Hästarna och träningen på Stuteri MW

2012-05-30
22:17:17

Super nöjd

I dag är jag ju som vanligt super nöjd med ridningen haha! Men Geld var suverän i dag! Han fick sådär lång luftig hals som sina föl har hihi ^^ så fick han sina fina svävande fram ben!!!! Som jag har kämpat! (4ggr ridning typ) Den ponnyn är som sin far! Lika enkel och snygg! Synd han inte är stor häst :( Fast nä...har 5 andra storhästGeldar tihihi :p

Förutom Geld MW så red jag Rocky, Lanson, Liari och Granja i dag :)

2012-05-28
23:27:29

Kyligt

Nu har man gått och tänkt att det är skit varmt ute och att man kommer dö av värmen i juni! Så blir det för kallt i stället i dag, det kan vara sådär "lagom" varmt och blåsigt!

I alla fall så har jag ridit Geld, Liari, Ganja och Granja i dag! Alla var så otroligt duktiga på sitt alldeles egna lilla vis :) kul att sitta upp och rida så många olika individer! De är verkligen olika hela bunten ^^ vilket är jätte bra för mig. Jag lär mig massor av det, kommer hela tiden på nya "knappa" att trycka på, alltså jag får hela tiden komma på olika metoder med alla hästar. Det är ungefär som att lära sig nya ord hela tiden, till slut när man har ett stort ordförråd kan man bilda svåra meningar tex. Genom att rida olika hästar utvecklar jag mitt "knappförråd" om man kan kalla det så. I det läget behöver jag göra såhär med den hästen, med denna hästen behöver jag göra tvärt om osv :)

Så får ni chansen...rid alla hästar ni kan komma upp på! Ni lär er mer än vad ni tror!

2012-05-24
12:11:29

Fölning

Nu kommer en snabb uppdatering!
Miramar har precis fölat ett brunt hingstföl e: Geld MW

Lite innan 12.00 kom fölet :)

 

2012-05-23
22:11:03

Ridning

I dag har jag ridit Feno-Me, Rocky, Geld, Liari, Lanson, Granja, Ganja!
Det har varit super hett i ridhuset, som en bastu! Så jag red på ute på banan där det fläktar skönt. Trodde att jag hade smörjt mina axlar väl...men nej! Så nu har jag bränt mig ännu mer än sist.
Hoppas på fint väder i morgon också :) då skall jag smörja in mig väl!!!

2012-05-22
12:17:26

Föl!

Melody har fölat ett sto e: Geld MW!
Dunja har fölat ett hingstföl e: Elphins Roquefort! Det bara flyger ut föl! 4 st har kommit och 3 återstår nu!
Duchesse, Miramar och Grandezza skall ännu få föla :) inte nog med det så fick jag för första gången bestämma vilket sto som skulle betäckas med vem! Wohoo...åtminstone så kan jag få tro det ;) Känns som att Mamma endå har planerat det i förväg!
Eydu-Me (Hel syster till Feno-Me) betäckte vi i går med Veronas Gerswin! Snacka om att man är bra taggad nu inför kommande år :D

1a bild Melody - Geld ME
2a bild Dunja - Rocky

 

 

 

2012-05-22
12:08:59

Bilder

Här kommer några bilder från hingstvisningen upp! Hoppas ha en film färdig om 1v också!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012-05-19
19:41:52

SandressaFöl

Här kommer några bättre bilder på Sandressas hingst föl!

2012-05-19
08:15:39

Fölning

I går fölade San Dancer ett litet hingstföl e: Elphins Roquefort. Fölet heter Reblochon MW.
I dag fölade Sandressa ett hingstföl e: Geld MW som förmodligen kommer få heta Gubben MW, en liten kompensation för alla de andra svåra hästnamnen!
På Gotland har det också kommit ett föl e: Elphins Roquefort.
(sista bilden)

2012-05-15
22:28:32

Hingstarna

I dag har jag ridit Wacos Rache, Geld, Gerswin och Rocky! Alla har gått jätte bra. Red mycket övergångar med dem som vanligt.
Hingst visningen är nu på torsdag den 17 Maj.
Julia, Ellen, Filippa och Jessica skall hjälpa till med att förbereda, tvätta hästarna, fläta, knoppa och massa annat som skall fixas iordning! Så dom är verkligen guld värda :D får hitta på något åt dem, kanske en ponny tur på varsin hingst dagen efter ute i skogen hihi ^^

2012-05-04
13:31:42

Fredag

I går när jag red Feno-Me och Waco så var de super duktiga. Dom har fått vila tis-ons, så det blev mest joggning och stretchning! (rund och låg form) lite skänkelvikningar, öppnor mm. På söndag är det Div I omg 2 i , då skall jag rida MSV B:2 - B:3 med Feno-Me och MSV C:1 och C:2 med Wacos Rache MW.