Hästarna och träningen på Stuteri MW

2011-04-30
17:09:19

Wacos Rache MW och Geld MW är ju bara bäst!
Sådär ja, nu är jag hemma efter en super bra tävling :D klart det kunde varit bättre hihi, det kan det ju nästan alltid bli ;) Jag kunde ju kommat delad 1a istället för 1 och 2a? Hallå??? haha Nej jag är såklart super nöjd med att komma 1a och 2a med mina (StuteriMW´s) 2 söta små 6 åringar!
För Wacos Rache var det hans 2a start, nu startade vi en LA:1 Reg Div I tävling :) Geld vet jag inte riktigt vad han har gått innan, bara bruksprov och Championatet om jag mins rätt. Det var i alla fall min 2a tävling på honom med :D

I dag hade jag första start i klassen igen, med Geld MW, därav poängen 68,68%. Wacos Rache startade jag som nr 13 med, fick 75% på honom!
Oftast brukar det vara en nackdel med att starta först i en klass, eftersom domarna inte riktigt vågar ösa på med poängen det första dom gör! Men jag säger inte att det är så på alla tävlingar! Nej nej nej.
Jag själv tycker att Geld gick bäst, jag red programmet väldigt jämt på honom. Wacos Rache gjorde jag ju givetvis ett bra program med också, men Geld var ändå lite bättre tyckte jag ;)
I morgon startar jag först i klassen med Wacos Rache MW, sedan lite senare med Geld! Jag antar att jag kommer få högre poäng på Geld! Men det är bara min gissning ;)

I morgon tävlar jag alltså i Himledalen Reg Div I, kommer starta LA:1 på dessa 2 gossar!
Feno-Me rider jag LA:P1 och lagtävlans programmet!
Så nu har jag bara Feno-Me att tvätta och knoppa klar tills i morgon! Kanske att jag orkar rida någon häst till! Skall först fixa färdigt allt tills i morgon

*Packa sadelskåpet!
*Putsa upp allt!
*Packa ensilage!
*Städa släpet, lägga in nytt spån!
*Fixa i ordning Feno-Me!
Önska mig nu lycka till tills i morgon :D
Ni kan ju även försöka gissa vilken det kommer gå bäst med för mig ;)


Guldboots och benlindor fick det allt bli :D


Söta Wacos Rache MW!


2011-04-29
14:33:33

Red Bull händer :D
I dag (än så länge) så har jag ridit 7st hästar! Har gått så bra så, har bara 3st kvar. Så jag passade på med lunch nu (:
Barcelona och Florens som vi fick hem från inridningen igår satt jag upp på i dag! Dom är så snälla att rida, lite sådär vingliga o otympliga ;) Det är bra att dom e vettiga i skallen så man kan rida dem iaf! Dom 2 skall gå 3 års test den 14/5 i Alingsås. Då skall jag visa dom. Kommer nog gå bra :D

Nu skall jag bara äta min mat och sedan rida Feno-Me. Han skall jag tävla med på söndag i Himledalen! LA:P1 och Lagtävlan för ponnyallsvenskan! Geld och Wacos Rache skall jag tävla i morgon i Valinge :D det ligger ute på Tjörn, kommer ta oss 2h att köra dit. Så jag knoppar och fixar allt på dom 2 i dag, slipper jag gå upp extra tidigt i morgon! Räcker med att gå upp SENAST halv 6 tycker jag ^^
Geld o Wacos Rache skall tävla på söndag också, i Himledalen! Båda dagarna skall dom gå LA:1

Fullproppad helg blir det :D + att jag och min pojkvän har fått en lägenhet som vi skall flytta in till den 1 Maj...han får helt enkelt ta hand om hela flytten eftersom jag tävlar hela dagen då :)

Granja 4 år på utebanan!

Granja i Galopp!

Dune i lite trav och jag med en otroligt ful hög hand -.- vet inte vad som flugit i mina händer...men där uppe sitter dom nu! NER MED DOM FIA :@ blir galen på mig hehe

Nåja, mina händer är inte alltid där uppe :)2011-04-26
15:15:11

Träning!
I dag tänade jag lite förvänd galopp på Waco och Geld, går bättre för varje gång! Gjorde lite öppnor och slutor, enkla byten. Så snart kan det ju bli av med en LA:P1 på dem :P
Om ca 1 månad kanske :D Det är fortfarande lite små detaljer och styrka som måste tränas upp :) huvudsaken är att det går frammåt! Men duktiga är dom allt!
Feno-Me galopperade jag ute på en stor åker och klättrade även lite. Det mådde han bra utav.
Lanzon var fin, gjorde någon förvänd galopp, men mest en hel del övergångar blev det! Skritt,trav,trav, skritt osv och lite galoppökningar+samling!
Granja longerade jag i början innan jag hoppade upp. Tränade lite skänkelvikning, förvänd galopp och övergångar :D red bara 30 min på henne eftersom hon trottsallt bara är 4 år :) hon behöver ju inte gå stenhårt varje dag heller!
Gin Noir Klättrade jag på! Det tyckte han nog va lite skojsigt! skrittade sedan ut en runda på honom :)
Lilla Gulingen (Sand Dancer) Fick bli longerad i dag, hon är ju så liten och jag är ju så stor haha, men någon dag i veckan skall jag nog allt sitta upp på henne 15 min ca (:

Geld MW

 

2011-04-25
21:30:31

Frillesås 24/4

Min mamma behöver träna på att fota ;) Blev några bilder från tävlingen i alla fall!

 

 

2011-04-25
10:30:39

Tävlingen!
Tävlingen gick bra igår! Den gick som det brukar göra typ, första klassen rider jag alltid lite halvlulligt, rider inte programet riktigt som jag skall göra! Jag lix slarvar och rider bara på o igenom allt, så fick 69% Hade första start med :) Men oj vad han skötte sig fint alltså! Wacos Rache startade jag lite senare med, då hade jag ridit programmet 1 gång o visste precis vad jag skulle tänka mer på och ändra på. Så mellanåt i programmet tänkte jag på rid,rid,rid,halvallt,halvhall,kolla upp...osv! sen glömde jag av det någon sec men kom på mig igen! Fick 71% med honom. Han skötte sig med super bra, var ju hans debut på dressyrbanan med! På framridningen va han lite spänd dem första 5 min och gick runt på tå hihi å flåsade o frustade! Men bara till att rida på runt och göra sitt så slappnade han av o va jätte duktig!

Wacos Rache på framridningen!

(Fick jätte bra beröm för min fina sits och ridning och att det var

trevligt att se, man blir så glad att få höra sådant :D)

2011-04-22
17:19:55

Hemma från Tyskland!
Jag har dock varit hemma nu sedan söndag! Vi kom hem på söndag kväll nämligen :)
Började genast rida några stycken på måndag, lite fler på tisdagen och som flest på onsdagen! 3,6 och 8 hästar om dagen (:
Jag skall iväg nu på söndag till Frillesås på en Lokal Dressyr tävling med Wacos Rache MW och Geld MW, båda är 6 år! Startar LB:1 med båda 2 :) Wacos Rache har aldrig tävlat innan och Geld har jag aldrig tävlat innan :D Så skall bli lite skoj! Har förövrigt inte ens ridit ett dressyrprogram på dem hihi!

Nästa söndag blir det Himmledalsen RK Med åtminstone Geld och Feno-Me! + Jessica och Gerswin! Jag undrar dock hur vi ska klara den dagen hehe!
Mamma skall nämligen köra dit oss båda! vi har ju bara släp som 2 hästar får plats i! Hade vi fått plats med 3st i det hade det varit super bra! Eller om man bara kunde få stalla upp sin häst i några timmar där :( Men nu kommer vi få pyssla riktigt mycket för att få ihop det!
Vi kanske får bygga upp en liten hage hehe :P! Det löser sig nog i alla fall :D Skönt är det att vi har bra väder i Sverige nu med!!!

En bild på fina Wacos Rache MW!