr skoräkning!?

* Klara av att andas ända ned i magen när du sitter ned i traven.

* Kunna stå upp i traven en hel volt utan att du håller i dig.

Eller vad du nu har för mål, men små och lätta så du klarar av dem som ingenting, när du har lyckats blir du självklart glad och kanske nästa gång lägger upp ett pyttelitet svårare mål och klarar även av det :)

2013-02-19
10:54:19

Gissa

Gissa vad och vad för djur detta kommer ifrån! :)
Hund,häst, katt, får, människa eller kanske fågel och Vad det är. Lägg märke till bubblan också ;)

Kanske vet ni också Vem det är ifrån haha!

2013-02-18
18:45:01

Ledig dag med gym

Härregud, kg har ledig dag men är just nu och tränar benen på gym. Pust...flånk och flås! Kommer inte kunna gå i morgon eftersom jag inte ens kan gå nu, benen darrar vill jag lova! Men vi skall nog få ordning på detta! Skall tjuvträna!

2013-02-15
09:50:37

Fredag FM

I sadelkammaren doftar det kanel, apelsin & citron! Gott med andra ord, riktigt ljuvligt luktar det. Har nämligen tänt ett värmeljus i en såndär sak med vatten i överst som man kan lägga i doftdroppar. Så när man kommer in från skötseldelen luktar det riktigt underbart :) Här luktar det inte häst, hund eller får ;)
I dag skall jag hämta Jessica i KBA kl 12, så skall hon underhålla mig i några timmar när jag rider. Förhoppningsvis sover hon över hos mig i natt. Alltid trevligt med trevligt sällskap ;) Och i morgon kommer det 4! Goa MW tjejer hit :D Lisa, Amanda, Julia & Ellen skall hälsa på, oj vad de skall få slita och släpa. Nä, de har 8 hästar att rida på och en liten Emilia att busa med, och några hästar att göra i ordning + att Lisa och Amanda skall träna för mig. Så jag räknar med att de, förutom jag, kommer ha en riktigt rolig dag, jag går All in for it i alla fall.
Nu skall jag rida lite hästar. 6 st skall bli ridna i dag, olika arbeten med dem alla, Puuuh, gäller att man är flexibel med hjärnan och hinner tänka om :)
Hästschemat för nästa vecka är nästan helt uppe på tavlan nu, så inte ens det behöver jag tänka på.
Eftersom jag har många hästar i arbete måste jag skriva upp vilken/vilka dagar hästarna skall gå, så inte 1 häst går i 2v utan vila och då kanske inte 1 häst blir arbetad på 2 v. Så det gäller att ha koll så hästarna blir arbetade. Men allra viktigast är att de också får sin vila 2-3 dagar i veckan!


2013-02-13
11:51:56

Onsdag

Nu har jag ätit upp min Lunch, blev vrålhungrig och kände att jag måste äta nu, i stället för om 1h! Men nu är jag mätt i magen och kan hålla mig energisk ett tag till.
Skall rida Liari nu, som vanligt kommer han säkerligen vara pigg som sjutton, spänna upp sig och bocka å busa samt göra pip ljud ifrån sig haha! Tur det är en stor häst, då det oftast är väldigt sega i sina bocksprångsrörelser jämfört med en liten B ponny som är super kvick och som man definitivt flyger av. Men på Liari är det enklare att sitta kvar på :) just för att han är så stor och Älgig.

Red Nota Bene som första häst i dag, hon var extremt hyper! Hon kunde knappt ens så stilla utan att kasta sig i väg eller backa bak! För i rörelse ville hon vara, mycket spring i benen. Men med extra långa tyglar och extra lugn lättridning var det till slut nemas problemas, så hon gick riktigt bra!
Nota Bene är min hopphäst som är extremt känslig, extremt på tårna och super duper engagerad i allt och älskar att hoppa både högt och lågt + att hon är supersnäll och jätte mysig! Det var en ganska enkel beskrivning på henne :) Juste, hon är fux med bläs ;)

2013-02-12
15:14:15

Mellis

Muuuums mums...tugga tugga...kraaas kraas! Äter flingor nu igen innan jag går ut och rider de 2 sista för dagen. Granja och Liari återstår, jag räknar kallt med att de är vrål pigga! Fast det gör inget (: för i morgon kommer de ändå inte vara lika pigga :)

Wacos Rache gick riktigt bra i dag. Ville verkligen att han skulle få med lång hals men ändå vara aktiv. Gjorde också övergångar med den långa låga halsen, för att sedan kort plocka upp honom i formen lite och kunna rida några skolor för att bara låta tygeln glida ut långsamt samtidigt som han sänkte huvudet och längden på halsen och behöll samma takt och tempo. Gjorde Sanna sak i skritt, trav och galopp. Mission kompleted! Det gick strålande!

Geld och jag gjorde några fina mellantraver i dag, Bara korta linjer. Och vi hade även ett fint galopparbete med bra förvända galopper samt enkla byten som satt riktigt fint!

Feno-Me arbetade jag bara från marken i dag, har börjat träna på piaffen. I dag gjorde han det så strålande bra, riktigt fina framsteg gör vi. Han är superenergis i sitt arbete men är ändå avslappnad, bra ponnypojk!

Lanson tycker jag gjorde galopparbetet bäst i dag! Han blev lite spänd då och då, men när han gjorde samma sak 2a gången var han riktigt avslappnad och ledlös i sitt bakparti hihi. Traven var inte heller så dålig. Han var lätt i handen, väldigt mjuk och lätt men hade ändå kontakt, jag kunde lätt släppa ut tygeln och han längde halsen fram ner långsamt.

Nu Liari och Granja!

2013-02-12
07:40:25

Morgon
Nu är vi vakna och snart påkädda allihopa, om 10 min börjar jag och Emilia rulla bort mot dagiset. Sedan börjar min dag med nya mål och möjligheter på jobbet, får se vad denna dagen bjuder till för något (: Jag hoppas på något spännande, men inte för spännande så ni får era backbilder i dag ;) Utan något som äl lagom spännande.
 
Dagens mål: Uppfyll och sträva efter dagens mål, gå efter det du har planerat och inget mer!

Det är mitt mål för dagen i helhet.
 
 
 
En lite rolig film jag hittade hihi!

2013-02-11
23:02:00

kväll kväll kväll
Hyrde film innan, å den var riktigt B! "You May Not Kiss The Bride" Fast det var något litet jag gillade över den, men nä, inget jag ser igen i alla fall. Kyra Kyrklunds filmer är bättre vill jag lova.
För att summera dagen som gått har den varit riktigt bra! Hästarna har gått riktigt bra, varenda en. Jag har verkligen uppnått varenda litet mål med vardera individ OCH lite med mig själv.
Varje dag har jag nya mål med hästarna och eftersom varje häst inte är lik den andre så får man helt enkelt anpassa sig med sina mål efter individen man rider. För att uppnå de mål man har varje dag skall man ha enkla små mål!
- För när man uppnår ett mål blir man nöjd över sig själv och kommer då vidare fram.
Annat är det om man har för höga mål och misslyckas, hur bra mår man då? Inte alls bra och man blir kanske bara frustrerad och försöker mer intensivt för att lyckas och man låser sig och gör helt fel.
 
Jag har trampat i träsket själv och VET hur det är att känna att man misslyckas, mitt tips är att hela tiden ha mål att sträva efter, se till att du och din tränare har samma mål för dig, våga berätta om vad ditt mål är och alla dina delmål!
t.ex.:
-OS om 8 år
-VM om 7 år
-EM om 5 år
-NM om 3 år
-SM om 2 år
-St:Georges om 1 år
-MSV:A i år
.
Eller kanske så här:
 
Förvänd galopp om 3 månader i båda varven med mjuka hörn.
Kunna fatta en förvänd galopp på rakt spår innanför spåret om 2,5 månader
Göra bra övergångar mellan trav och galopp där jag är lätt i handen inom 2 månader
osv osv.
 

Anpassa era mål efter var ni vill komma, men utan mål kommer ni inte långt, man kan om man vill...men man skall våga vilja det tillräckligt mycket.Ridning handlar om att faktiskt Rida när du sitter på hästen, innan du sitter upp skall du veta vad du skall träna på för dagen och håll dig till det, börja i den ena änden...den enklaste, Grunden! För sitter du upp på hästen utan någon vidare plan...då blir det planlös ridning, hur mycket utvecklas man? Du vet inte vad du vill och du kanske då bara tycker att hästen gör fel fel feeel! Fast det är Du som gjort fel genom att inte haft en plan från början.
Hädanefter skall du ha planering, dagligen! Ha små mål som ni skall uppfylla, kan vara att du skall klara av att rida hörnen korrekta, klara av att rida en helt rund volt, kanske att kunna rida skänkelvikning 5 steg, 4 steg rakt, 3 steg skänkelvikning osv, börja som sagt med små mål som leder fram till det stora målet, för varje litet mål uppnått är du det stora slutmålet närmre, men låt det ta den tid det behövs och våga gå tillbaka!
 
Det hade varit jätte skoj att veta just ditt mål! Så kan ni få veta mitt mål för morgondagen :D På varje häst, det låter inte illa va ;) Men jag är så nyfiken på vad du har för mål!
 
 
Här är en bild på fina Granja MW som föl!
 

2013-02-11
15:30:50

Mellis

Sitter inne i sadelkammaren och tar mig en snabb mellan innan jag rider nästa kuse, börjar kurra lite i magen nämligen :) Havregurt med jordgubbssmak och special flingor m röda bär i. Lär ju orka De 2 sista hästarna med påfylld mage för att sedan hämta Emilia på dagis :)

Hästarna hittills har gått suveränt, mamma kom ner i ridhuset och hjälpte mig när jag red Geld. Trevligt när man får lite sällskap i ridhuset.

Bild på mig och Feno-Me efter vår första MSV:B4, ritten gick suveränt, vi fick 68% någonting och kom på en 4e plats...om jag bara hade ridit med Kandar!
Lärde mig efter denna tävlingen att Kandar är ett MÅSTE från MSV:B4 och uppåt :)

2013-02-11
08:48:33

Måndag

Yes, uppe på jobbet, ny vecka väntar, nya möjligheter och en chans att uppfylla veckans mål! Är det någon mer än mig som är taggad på en ny vecka :)? Hoppas vi får hem släpet snart som har varit på lagning, hade varit himla skönt att få hem det igen.
Ca 6 hästar skall arbetas i dag, fins det tid kommer jag longera någon till också. Annars är det nog inget mer spännande som händer i dag, än just det jag skall göra ^^

Men händer det något spännande under dagen lovar jag att dokumentera det på bloggen :D flyger jag av hästen lovar jag att ta kort Från backen ;)

2013-02-10
20:23:17

Söndag kväll

Nu är jag färdig hos mamma! Fick åka till gården och hjälpa henne med hästarna.
Eftersom hon varit vaken hela natten med att ha fullt upp på lammningsbiten så var hon väldigt trött nu.
Så jag hjälpte till med att mocka alla stall, fodra till alla hästarna, halmade boxarna i stostallet, fodrade alla får på lösdriften samt hästarna där och gav alla där ute vatten, tog in alla hästarna, la ett våtvärmande omslag på en hov åt en häst som fått en hovböld. Allt detta på
2h 30 min. 26 hästar, 46 får ca.

Hur lång tid hade det tagit för er att göra allt detta tror ni? :)

2013-02-10
06:00:00

Filmer
God Morgon!
 
Nu har jag och mamma funderat på att filma våra lägerhästar när jag rider dem, så kan man ha en liten film snutt på hemsidan vid deras presentation. Då kan man ju se vad vi har för hästar på våra ridläger, se hur just Melody ser ut, eller se hur Duchesse hoppar. Så kanske man fastnar för just en häst och ja...kan detta vara spännande :D?
Fast just nu kan vi bara filma de som vi har hemma, dvs: Duchese, Dunja, Sandressa, Miramar, Ganja,Melody och Grandezza. Men när de andra lägerhästarna som är uthyrda kommer hem så får vi filma dem också.
 
Tycker Ni detta hade varit roligt att se, att inte bara se "Läger hästen" eller "Hyr hästen" på bild, utan även på en film!
 
P.S Jag och mamma har klurat lite på ridläger till PÅSK! men eftersom alla har lov olika så tänkte vi ha 2 st läger! Ett innan Påsk och ett efter! 1v läger då! Vad säger ni om det :D Om det blir så alltså! Då har vi ca 8 platser med våra hästar och 3-4 platser med egen! Sommaren börjar tidigt här isf, så var beredda på om det skulle bli så att det kommer in ett läger eller två ;) Ålder på lägrena kanske inte är bestämt ännu, men Träningsläger med 15 år+ ? Något liknande. Ännu bara en Idé, får nu bara hoppas det blir så, Eller? (:
 
 
Liari MW som 4 åring

2013-02-09
22:19:47

Maria Winberg
 
Maria Winberg är utbildad C-Tränare ovh har tävlat tom St:Georges. Hon är hiskeligt intressead i avel, vilket hon är riktigt duktig på. Hon har tagit fram topponnyer efter topponnyer. Hon har även en hundkennel med 14 hundar, hon föder upp Lancashire Heller, har även 3 st Kelpie hundar.
 
Som tränare är hon väldigt duktig på att beskriva och visa. Hon lägger mycket vikt i sitsen, på att man skall sitta mjukt, sitta med i rörelsen och inte emot, ha en lätt följsam och stadig hand osv. Ridning skall vara enkelt och lätt, hästen skall ha roligt och ryttaren med. Varierade ridpass är också viktigt, fromen, tempot, takten osv.
Ett ridpass för Maria blir aldrig tråkigt, för det är så varierat, hon lämnar inget åt slumpen.

2013-02-09
21:55:47

Kajsa Boström
 
Kajsa Boström är B-tränare i dressyr och har själv ridit på Grand Prix-nivå. Hon är känd för att ha tagit upp hästar i klasserna som inte ansetts ha "det".Kajsa lär sina elever utgångspunkten äför att ha en positiv inställning till ridningen. Och att man aldrig - i någon situation - får skylla en motgång på hästen.
- Det är alldeles för ofta man ser ryttare som sitter på hästryggen och ser arga ut, de rycker, sliter och drar för att hästen inte lyder.
 
Träninhspassen för Kajsa är väldigt roliga och intresanta, man lär sig något nytt varje gång. Speciellt att alltid vara possitiv! Mot Hästen, det är A & O! Hon lägger mycket vikt på grunden
- Man börjar aldrig bygga taket på ett hus först, eller ett hus med dålig grund, det håller inte.
Samma sak i ridningen, grunden först.

2013-02-09
21:50:00

Sten Åstedt
 
Sten Åstedt är B-tränare i dressyr och som utbildar hästar, håller kurser och lektioner hemma i Skene och på andra håll i Sverige. Innan han startade eget var Sten bland annat ridskolechef i Trollhättan. Inte minst tycker han att lösgjordheten hos hästen är viktig.
- Tyvärr premieras spänning på tävling idag, säger han.
Tränarens uppgift är enligt Sten att ta ryttaren och hästen längre än de skulle gå själva, att hjälpa dem vidare och tänja lite på gränserna. Däremot får det aldrig ske på bekostnad av hästen.
 
Sten är en tränare som jag tränat för i många år till och från.
När jag var 4 år fick jag min första ponny, Titti, då fick jag följa med mamma när hon skulle träna för Sten, tog  med mig Titti och fick rida med i ridhuset. Sten är en lugn tränae och arbetar successivt fram i lugn takt till det han ser man klarar av för stunden, så inget blir för svårt för häst och ryttare.
 
 
 

2013-02-09
21:10:00

Elphins Roquefort Såld
 
 
Nu är Elphins Roquefort såld, han gick igenom besiktningen helt utan anm och sköttesig så bra där också! Han var så lugn och fin!
 
Jag vill tacka Elisabeth Nicholsson som är uppfödare till honom för att jag har fått rida honom, utbilda honom, visa upp honom på tävling mm. Det har varit en helt fantastisk ponny att få rida, en helt gudomlig ponny! En ponny ma får 1 gång i livet (den känslan) Han lärde sig fort, det var aldig några problem. Ja visst hoppade han bra också!
Jag saknar honom i alla fall väldigt mycket! MEN jag vet att han har en ny Toppen tjej till ryttare.
Hon är 14 år och tävlar hoppning/Dressyr, lite mer lagd åt hoppning tror jag! Vilket är riktigt roligt! För han hoppar fantastiskt. Han går även tikrigt bra i dressyr också ;)
Så detta året kommer han inte att verka i avel, tyvär! Men nu kan vi glädjas åt att en ridponnyhingst får komma in i sporten och visa upp sig, vilket han älskar.
Vill också tacka delägaren Maria Winberg för ditt förtroende att jag fått rida honom :)
 
 
 
(tyvärr har det hänt något med hans film på youtube, så måste lösa det problemet, har ingen film på honom annars)

2013-02-08
09:21:50

Fredag morgon

Då sitter jag i sadelkammaren igen och funderar en massa. I går när jag och Marcus pratade låååångt in på natten så frågade jag honom en del saker som borde vara likadant för hästar, om kosten.
På morgonen/innan träning så äter han energi tik mat (kolhydrater) för att orka och 15 min efter träningen äter han mer proteinrik mat! Så har jag funderat ett tag att det måste ju vara likadant för hästar som det är för människor, bara att man ger dem lite havre innan träning och direkt efter lusern som är protein berikad. Då ökar man muskelpåbyggnaden med att ge protein åt hästen direkt efter träning, gör man inte det "äter kroppen av de muskler tex som redan fins" å då bygger man inte på muskler. Så nu skall jag verkligen köra på detta i 1 månad och se om det blir något märkbart resultat :) det blir spännande.
1 sak till! Vilan med hästen då? Jag vet jätte många som rider på sina hästar 6-7 dagar i veckan ca 45-60 min dagen.

Skulle Du träna 6-7 dagar i veckan så långa och intensiva pass, med 70 kg extra på ryggen? Vad skulle hända med din kropp?
Jo, den skulle gå sönder! För du måste vila musklerna så de kan bygga upp sig och återhämta sig. Så träna 2 dagar vila 1, träna 2 vila 1! Får hästen vila 2-3 dagar i sträck är ju det ingen fara! För då får hästen extra tid att återhämta sig. På sin vilodag räcker det med att hästen får gå ute hela dagen i sin hage, alt om den inte går i hage så får du leda den för hand 30 min.
Men skulle du sitta på den 6-7 dagar i veckan, så blir det som det ofta blir, hästen går helt enkelt sönder. Den håller inte för det arbetet, hästen måste också få vila.
Mina tävlingshästar vilar 2-3 dagar i veckan, oftast 3 faktiskt. Jag kan säga att det går hur bra som helst med dem! Det enda som behövs tränas mera på är ryttaren, jag kanske behöver rida 5 timmar om dagen, men inte på samma st så klart, utan på olika hästar så de går Max 30-40 min.

Så här tänker jag mig, hur tycker ni det låter? Gör ni annorlunda? Gör ni såhär? Hur fungerar det för er?
Hade varit spännande att veta eran åsikt! Ni kan också mejla mig på:
mailto:Sofie.Relander@live.se">Sofie.Relander@live.se

Nu ut och rida med inspiration!

Bild: Mamma på Dragon! Inte så pjåkigt va? ;)

2013-02-06
10:27:09

Onsdag mellanmål

Sitter inne i sadelkammaren och äter lite mellanmål, har precis tvättat Rocky och putsat upp massa träns och sadelgjordar. Men innan jag kan börja rida så måste jag vänta på att Rocky torkar! Jag vill ju inte släppa ner honom i sin box i stallet när det är - grader ute:( för då kommer aldrig svansen att torka! Så han får stå kvar uppe i skötseldelen med mig, så kan jag byta täcken på honom var 30e min så torkar han snabbare med nya torra täcken på ;) Inte tjocka täcken, utan fleece med hals och sedan en ullfilt över det :) har också målat hans hovar med hovlack! (olja) Så han har fått pedikyr, svansen är balsamerad ( pälsglans)! Så han är tipp topp skinande som en soltsråle i dag!
När nu Ricky har torkat börjar jag rida, Feno-Me är först på listan, har en gissning på att han kommer vara pigg och busig efter 2 dagars vila hihi ;) Men det är Feno-Me det! Alltid glad att få arbeta, men först dansar han lite gagna style ;D
Följande kommer vara Granja, Wacos Rache, Liari, Lanson, efter dessa får jag se vad klockan är, kanske hinner jag med en till liten kuse (:

2013-02-04
13:10:59

Måndag lunch

Sitter i soffan inne i sadelkammaren och njuter av min supergoda lunch! Mmmmmm! Äter Korvstroganof de luxe, riktigt god.
Extra god blir den också för att hästen jag red innan lunchen var helt Fantastisk, Den var absolut fabolous eller hur nu Maria Montazami säger hihi
Det fins ju inget stopp på hur bra hästen utvecklas och i den takten! Den hästen är helt enastående <3 Hon gjorde fina öppnor, slutor, galoppfattningar som var superba, trav ökningar och upptagningar helt enastående, alla övergångar vi gjorde var fantastiska!! Ja skall jag fortsätta? Ni kan ju gissa hur resten gick! Allt var bara helt perfekt (nästintill) :D Då kan man inte vara annat än glad och positiv :) vet ni vilken häst? :)
Häst, Sto, bruten bläs, ca 165 cm hög, svart, e Higlander ue Davignon...Klart det är Granja vi pratar om (: men det visste ni väll ;)

Har redan ridit 4 hästar och har bara 3 st kvar. Men vad skall vi säga om vädret? Huumm...först regn, sedan regn och snö, till sist bara snö. Bär jag gick in i ridhuset med Granja var det bar mark...å när jag kom ut såg det ut såhär (ca 30 min senare)

2013-02-03
21:15:35

Bra bok

Läser en grymt bra bok!! Fundera på detta "...Alldeles för många ICKE framgångsrika ryttare har trott att det är resurserna i form av sponsor, tränare, träningsanläggningar, utrustning, pengar mm som skulle vara deras framgång.
Eller att det är där begränsningarna ligger för om man skall lyckas eller inte..."

2013-02-03
19:24:00

Slapp söndag

I dag har jag varit ledig, har varit en så slapp söndag! Jag och Marcus + Emilia har hälsat på Marcus morfar och farmor, druckit kaffe och ätit kakor ( jag och Emilia i alla fall)
Men nu sover Emilia och jag sitter i soffan i min läshörna under min läslampa och dricker te, läser en bok samt skriver upp när hästarna är skodda, nu är det dags för mig att börja ha koll på den biten :) Ser ut som att det blir hovslagarevecka till veckan som kommer ;)
Har också anmält mig till årets första tävling :D Det är i Mars i Falkenberg. Skall rida LB på Florens LA på Lanson och MSV:C på Geld! Ååååh så spännande :D är så taggad, tror det är den 10 e mars, så om någon vill följa med är den så välkommen, alltid trevligare med sällskap :)

Nu skall jag fortsätta dricka te och läsa!Bild på mig och Feno-Me...också många år sedan. (5)

2013-02-02
12:59:03

På uteritt

Nu rider vi ut! Gissa ponnyn?

2013-02-02
11:41:01

Lördag lunch

Sitter här i sadelkammaren just nu och äter sushi :) man kan säga att jag äter ganska varierad kost haha!
Till mellanmål innan lunchen drack jag en proteinshake som jag fick av Marcus, för i går fick han Gymgrossisten att sponsra honom, eller de ville sponsra honom! Så han fick massa kläder, väskor, proteiner mm. Denna proteinshaken smakade vanilj å den var god! (: så jag höll mig väldigt jämnt mätt tills nu!
Innan jag började med min lunch så skrittade jag ut på Lanson hela vägen ner o runt våra beteshagar, tog inte jätte lång stund att skritta runt där, men solen sken och det var så härligt väder, så jag bestämde mig för att bara ta en liten uteritt på honom. Vilket jag tror han också tyckte var spännande och skönt.
Nere på betet satt självklart canadagässen och slöade, så jag och Lanson vallade dem lite ^^ men till slut flög hela bunten i väg och det väsnades så av deras vingar. Men Lanson tittade bara på dem och undrade varför inte han kan göra sådant? Typ.
Nu skall jag börja rida igen, med mat i magen kan jag nu rida de 4 sista för dagen! Florens blir först ut :)