Hästarna och träningen på Stuteri MW

2011-05-31
20:39:40

Het dag!
Gud vad varmt det har varit i dag alltså :D skönt det, men lite jobbigare att rida då höhö!
Liari o Lanzon är nu under igångsättning så jag kan kvala dem till Breeders! Kvalet går 26/6
Jag e riktigt dum som inte har ridit dem mer innan -.- jag kommer få det riktigt tufft och kämpigt att göra Finalprogrammet för 5 åriga hästar på dem då! Enkla byten o förvända galopper! Men jag hoppas att det inte blir svårare än vad det varit med ponnyhingstarna! För det gick ju på 2-3 veckors arbete.

Usch! Jag skulle verkligen börjat lite tidigare med dom! :) Hade varit enklare för mig och trevligare för dom hehe.

Nu har vi dessutom fått hem en del läger hästar :) dom har fått gå ut tillsammans i sin gräshage!
Liari och Lanzon fick komma ut på lilla betet! Och jag tror dom älskar det ;D För dom behöver bli lite fetare nämligen! Så nu får dom allt se till o käka på :)


Lanzon på träning hos Sten i måndags :)


Liari o Lanzon i sin nya hage med gräs!


En glad/trött Dunja


Söta Gulingen Sand Dancer

3 åriga Florens


Sammy!2011-05-30
06:38:29

Regnig tävlingsdag...igen!
Sådär, gårdagens tävling samt helgens tävling är nu avklarade! Och med det Lyckade resultat!
När vi började köra och var någonstans vid kungsbacka började det stört regna! Det verkligen öste ner, huuuh! Så jag tog upp datorn för att se om tävlingen var inomhus eller ute. Som tur var den inne ;)
Såg även lite resultat från klassen om att dom var ganska så låga och hårda med % så jag tänkte "hoppas hoppas jag klarar mina 62%" Men bara att jag får rida ett bra program så skulle jag bli nöjd :)

Väl uppe på Wacos Rache och framriden kom jag in på banan. Skrittade runt lite först och sedan travade jag tills jag fick startsignal. Gjorde min inridning i samlad galopp...halt...hälsning! Halten blev ju inte så bra hihi! sedan var det en öppna och sluta osv. Han var jätte duktig och jag visade mina upptagningar bättre i dag än vad jag gjorde dagen innan + att jag fick in ett ganska jämt program, förutom ett enkelt byte som det blev fel galopp på. Men det löste sig (:
Det hela slutade iaf med att vi fick ihop hela 68,33% Gissa om man var super glad då eller! Hallå!! en 6 åring på en LA:P1 och få 68% Så där hade jag mitt första kval till Nationellt på Wacos Rache MW

Geld var lite trött dagen innan, så honom tänkte jag att vi tar ut lite senare så han inte får så lång framridning. Men, med start som sista ekipage blev vi också lämnade på banan, ensamma. Så  då blev det lite nervöst! Dessutom när han fick se en "Randig" häst bakom staketet! Ja då satt jag på en vääääldigt spänstig häst som sprang på sina tår och med svansen högt upp i vädret! Tjoho!!!...näe inte så kul. Men vad skulle man göra ^^? Var ju bara att fortsätta rida och konstatera att han var nog lite piggare i alla fall, så att ta ut honom lite tidigare hade inte skadat höhö.
När vi kom in på banan var han givetvis fortfarande spänd, men det löste sig efter 1a halvan utav programmet ;)
Han var jätte duktig iaf och löste sina uppgifter till det han kunde! fick dock omslag i en förvänd galopp, blev för spänt och jag var inte tillräckligt vaken o höll balans på det hela. Samma sak i ett enkelt byte, fick rätt men sedan omslag för att jag inte satt med och visade vägen utan hade vikten åt fel håll.
Så kommer mamma med protokollet och jag fick 63,86%
Puh! Jag vart lättad för nu hade jag ju även 1a kvalet klart på honom också!
Placering blev det på dem båda! 2a På Wacos Rache MW och 4a På Geld MW, Geld fick ta emot priserna och vara med på ärevarvet o allt! Snacka om trevlig hingst som inte bryr sig ett dugg om alla andra ponnyer! Utan bara lunkar på i sin skritt på halvlånga tyglar!

Tycker Stuteri MW kan sin sak med att föda upp bra ponnyer som kan prestera otroligt bra i sådana här program vid den otroliga åldern utav 6 år! Och det är med nöje jag rider och tävlar på dem!


Geld MW Ulricehamn

2011-05-29
12:15:10

Torslanda LA:P1
Snart går jag ut och borstar lite på ponnyna och byter täcke på dem! Sedan är det dags att dra sig till Torslanda RK och få rida sitt LA:P1 på dom :D Jag är sjukt nervös känns det som hihi! Mitt mål är såklart att få ridit igenom hela programmet och att dom tyckte det var kul. Ett + i kanten är att jag får 62,10% eller liknande ;) Men jag skall givetvis inte räkna med det höhö! Allting är inte helt perf på dom ännu ;) Men det tar sig kan jag ju absolut säga! Inget Dressyr SM i år för dom, men nästa år skulle dom verkligen kunna vara med på det! Synd att man blir för gammal då -.-

Det mysiga med dom här 2 grabbarna är, att dom står som lamm med varandra på släpet och slickar på varandra! hahaha! Dom är helt klart för goa!

Geld MW LA:1

 

Wacos Rache LA:1

 

www.stuterimw.com

 

2011-05-28
21:34:24

Div I
I dag var sista omgången klar.
Jag och Feno-Me fick in ett hyfsat program i dag (: Lite små missar här o var! Men det gick absolut bra och jag är helnöjd! Speciellt med att vi (laget) kom 2a och vårat 2a lag kom 3a! Hur bra som helst ju!
Individuellt kom jag 2a på mina 68,15%

På framridningen var det inte skönt väder alltså ;) Regn och blåst! Samma var det på prisutdelningen hihi.

I lag 1 red

Felicia Störby.
Alexandra Nylander.
Lisa Strömberg.
Sofie Relander

I lag 2 red

Amalia Emmoth.
Andrea Åsälv.
Rebecka Good.

I morgon blir det LA:P1 på Geld MW och Wacos R MW :D
Wacos R fick galoppera på åkern 2 varv i dag med hunden Boy efter sig hehe. Han tyckte det var kul att få galoppera av sig lite (:
Geld fick ett enkelt ridpass i ridhuset (började regna) O han va lite små busig o glad hihi Han är så söt (:
Båda är på toppen humör inför morgondagen, fina är dom också med knoppar o pannluggsfläta + svansfläta :O Jag har gjort det alldeles själv! Fick göra om dom där dumma flätorna ett par gånger så dom såg någorlunda ut!

Feno-Me han står med krullig man i sin box och äter o har det skönt ;)

2011-05-28
10:55:55

Tävling
Sådär, nu är vi på väg till tävlingen i Särö med Feno-Me.
Ska bli spännande att rida i ett lag för en gångs skull :) Och jag hoppas det går bra för både Lag 1 och Lag 2 ;)
Lite tråkigt dock att Jessica inte kunde vara med på Gerswin :( Eftersom hon har någon sån där fjantig utbytes student från England hos sig höhö :P
Dumma Jessica...därför snodde jag hennes frukost i dag, mohahahaha! Fast tror ändå inte hon ville ha en gammal mjölk nästa vecka när hon kommer hihi! Istället kanske hon hittar en hel nybakad paj i kylen till sig :D


Feno-Me och jag SM 2008

www.stuterimw.se

2011-05-27
17:32:41

Tränat!
Nu har jag varit iväg och tränat på Wacos Rache hos Sten! Han var jätte duktig i dag (: Tyckte kanske det var lite jobbigt arbete ;) Men att träna öppnor + slutor och enkla byten kräver rätt så mycket från en unghäst! Och att han gör det så fint är ju bara ett jätte + !!! Han utvecklas verkligen otroligt mycket och ganska snabbt (:

När jag tränar på Geld och Wacos R hemma så rider jag dem ca 35 min, många övergångar, galoppfattningar, tempoväxlingar samt lite förvänd galopp och pytte lite öppna, sluta! Ja lite utav varje försöker jag såklart få med så dom får en chans att träna på det lite varje dag (:
Klättrar med dem var och varannan dag!
Brukar skritta ut på dem som uppvärmning i några backar och även som avslutning på ridpasset!
Men i morgon skall Wacos R få galoppera på åkern lite granna och klättra! Så e han pigg o glad till tävlingen på söndag (Y)

Feno-Me skall också få klättra lite och galoppera på åkern, fast i dag! Eftersom han skall tävla i morgon och har gått på rätt så ordentligt denna veckan (: Jag vill ju inte rida sönder mina små söta ponnysar heller! Lagom är alltid bäst.

Feno-Me och jag på Lag SM Individuellt förra året i November :)

 

www.stuterimw.se

 

2011-05-23
20:06:33

Geld MW
I dag tränade jag och Geld på öppna, sluta och enkla byten! Han blir bättre och bättre för varje gång på det!
Han är fortfarande lite svag och behöver göra massor med galoppfattningar och övergångar mm! Men han är så samarbetsvillig och snäll så det är ju gör skoj!
På fredag skall jag åka till Sten med Wacos Rache. Då skall han också få lite proffshjälp ;) Sedan är ju tävlingen på söndag!
Skall bli så spännande o se hur dom går en LA:P1 och hur jag grejar det framförallt!

Geld på tävling :)

 

2011-05-23
06:31:57

Träna hos Sten!
I dag skall vi iväg till Sten ock träna!
Tänkte vi tar med Geld så jag får träna på öppna, sluta och lite enkla byten. Så jag vet hur jag skall jobba med det på dom 2 små pojkarna till nästa helg då jag tävlar LA:P1 med dom. Jag tror dom kommer klara det jätte bra så duktiga som dom är. Så kanske att det blir ett kval närmare Nationellt! Det är ju såklart min plan. Den 11 Juni skall jag också tävla en LA:P1 på dom, till dess kommer jag ha hunnit träna på skolorna lite längre också ;)
Feno-Me skall få tävla på lördag i Särö! Vi rider sista omgången i Div1. Det skall bli skit roligt :D
Jag tror vi kommer göra ett jätte bra jobb där och hela laget kommer vara jätte duktiga och se till att vi tar hem 1a priset ;) De e ju bara te o tuta o köra!

Bild från Stenträningen i fredags på Wacos Rache!

2011-05-21
22:11:37

Tävlingen!
Sådär! Nu var det färdigtävlat för i dag ;) Det hela flöt på jätte bra!
Ponny efter ponny gick dom, Dune fick vara med på alla prisutdelningar eftersom hon startade sist i LA:1 och sist i Lagtävlan för Allsvenskan.

Wacos Rache MW och jag hade första start i LA:1. Han var jätte duktig i den, men jag förberedde inte riktigt en galoppfattning så mycket så den blev lite hejkonbejkon! + andra små missar. Men vi fick 71,58% så helt tokigt var det inte (: Sedan red jag Lagtävlan för ponnyallsvenskan på honom (30 min senare) där skötte han sig jätte bra, var något trött men gjorde allt mycket bra ändå, speciellt den förvända galoppen! Var en serpentin med 3 bågar, o det klarade han fint! Klart det går att förbättra. Men att han orkade hålla galoppen tyckte jag var jätte duktigt utav den lilla pojken :) 66% något fick jag i den klassen i varje fall.

Geld MW startade LA:1 som första program och gjorde även det bra. Väldigt taggad denna gången med på att hoppa ut över dressyrstaketet ;) Så man får ju vara lite vaken höhö! Men han skötte sig fint och fick ihop 68% något :)
Nästa program var han bäst i! Förutom att vi fick ett omslag i den ena förvända galoppen på serpentinen! :( men han blev lite spänd och jag med så då blev det så! Men ändå fick vi ihop 68% något :D nästa förvända fick vi en 8a ;) hihi

Dune MW gjorde sin debut! å oj vad hon skötte sig bra :D vart lite spänd men det var ju inte så konstigt! Inte jätte snällt mot henne heller att åka ut på en reg tävling LA:1 och Lagtävlan som första tävling för henne med förvända galopper o allt, haha! Men tanken var att jag skulle kvala henne till 6 års championatet, o det känner jag att hon klarar av o gå på dom %
LA:1 var hon jätte duktig och fick ihop 65% hon var ganska spänd så det drog ju ner lite väl mycket. I den andra klassen fick vi lite omslag o lite trassel i den ena galopp serpentinen, men den 2a gjorde hon jätte fint! Mellantraven på henne blev jätte bra! och skänkelvikningen också! Hon var helt enkelt jätte duktig i det lite väl svåra programmet! Honvi fick 63,71% i den klassen. Därmed var hon helt färdig kvalad för 6 års championatet! tjoho! Duktig flicka!

Wacos Rache MW inridningen!

Geld MW i mellantrav

Här är vi på väg in i förvänd galopp!

Dune MW innan jag skall in på banan!

Dune MW Mellantrav i LA:1

Dune MW i mellantrav i sista programmet!

 

Måste ju säga att jag fick dom absolut finaste svansflätorna! och pannluggsflätor! Får jag ju tacka praktikanterna som varit här i 2 samt 3 v! Matilda, Louise, Jessica och Magela! Magela fixade så ponnyna blänkte (hon tvättade) Louise gjorde svansflätorna och Jessica o Matilda fördelade manen + flätade! O jag sydde :D då får man såhär fina ponnysar ;)

LA:1 kom jag 2a på Wacos Rache MW och 3a på Geld MW

Lagtävlan för ponnyallsvenskan kom jag 2a på Geld MW och delad 5a på Wacos Rache MW tillsammans med hans pappa Waco (Geld MW och hans pappa Gerswin fick förövrigt också samma poäng)

Så kul att dom små 6 åringarna kan konkurrera med dom äldre rutinerade ponnyna :D2011-05-21
06:36:06

Tävling!
Sådär ja! Nu bär det snart iväg mot Ulricehamns RK :D

LA:1
09:30 Wacos Rache MW
Lagtävlan Allsvenskan
10:10 Wacos Rache MW
LA:1
11:10 Geld MW
Lagtävlan Allsvenskan
11:42 Geld MW
LA:1
12:38 Dune MW
Lagtävlan Allsvenskan
13:56 Dune MW

Så skall jag starta i dag ^^ Jag tror att mina ponnysar kommer sköta sig jätte bra (: dom har i varje fall gått väldigt bra på träning det sista nu! O jag med ;) Detta blir Dunes första dressyrtävling sedan 5 års championatet förra året :P hon får det rätt tufft. Det jag skall göra med henne är att visa upp banan på ett bra sätt och rida så jag får åtminstone över 63% så hon blir kvalad till 6års championatet (: Sköter vi oss kommer hon klara det galant! Hon har dock inte hunnit stärka sig så mycket i de förvända galopperna än! men vadå...jag har gjort förvänd galopp på henne ca 5-6 gånger!


2011-05-19
06:49:47

Tömma stall!
Jahop i dag var det dax för dedär arbetet som man inte behöver göra så ofta (2 gånger om året)
Skall mocka boxarna i stostallet i dag, å jag slipper bära skiten dessutom :D tummen upp för det. Traktor kommer o bär det :)
Så får se hur mycket ridning jag hinner med i dag dock, stallen skall ju högtrycktvättas också (:

2011-05-16
19:13:42

Träning hos Sten!
Jag åkte och tränade med Feno-Me i dag i stället! Sten tyckte jag hade ändrat på min ridning på ett bra sätt sedan Tyskland. Jag tar tag i mina uppgifter mycket mera nu och kräver verkligen något mer än innan! Men jag skulle vara pyttelite lättare i själva sitsen så jag inte stannar upp ryggen och rörelserna så mycket, paaang så var det fixat och det gick super bra :D Feno-Me var nog nöjd o glad med att få gå på utebanan i det fina vädret ;)
På fredag skall jag till Sten igen och träna med 2 hästar, Geld och Wacos Rache! Första gången Sten får se Waco :)

2011-05-16
06:50:30

Frukost!
Sitter här nu och äter min frukost samt funderar på vilka hästar som skall jobbas i dag!
Skall ju iväg på träning kvart över 2 till Sten (börjar halv 3) så mamma lämnar av mig på vägen tillbaka! Tycker jag är bra (Y)
Dune, Waco, Feno-Me, Liari, Lanzon och Gin Noir skall jag hinna med att rida i dag innan vi åker. Skall träna med Geld borta hos Sten.
Praktikanterna skall få arbeta Grandezza, Ganja, Notabene, Melody, Granja, Dunja, Duschesse, Dancerman samt Fansipan!
16 Hästar kommer bli arbetade i dag! Bra start på veckan, sen skall jag klura ut hur jag skall få med Miramar, Sand Dancer i mitt rid schema. Dessutom skall jag börja rida Notabene och Ganja nu också! Borde klona mig så det finns 2 Fior. Fast, risken är ju att min stackars mamma inte hade klarat av att ha 2 sådana!

Tjinixen!

2011-05-15
09:08:40

3 års test
I går var vi på 3 års test med 2 utav våra hästar!
Dom var väldigt duktiga. Skötte sig mycket bra! Tyvär kanske vi tränade lite för lite...eller snarare så gjorde vi det! Löshoppade ca 2-3 gånger! Och så löämmer den ena till med 8-9 i hoppning och får diplom, den andra kommer jag dock inte ihåg vad hon fick, men inga 3-3 i alla fall! Så fick hon 6 på sin skritt för den var lite ojämn, men resten var bara 8or!
Skall se när jag får bilderna på dom (:
Snart skall jag hem och rida! Har en hel dröse med hästar jag skall rida i dag!
Tävlar nästa helg den 21 i Ullricehamn med Geld, Waco och Dune! Dom skall gå LA:1 och Lagtävlan för ponnyallsvenskan! Första gången jag tävlar med Dune i dressyr (: Förutom 5års championatet då förra året. Tränat den förvända galoppen nu i 1,5 vecka! Så kommer nog få hyffsad ordning på den tills på lördag :) Samma sak med Waco, honom har jag inte heller tränat så hiskeligt länge med den förvända galoppen. Men dom är så duktiga så och lär sig :D
Geld och Wacos första LA:P1 skall dom gå den 29/5 i Torslanda! Dom kommer sköta det galant ;)

Tjingeking, mot tåget!

2011-05-03
17:48:56

Ridit som tusan i dag!
I dag har jag ridit 10 hästar! japp japp, rider dock mellan 25-45 min på varje pålle :)
Vi har även 2 jätte duktiga praktikanter som är här! Korta är dom också! Så dom ska få rida en o annan småponny som jag inte kan rida så mycket på ;) Så skall dom få ha igång 5st andra hästar hade jag tänkt mig! Dom skall även få se hur man hanterar med 3 åringar som är helt gröna och ny inkomna från inridningen! Sådant är så nyttigt och se hur annorlunda och känsliga dom är. Sedan har vi ju då 4 åring som är nästa steg! Där har vi Granja som dom skall få studera lite! 5 åringarna är ju Lanzon, Liari och Gin Noir, så får dom se hur vi arbetar med dem! Sist o minst har vi Geld och Wacos Rache som då är 6 år. (tog verkligen inte med alla hästarna nu, bara några)
Steg för steg kommer dom få se! Hade jag tyckt va gööörkul :D

Söta Wacos Rache som 5 åring! På den tiden då han bara hoppade nästan ;)

I dag red jag ut och klättrade på honom! Var trotts allt en ganska tuff helg för honom

och Geld, med tävling 2 dagar!

 

2011-05-02
15:59:38

Himledalen 1/5
Jag hade inget internet igår, så jag får skriva hur det gick på tävlingen i Himledalen i dag istället!

I första klassen red jag LA:1 och hade första start med Wacos Rache! Det var hans första utomhustävling. Han skötte sig väldigt bra, var möjligen lite mer spänd på hästarna som sprang runt i hagen en bit ifrån. Men jag fick ihop 68,68% och därmed ä han kvalad till Ungponny Championatet! Härligt :D
1h senare hade jag start med Geld MW...gick katastrof för mig i hela galopp arbetet nästan! Började dock med första mellantraven då han var 1cm från att hoppa ut från banan! Va lite taggad på det :D man får nog styra lite bättre! Så vi red lixom in i staketet hehe! Sedan i den första förvända galoppen blev det lite spänt och han bytte galopp, så fick 0p på det :( och det var koefficient 2, så hade jag tex fått 7a på det hade jag fått 14p! Så jag förlorade minst 14p på det! Sen fattade jag fel galopp en gång och fick en 4a på det... osv. Men fick ändå ihop till 63,94% Och Geld MW blev kvalad till Ungponny Championatet! Båda småpojkarna var trotts allt väldigt duktiga tycker jag!

Jag vann LA:1 på mina 68,68% på Wacos Rache och kom 7a på Geld MW, det kan ju inte gå helt bra varje gång, jag får se till och rida ett lite jämnare program nästa gång! Var ju inte Geld som gjorde fel, utan jag! Det var ju jag som sadlade och lastade honom och inte han själv som gjorde det!

LA:P1 på Feno-Me vart lite segt, jag blev nog lite väl spänd själv och satt o klämde som en dåre, så han var inte så känslig för hjälperna efter ett tag. Ökningarna blev alltså inte så fräcka! så fick ihop 68,68% där också! Kom på en 3e plats!
I lagtävlan för ponnyallsvenskan tänkte jag mycket mer på mina hjälper på Feno-Me, att jag inte får spänna mig så mycket osv! Så det gick helt klart mycket bättre i den klassen och fick ihop till 76,28% Vinnaren fick 77,14% SÅ jag kom på en 2a platts och 3an fick 75,42%

Wacos Rache MW i en skänkelvikning!

Geld MW i en ökning några meter innan vi rider in i staketet! hehe :P

Feno-Me ocj jag i trav :)

Feno-Me i Mellantrav!

Jessica och Gerswin i en väldigt fin halt!

68,85% fick dom med hela 2 Felridningar!

Om hon bara hade pluggat in programmet och ridit rätt hade hon kommit på en

2a plats! men nu kom hon 4a och precis utanför placering ;) Aj aj Jessica!<3