Hästarna och träningen på Stuteri MW

2012-11-30
14:35:07

Klippning

Nu klippte jag Liari också, när jag ändå var igång! Tog mig 50 min att klippa den största hästen i stallet, nästa gång tar jag det på 30 min!! Skall bli riktigt snabb på detta ;) Lämnade ben och huvud oklippt.

2012-11-30
12:27:12

Fredag

Tänk, det är redan fredag? Var tog dagarna vägen? De har rusat på som sjutton. Dessutom har det till och med börjat bli lite kallt, -1 grader har vi ^^ i går hade vi iuf ganska nordliga kalla kalla vindar...brrr!!! Men vi har RIDHUS!! :D , så det störde mig inte så mycket ;) Fast hästarna blev extra glada och pigga.

Har precis klippt färdig Barcelona som är 4 år, lite misstänksam var hon allt, men det gick så fint så! Så nu är hon korthårig igen och får gå med täcke på :)
För tillfället tittar tom solen fram mellan molnen! Härligt tycker jag.

I morgon skall jag och mamma julpynta här på gården, kommer bli urmysigt här med jullampor och granris.


P.s Det passar fint med en bild där jag var för 4 veckor sedan, 33+ bara sol!!!!

2012-11-30
08:54:23

"Kloka ord inom ridning"

"Börjar hästen bli van i situationen, okänslig, ouppmärksam mm. Gör något oväntat, galoppera ut från banan och ta ett galoppvarv."

2012-11-29
06:30:55

"kloka ord inom ridning"

"Dressyr är hoppning utan hinder och hoppning är dressyr med""En häst är aldrig bättre än sin ryttare"

2012-11-28
14:32:28

Onsdag

Nu blev det en något sen lunch, men bättre sent än aldrig!
Har klippt hela Feno-Me i dag och ryckt manen på honom! Äntligen!! Men har några kvar att frisera till inför vintern, som ännu inte kommit! Hallå? Varför inte dra på med - graderna o snön snart? I alla fall så skall ännu Liari, Lanson, Nota Bene, Florens, Barcelona och Wacos Rache klippas! Resten är redan klippta, dvs Rocky, Geld och Feno-Me ;)
Feno-Me var Förövrigt helt underbar att rida i dag igen <3 Min älskade lilla ponny <3

2012-11-28
11:41:44

"Kloka ord inom ridningen"

"När kunskapen slutar tar våldet vid"


2012-11-28
00:34:02

Sova

Har legat uppe och tittat på en sjuk dokumentär om "Nya" Indien och "gamla" Indien. Gamla Indien var väldigt mycket galnare än vad jag trodde :(

Men nu till det som förtullat hela min kväll! Vi har haft rekord många som anmält till Ridlägrena på en gång!!! :D Det betyder att sommaren närmar sig och man snart får träffa alla underbara elever som alltid inspirerar mig på ett och annat sätt :) nu skall jag sova gott!

2012-11-27
11:33:53

Lunch

Mmm...nu tar jag en tidig lunch! Varm choklad, rostade mackor och en stor mugg te, Slurpens!
Kände att jag var för hungrig för att rida, när man är hungrig tappar man lätt tålamodet å då går det inte något vidare bra. Så därför rider jag aldrig när jag är hungrig! Jag är jätte noga med maten, att man äter regelbundet, någolunda nyttigt också. Då kan man känna av utveckling, annars blir det lätt avveckling ^^ så se till att ni äter innan ni rider!

2012-11-27
07:02:50

Favorit bilderna!
  Här är några av ,ima favorit bilder på Mig och Feno-Me <3
 
 
 
 
 
 
 
Bild från DM i kungsbacka där vi tog brons i Senior klassen, framridning.
 
Bild från när vi vann MSV B i sommras
 
Bild från när vi vann MSV B i sommras
 
 
 

2012-11-27
06:28:00

"Kloka ord inom ridningen"
"Om hästen har låst sig i hjärnan har du två val, antingen gå på med våld, eller så är du intilligent och väntar"
 
Bonus orden i dag!
 
"Det hästen inte lärt sig kan den inte"
 
 
 
 
 
Ni är så välkommna att ställa fråga till mig om ni inte riktigt förstod dagens ord, så förklarar jag det gärna för er :)

2012-11-26
14:36:58

Måndag

Jippi! Det är måndag och jag har en hel vecka med massa ridning att se fram emot!
Helgen som varit så har varit underbar. Vi har nämligen haft helgläger(sista för i år) och vi hade supertrevliga elever här som jag fick pina på en sitsträning, sjöng imse vimse spindel med rörelser till samt Huvud axlar knä och tå låten...självklart med alla rörelser till i trav! Och de sjöng samtidigt!! Vi hade grymt skoj ;)
På söndagen vid lunch tog vi riktigt go fika med små lussebullar och saffranskaka samt varm choklad...mmmmm!
Anders har lagat all mat med hjälp av Lisa som bästa lök hackerskan! Så det var helt enastående mat också som alla glufsade i sig av som om föräldrarna svält dem innan lägrets början ;) hihi. Men nu är jag själv hör igen med min mamma och alla mina hästar, håller som bäst igång 10 st hästar, varav 9 st är våra egna och 1 är på utbildning, lilla Bambi tjejen (Dushambe MW) som är 5 år e: V. Gerswin u: Duchesse. Har precis mockat hennes box och släppte ut henne innan lunch...tänk va, jag har bara 1 box att mocka :D som Max får jag totalt 5!!!!boxar att mocka, Lyx! För fler fins inte att mocka ;)

Snart skall jag börja med en "Kloka ord inom ridning" som Julia har samlat på sig när hon lyssnat på lektioner. När de orden som hon samlat på sig tar slut så har jag lyckats samla på mig en hel tjock bok med kloka ord :) som jag kommer uppdatera bloggen med varje dag, 1 ny klok mening varje dag ;)!


Dalahäst i Thailand :)

2012-11-14
21:59:48

Hemma från semestern och uppe på pigga hästar
Åh, nu är jag hemma från Thailand! Kom hem den 10 nov, så har varit hemma några dagar nu. Men i måndags började jag rida hästarna, så de kommer igång innan det är jul ;) och oooj så pigga de har varit haha! Bockar och bugar gör de hehehe! De får busa av sig lite de första dagarna så jag hittat balanssinnet :p Man kände sig lite som en utomjording när jag satt upp på de första hästarna. Första hästen fick faktiskt bli Rocky, visste att han är definitivt lugnast när han har en ryttare på ryggen. Oj så snäll han var med mig ja, en riktig gentleman ;)
I dag när jag tog gangstergänget Liari och Lanson blev det bock och bus! Hoohoo vad pigga de var ^^ Mamma har hunnit arbeta några av mina hästar lite på lina som tur är.
Har dessutom klippt Geld och Rocky, båda 2 var super duktiga! Geld dock, hade otroligt otroligt super duper mycket päls! Så om någon vill ha lite Geld päls till typ en jacka kanske ^^ så kan man hämta de ;)
Nu skall jag sova, så jag orkar gå upp i tid och hinner lämna Emilia på sitt dagis, som hon älskar! För att åka vidare i tid till mitt arbete!