Hästarna och träningen på Stuteri MW

2011-11-30
21:52:45

En helt annan grej!
Nu pratar vi om något annat än hästar! Härom dagen var jag hos min kompis som är frisör. Hon har ett projekt arbete i skolan och skall fotografera de 7 dödssynderna. Så hon klippte och färgade mitt hår! Så fotograferade vi det sedan.

Vad tror ni jag hade för dödssynd!?2011-11-30
21:46:55

Hästar klippta!
I dag har jag klippt HELA Geld! ända ner till hovarna ;) Ganja fick kroppen klippt men inte benen, samma med Notabene! Så eter att jag var färdig var jag hur hårig som helst, det stacks och kliade USCH! Men nu har jag i alla fall 3st avklarade! Nu har jag bara Wacos Rache, Feno-Me, Liari, Lanzon och Granja kvar! Kan ju visserligen klippa flera om jag vill, men det ska nog inte behövas.

Flickorna (Julia, Ellen och Malvina) fick rida lite, dom hann inte rida så värst mycket eftersom vi hade hyrt ut ridhuset till hundträning kl 18.30. Men lite blev det allt.
I morgon så kommer tjejerna igen och skall rida, då är jag förmodligen inte här. Så dom skall få rida ensamma. Men jag har sagt vad dom skall jobba med! Så jag hoppas dom kommer ihåg.

I morgon ska jag hoppa lite till små hinder :D Får hoppa nu var o varannan dag så jag verkligen kan tävla näst nästa helg! Skall trotts allt hoppa 1m (hihihi) Med små hinder menar jag verkligen 40-70cm! Och jag kommer absolut inte nöta omkring på dom! Utan jag har några små övningar som jag jobbar med under 35 min. Mer än så brukar jag inte rida dom :) Så jag har alltid variation i min ridning!

2011-11-28
11:47:50

Valpar!
Vi har så söta små urviga lurviga valpar hemma nu :D Dom är 4v och bara såååååå söta! En del utav dom är inte ens tingade, så om någon funderar på att skaffa hund! Som man vill ställa ut, tävla agility med eller kanske lydnad! Eller bara ha som supermysig familje/sällskaps hund! Då är en heeler perfekt! Dessutom levererar dom alltid minst 1 gott skratt om dagen! Pappan ä Benny som är svensk, dansk, norsk och nordisk utställningshcampion! Det är Yelly som är mamma till valparna :)
Till nyår så är dom leverans klara!
Jag vill verkligen ha en utav de här valparna :D :D Åtminstone så vill Emilia det ;) De vet jag!

Här är några små godingar!

 

Kennel Tanspot´s

 

 


2011-11-27
19:27:28

KM!
I dag var jag på tävling på Hermanstorp K&RK, Jag tävlade med Geld MW och Wacos Rache MW.
Geld gjorde en mycket fin runda och vi fick 75,7% Därmed vann vi klassen! tjohooo! Och så vann vi KM också!

Med Waco så hade ju givetvis jag sett fel på tiden (pinsamt) jag var helt bombsäker på att jag startade 13.40...fast jag egentligen startade 13.33! så jag blev ju lite paff när dom ropade in mig på banan. Jag hade inte ens börjat med galoppen. Så givetvis säger jag ju till domaren att jag inte har tid förens 13.40 så argumenterar jag emot lite. Nu i efterhand när jag ser tiden på datorn så känns det mycket pinsamt! På mobilen såg det verkligen ut som jag hade starttiden under mig...! Förlåt domaren och ni andra som fick vänta :D Hoppas domaren läser detta. Vi fick ihop 71,05% och kom på 3e plats...typ 1 poäng efter 2an ;) Men spela roll :D Jag och Wacos R har redan vunnit så mycket! Så jag är riktigt nöjd över dagen :D Och speciellt tack till Ylva som lånade ut kavaj till mig! Och såklart min mamma som betalade allt o körde dit mig ;)

2011-11-26
12:30:05

Lördag
I dag gick jag upp lite tidigare, för Malvina kom och red på morgonen i dag. Eftersom hon skulle sälja kakor med skolan sedan ^^ något sådant var det i alla fall. Så jag har hunnit rida 2st hästar och tvättat 2 st hästar. Eftersom jag skall tävla i morgon (KM) så ville jag ha 2 rena hästar med mig ;) Nu sitter jag inne och äter frukost (sen frukost) Och Emilia äter lunch.

En sak är säkert, jag ska lägga av med dressyr!!! Hatar verkligen att fläta, knoppa och sedan ta ut flätorna! Finns verkligen inget tråkigare... ^^ Hoppning får det bli utav bra den anledningen :P

2011-11-25
09:32:32

Rida Ute
I dag kommer jag få rida ute! Eftersom mamma har vallkurs inne i ridhuset. Kanske inte så käckt om jag rider runt där då ;) Så jag skall rida ute med några hästar nu på morgonen hade jag tänkt mig. Sedan skall Louise min kompis komma och hämta mig, så skall hon fixa mitt hår och massa sådant! Det är i kungsbacka. Är ett projekt arbete för henne. Sedan kommer jag tbx igen mot eftermiddagen. Då skall Julia och hennes lillasyster och Malvina komma. Dom skall få rida lite hästar o pyssla lite. Har ungefär samma gäng hästar so skall ridas i dag. Och så har jag givetvis lilla Emilia emellan alltihopa som får följa med ;)Hon älskar att få vara med, för då sover hon som bäst! Det är en redig tös det!

2011-11-24
12:36:12

Ridning på schemat!
I dag skall jag rida ganska många hästar! Skall även hinna med lite andra saker som att hjälpa mamma i stallet mm. Just nu planerar jag i vilken ordning jag skall böja osv.

Rocky - 4år
Geld - 6år
Wacos Rache - 6år
Feno-Me - 12år
Ganja - 9år
Granja - 4år
Liari - 5år
Lanzon - 5år

Dessa hästar skall jag jobba i dag, om jag är snabb och effektiv och orkar med flera, ja då jobbar jag även:

Florens - 3år
Barcelona - 3år
Notabene - 6år
Gin Noire - 5år

Nu skall jag ut och börja rida de små söta hästarna!


Ganja MW som föl!


2011-11-23
09:40:07

Tisdag!
I dag så red jag Rocky, Geld och Waco! Dom alla var jätte fina och duktiga! Så snart skall jag börja hoppa med dom igen :) Min hopptränare kommer hem till oss i dag. Då skall vi prata om ett upplägg osv. Eftersom jag brukar hoppträna med ca 5st hästar så blir det ganska onödigt att åka iväg med dom. Det hade tagit hela dagen. Men givetvis måste jag komma ut med dom också någon gång.

Julia fick rida på Ganja och Gin Noire, oj vad det gick bra med Gin Noire för henne! Får hoppas det går lika bra i dag också :) Egentligen har hon studie dag i dag, men hon såg det som mer nödvändigt och roligt att få vara här o kanske få rida lite och hjälpa till ;)

2011-11-23
09:29:06

Geld MW Till Salu!Geld MWär utbildad och startklar för FEI program. Har en otrolig balans i förvänd galopp. Han är en framtidsponny som kommer prestera otroligt mycket på dressyrbanorna. Hans enorma utstrålning och charm kan han absolut inte dölja någonstans. Hans arbetsvilja och inställning till allt göra att man verkligen inte kan sitta av från honom utan man vill bara fortsätta!
Han har 3 extremt bra gångarter och han är världens snällaste ponny! Snällare och lugnare hingst går knappast att hitta.

Vinnare utav Agria Ungponny SM med 81%
Vinnare på Ungponnychampionat finalen med 84%
Bruksprovssegrare 2010!
Han fick 9-9 utav testryttarna i ridbarhet, och 8,9 som gångartshingst.

Mejla stuterimw@telia.com
Maria Winberg mob 0733921270


2011-11-16
06:47:04

Snart åker jag!
Klockan är kvart i 7 och jag skall snart börja gå till tåget (:
I går beställde jag en kalender med mig och Feno-Me på :D hoppas nu den blir bra bara ^^

2011-11-15
16:03:54

Tvål!
Oooooh! I dga har jag köpt jätte fina tvålar från Farmhouse! Köpte dom som är i en liten box, o dom är sååå fina att ge bort i julklapp. Dom har även köttlådor som är helt ekologiska! SÅ är ni sugna på riktigt bra bra fint gott nöt kött så vet ni varifrån ni skall beställa :) Nästa år tror jag att Stuteri MW kommer ha Fårlådor :D med fint lammkött mmmm!

I dag ställde jag och mamma 2 frågor till Nora, Julia och Filippa. Dom löd såhär, "Vad var bra i dag" Så svarade dom på det, ganska enkelt o så. Tog inte alls lång tid för dom att komma på det. Sedan frågade vi vad som var dåligt i dag och vad som kunde förbättras! Då stod dom länge och funderade, vi försökte verkligen tvinga fram det från dem. Tillslut kom dom väll på någon grej.
Men en viktig sak att kunna göra är att kunna berätta på ett bra sätt vad som var dåligt och kan förbättras. Alla behöver dessutom kunna ta kritik på ett bra sätt! :)

2011-11-15
06:37:43

Geld MW
Alltså i dag gick Geld så otroligt bra :D Han har fått vila 2veckor nästan, så har han jobbats 3-4 ggr nu. I dag känner man verkligen på honom hur han mådde bra utav sin lilla vila ;) Han fick sådant schvung i sin trav, så jag har ju träningsvärk i ryggen nu ^^
Wacos R har vilat lite mer än 1v nu. Så han skall få börja komma igång nu också :) Dom små pojkarna mår så bra utav att få vila ut sig när dom är så unga fortfarande. Då rider man inte slut på dom :)

Efter att mamma hade varit med Filippa och Nora. Ja hon gör faktiskt 90% utav allt på gården, jag rider ju bara! Så den mesta delen utav dagen hittar dom 3 på saker tillsammans.
På eftermiddagen så longerade de hästar och red hästar, vi jobbade vi hela 9st hästar! Alltså 3 var. I morgon blir det desto flera, tjejerna kommer ha träningsvärk i sina rumpor snart hihi ;)

2011-11-12
15:06:07

Flätor o knoppar!
I dag visade jag Vendela, en liten tjej på 11 år hur man syr upp knoppar! "Men gud vad fint det blir" Skillnaden är stor ;) yepp! Men jag har nu tränat i 3 år! Äntligen kan jag vara lite stollt över dom när det går på 20 min o dom blir perfekta :D
I morgon kommer ett stycke praktikant! Nämligen Filippa, även hon har varit på ridläger hos oss ett flertal gånger. Så nästa vecka kommer jag ha fullt upp med praktikanter. 3 st kommer det att vara på tisdagen.
et jag kommer få göra är att klura ut ett schema åt dem, så de får göra mycket utav varje och verkligen testa på allt! Så skall jag samtidigt lära ut (: Så det skall absolut bli skoj. Visserligen tar det längre tid att bli färdig. Men jag lär mig utav det och dom också! Så det är helt klart värt det.

2011-11-11
00:12:35

Unghästar i arbete
I dag har jag arbetat 7 hästar! Givetvis inte själv! Utan vi har en jätte trevlig praktikant, som har varit på ridläger hos oss också ;)
Så hon får vara med mig och göra i ordning hästar, hjälpa till i stallet, rida mm! Dessutom rider hon på ett trevligt sätt och vill verkligen lära sig och är på hugget, så hon skall få rida en hel del och få göra massa andra nya saker. Känns dessutom lite skönt nu när de andra unghästarna kommer igång lite smått!
Jag vill ju ha någon häst att tävla på till våren! haha :P

Nu hoppas jag det blir bra väder någon dag! Så vi kan filma lite hästar! Är ju bra om man kan få ut lite till salu annonser (: Kan ju inte ha 700 miljoner hästar hemma heller som bara får stå i stallet....nej nej! Iväg med dom så de får tävla :) Det går ju trotts allt bra för dom!Jag och Liari MW

2011-11-07
18:40:24

EFTERLYSES!
Stuteri MW efterlyser nu unga ryttare som verkligen verkligen vill satsa på ridningen och vara med i EM tex! Eller SM! Vad som!!! Bara du är riktigt villig till att rida o svettas ;) Alltså lära dig riktigt mycket. Du skall givetvis kunna pendla till Stuteri MW 4 dagar i veckan minst.
Hästar som fins att rida, ja du kan rida 10 st om dagen fast. Men mer rimligt kanske 3-4st om dagen. Du som ryttare har enorma chanser till att utvecklas.

Enda som krävs är orken, intresset och viljan! (givetvis lite ridfärdigheter)

2011-11-06
20:51:45

Lag SM dag 3
Så var ponny tävlandet över! Och jo, i dag gjorde jag bättre ifrån mig än igår! Jag var helt enkelt för nervös i igår :P Men i dag slappnade jag av helt o tänkte bara på att jag skulle ha skoj! O nog hade jag skoj :D Fick till en riktigt bra ritt, förutom den ena förvända galoppen som blev korsgalopp :( Men rättade till det snabbt! Kom 2a på 70,4% Riktigt nöjd! Dessutom hade jag världens bästa hejjarklack, vilka applåder jag fick hihi :D

Laget kom 2a i dag! Totalt kom vi 4a! Så vi är riktigt grymma!!! Duktiga lagkamrater som jag har.

2011-11-06
09:49:49

Lag SM dag 2
I går så gick det inte alls bra för mig och Feno-Me :( Jag blev på tok för hård i handen och bara fastnade med bromsen inne, släppte inte efter alls. Så i dag skall jag rida lätt, harmoniskt och mjukt. Fattar inte varför jag inte gjorde det igår -.- Men det viktigaste i dag är att jag har skoj :D Eftersom det är min sista ponny tävling ( å vad alla andra blir glada nu) haha ;D Sen blir det häst nästa år (: Så då kommer jag och torterar hästryttarna ;) Nix, ingen slipper mig inte :D Jag är ihärdig.
Wacos Rache däremot gick väldigt bra igår, över min förväntan! Fick 65% i FEIs Inl program. Därmed ett SM kval för honom har jag för  mig (: Han är fortfarande lite svag i sin förvända galopp, men han löste det så bra i alla fall :)

Nu laddar jag om för Feno-Me...mjukt, harmoniskt, lätt! Mjukt, harmoniskt o lätt osv osv....

2011-11-04
22:12:46

Lag SM
Inte nog med att jag vann på Wacos R! Utan jag vinner även på Feno-Me :D
Än så länge flyter det på bra på min sista ponnytävling (: Iaf på ponnyfronten. Bilen är ju helt klart en historia för sig själv.
Nu laddar jag upp för i morgon. Första jag skall göra är att kolla så alla däck är hela på bilen som vi får köra med. I morgon rider jag med samma ponnysar igen. Även samma program. På söndag rider jag bara med Feno-Me.

2011-11-04
13:29:07

Lag SM
Sådärja! första start är gjord nu! Det var med Wacos Rache MW, LA:4 på 68% Vi placerade oss som 1a :D yeeee! Jag är superglad (: Han var otroligt duktig inne på banan, så jag är riktigt glad över honom. Förövrigt så, när vi skulle lägga in sakerna i bilen för att åka till tävlingen säger Jessica att det är punktering på bilen. Jag tittar efter och ser att det är helt tomt! kul tänker ju jag, hur fasiken löser vi detta? Så mamma ringer verkstaden som kommer snabbt upp, hämtar däcket och lagar det, kör upp igen och sätter på det :). Som tur va så sadlade o tränsade vi Wacos R innan vi åkte, eftersom vi visste det skulle bli tight med tiden. Japp...15 min framridning, ungefär så länge som jag skrittar fram min häst ;) Men det löste ju sig jätte bra :D 1a placering o allt!

Kvart i 3 åker vi med Feno-Me. Då skall jag rida FEIs Lagtävlan. Hoppas jag har lika skoj i den klassen.