Hästarna och träningen på Stuteri MW

2011-03-30
09:11:33

Följa John!
Haha...igår när vi (ponnygänget) red ute och Natali hjälpte oss. Det var Nina, stor häst, Jag på Gin Noir, Konzi på Bandit och Sussie på sin ponny.I slutet skulle vi träna ökningar, så då sa Natali att vi skulle rida efter varandra i ett led och göra ökningar längs långsidan, väna snett igenom, gå in på en volt och öka, sitta ner, slutligen vända upp på medellinjen allihopa och hälsa! Det hela kändes mer som ett Tyskt test som dom gör på Bundes championat. Tror Nati övar oss inför något haha :P Det kändes också som att man red en lektion på ridskola sen man var liten xD

Vi skall inte snacka om vädret igår! Jag höll på att dö! Det var minst 20+ och vi red ute...inte ett enda moln på himlen!
Feno-Me var jätte fin, våra trav ökningar blev super bra! ojojoooj vad snygga dom var! Och våra enkla byten! Traven! Övergångarna. Allt var bra :P Förutom mina vänster öppnor, får inte riktigt till det med ställningen o så, men mot slutet blev dom med bra! Så det är bara att jobba på :D

Jag och Feno-Me hemma för ca 5-4 år sedan

2011-03-28
13:52:16

Redan klar för dagen!
Gud vad skönt att vara färdig för dagen såhär tidigt! Helt klar är jag inte riktigt, väntar på att några hagar skall bli lediga så jag kan släppa ut mina hästar :) Just nu står dom och slafsar i sig mat! Feno-Me är den största sölgrisen av dem 2 kan jag ju definitivt säga ;)

Ridningen i dag var riktigt bra :D Började med Flori den stora! Och jag kunde faktiskt sittaner riktigt bra på honom i dag! Feno-Me var jätte hurtig och flitig, jobbade med övergångar, trav, halt, skritt,halt, trav osv till slut kom han under sig riktigt bra med sina bakben och fick upp ryggen riktigt fint! Då blev de  minsann ännu bättre trav :D


Söta Feno-Me ponken ;)

 

2011-03-27
20:58:55

Färdig tävlat för denna gången!
Nu var tävlingen avklarad, det var Bandits första Dressyrtävling! Fick reda på det med ;)
När vi kom dit och jag såg dem andra tävla inne på banan, lade jag märke till att dom hade spö? Så frågade jag Natali om dom verkligen får ha det!? Så sa hon, ja man får alltid ha spö nästan, ibland står det att man inte får ha det. FEI klasserna får man inte ha spö i.
ALLA Tyskar rider faktiskt inte bra :P kom på mig själv igen med den sanningen ;) lite tänker jag alltid som så att alla tyskar rider bra! Men ack så fel min hjärna har! Bonnridning fanns det alltså på denna tävlingen med ;)
Bandit o Natali var urtjusiga iaf! 3 st hästskötare vart med! jag, Nina och Konzi ---> (som äger ponnyn)


Nina torkar bajs! Konzi tittar på Natali håller svansen, Ponnyn bajsade såklart på sig lite.

 

Ponny, Natali och Nina

 

Precis utkommen från banan :)

 

2011-03-27
09:39:11

Tävling!
Snart skall vi åka iväg på tävling! Natali ska tävla med en ponny, i något dressyrprogram som motsvara MSV:B3 eller något liknande :D Ska bli jätte kul o se! Vi åker inte förens runt 2 tiden och det tar bara 15 min o köra dit. I Sverige hade det tagit minst 1 timme ^^
Jag har redan varit uppe och fodrat mina hästar, släppt ut en av dom + jobbat 2 hästar (:

Hoppas jag får några fina bilder med mig hem :D de vet man ju aldrig!En tävlingsbild passar bra här ;)

2011-03-26
15:08:30

Bilder från Båstad :D

Jag hittade bilder på internet från min senaste tävling :D Blev lite förvånad, detta är alltså bilder från Nationell Dressyr i Båstad.
Fotona hittade jag alltså på www.dressyrteam.blogg.se

2011-03-26
12:41:36

FEI Tävling
Tjo! Nästa vecka någon gång tror jag att det skall vara en FEI ponny tävling här (dressyr) Så jag kanske får vara med på den, Natali visste inte ännu. Kan hända att här i Tyskland får man bara vara 16 år nät man tävlat FEI dressyr på Ponny. Men jag hoppas jag får :D Åtminstone ska vi åka och kolla på den :) Då får jag se hur annorlunda ponnyna och ryttarna är här, jämfört med Sverige :)

I dag har jag bara longerat Gin Noir, eftersom han fick en vargtand urdragen igår! Så han ska få gå utan bett i 2-3 dagar. Red också på Flori, den stora hästen ^^ han är jätterolig att rida, kanske inte i början, men sedan efter 15 min så! Han är alltid så stor å tung i början innan man får fart på honom!

Vädret ska jag sluta skryta om ^^ För det va skitbra väder i dag igen ;)

Nu går hästapollarna ute i hagen o har det skönt! Feno-Me ska jag rida lite senare, jogga honom lite bara och se om jag hittar någonstans där jag kan klättra...troligtvis inte :P

2011-03-25
19:10:48

Härlig dag!
Alltså...jag älskar vädret här :D Ännu i dag var det superfint väder!
Jag tränade galoppiruetter på Flori i dag! höhö, första gången jag gör det ;) har ju bara sett andra göra det, så gissade lite hur man gjorde och Natali berättade även. Dom blev riktigt bra! Gjorde också jättefin Passage o bra galoppombyten. I morgon ska vi filma när jag rider den, få se om klippet kommer upp här ;) vet ju aldrig hur det ser ut, jag vet ju bara hur det käns och vad Natali säger. Vem vet, hon kanske bara säger till mig att det är bra för att vara snäll haha, nej tror iuf inte det ;)
Red också 3åringen, han va fin som vanligt :P Va en kille och kollade på honom också, så jag fick visa upp den :D Så kasst rider jag nog honom inte ;) Puuh tur det!

Jag gjorde också ett Kompetensbevis test i dag! Jag klarade det :P Man behöver det för att få köra häst längre sträckor mm -.- Men, nu e det gjort iaf! Så nu får jag ju ta körkort med haha.


Feno-Me2011-03-25
07:58:44

Film Klipp
http://www.youtube.com/watch?v=XHM7_olb-yc

Där är alltså filmen på Gin Noir när jag rider honom ute i det fina vädret ;) Han är 5 år och vallack.
Vi hade tur med vädret 4 dagar i rad! I går var det absolut som varmast, ca 17+. I dag har vi lite mer mulet än så länge. På söndag skall Natali tävla med en ponny i en hästklass, det är några rena byten och lite sånt skoj som är med i programmet.
Jag är så tävlingssugen så jag sprängs! Undra när jag ska tävla egentligen :P

2011-03-23
21:41:29

Varm dag i Tyskland
I dag har det varit en så otroligt varm dag! Solen sken och det var 15+ ute, så folket här bar fram Dressyrstaketet och red ute. olk blir så konstiga när det är vår ute (tycker min mamma iaf) hehe.
Gin Noir red jag altså ute i dag, han tittade först lite skumt på dedär staketet, jag sket i det och red på! Han fatta vinken och sket i staketet också ;)
Han gick superduper, jätte fin trav och alla övergångar, galoppen inklusive lite förvänd galopp var bra! Så jag var helnöjd med häst o väder :)
Senare red jag Flori som jag tränade byten och passage på! Riktigt skoj dedär tycker jag. Fick även skritta 40 min på en häst som är skadad, så då tralla jag runt där i skritt alldeles ensam, lite smått tråkigt? Nepp för man kan göra massor med spännande saker i skritt :D ändra tempot, rida olika vägar, göra övergångar o massa mer skoj hihi ;)

Här är bilder på min söta ponny Feno-Me och söta hästen Gin Noir!

Gin Noir på ute banan i dag

 

Lite galopp

 

Lite trav :)

 

Självklart söta Feno-Me var med mig på utebanan när jag tittade på dom andra :D

 

2011-03-21
11:19:19

Arbete :)
Hej! Nu efteråt kan jag beskriva Equitana som ett måste ses! Något större än Göteborg Horshe Show Mässan!
Det var enormt stort! Utställare från hela världen var där, folk från hela världen var där. Allt folk trängdes på de 90.000 m2! När vi kom till andra sidan var det ett stort utbud utav mat, gigantiska ostar såldes! Kött, öl, vin och massa annan sprit! jaja, mat hallen var enorm!
Alla utställare som var där, det va så mycket saker så jag blev trött ganska fort ^^

I dag gick jag upp ganska tidigt för att jobba mina 2 hästar + en 3 åring.
Gin Noir började jag med att longera utomhus, han var jätte fin och lite små pigg. När jag skulle longera Feno-Me med inspänningstyglarna blev han först lite sur för att dendär dumma"ryttaren" uppe på ryggen hade fastnat i handen haha, så först varrt han inte glad och stretade emot lite, men sedan trallade han på väldigt väldigt snyggt. Han längde galoppen och samlade sig, sammlade traven och längde traven! Han är så fin att se på från marken :D Jag får ju nästan aldrig se honom från marken :)

3 åringen som jag har ridit ganska mycket nu det sista är jätte duktig. Den gör bra galoppfattningar, inte varje gång men nästan alltid ;) Trav övergångarna är också väldigt bra! Jag är den första ryttaren som rider på honom förutom Natali! Natali tycker att jag jobbar unghästar väldigt bra...när jag tänker efter rider jag ju faktiskt väldigt mycket unghästar hemma...ENBART unghästar förutom Feno-Me! Så när jag rider de äldre hästarna är jag inte fullt lika bra, men vi ligger i och jobbar på den biten ;)
I morgon skall jag få öva mer Piaff och Passage på Flori (den jätte stora hästen) spännande tycker jag :D ska bli jätte kul hihi!

Feno-Me med Natali

2011-03-19
12:52:01

Equitana!
I dag fick jag stiga upp tidigt för att vi skulle bli färdiga. En annan tjej gick upp kl 5 för att longera hästar (y)
Jag longerade Gin Noir ute i dag...geggit som bara den, men han gick bra ändå ;) duktig ponny pålle det!
När jag red på Feno-Me frågade en annan kille (tränare till Christian Von Krusenstierna) om jag hade tävlat i falsterbo eller i globen med min ponny! eller något annat sånt stort, då fick jag bara säga "neee jag har bara vart med på SM" haha! Han tyckte jag skulle lära ponnyn galoppombyten, piaff o hela köret för o fortsätta tävla på den nästa år. I tyskland är det lite vanligare att man tävlar i hästklasser på ponny.
Nu ska vi åka till Equitana och kika runt...hoppas jag inte tappar bort mig, för min mobil fungerar ej nu!

2011-03-18
15:45:43

Tyskland 1v 3dgr
De senaste dagarna har jag börjat tidigt och slutat runt 10 tiden, då är jag så trött att jag går o lägger mig direkt!

Jag har ridit en hel del. Jag red denhär stora stora hästen, som heter Flori. Har tagit mig några dagar att lära mig rida den dock. Den har så extremt stor trav med massa schwung! så blir jag tvungen att sitta ner, för måste ju lära mig det! Och nu har jag sådan otrolig träninsvärk i ryggen, domdär två ryggmusklerna på var sida om ryggraden. Så när jag klev upp i dag...när jag försökte kliva upp, så gick det först inte!Så jag fick bestämma mig för att jag vill inte ligga här i sängen o lära mig nada! hoppade upp fort från sängen (ajajaaj) Åt min frukost, gick ut i stallet och började göra i ordning hästar. Men jag kunde knappt lyffta upp sadel eller bära täcken! det gjorde så ont ^^ Men jag fick rida Flori idag igen, Natali frågade nog om det gick bra med ryggen. Jag sa jajjemän, de e klart! värt var det! för jag fick rida passage på den och göra galoppombyten! inte det enklaste ;) men jag lär mig :D
Har dessutom skavsår på knäna från ett par av mina ridbyxor! då får man lära sig att ge fan i att klämma med knäna då o då! nu kan jag inte klämma med knäna ens lite! för det är rätt stora skavsår o de gör ont om jag skulle klämma. Bra, nu får jag lära mig eller få ännu mera ont :P

2011-03-17
23:14:16

...
Har träningsvärk, måste sova! hörs i morgon!

2011-03-14
19:07:54

Tyskland 1 vecka
I dag har jag varit här 1 vecka! Det har varit skitkul. Jag lär mig massor och får göra jätte mycket saker! Göra i ordning hästar innan och efter, rida dem, rida mina egna hästar. Vi ska även åka till Equitana mässan. Läs mer om det längre ner. Vi skall även åka till FS stuteri! Jätte stort grymt stuteri i Tyskland, bla Jana Freund rider där. Vi kanske åker till schockemöhle också! Tittar på Totilas och allt annat där.
Ja mycket ska jag då hinna med hihi :)
Jag köpte lite grejer i dag, benlindor, pälsglans, hovolja och en Lickit sten till Feno-Me med morotssmak! han älskar den haha han är jätte söt, för han kan bara slicka på den när jag håller i den ^^För den som aldrig varit på Equitana tidigare kan man beskriva evenemanget i tre delar.

1) Mässan med alla sina utställare är den del som tar upp mest plats, närmare bestämt 17 mässhallar med totalt 90 000 kvm utställningsyta. Utställarna kommer från hela världen, ett enastående tillfälle att knyta nya kontakter. Equitana är väldens största hästträff och mässa och hästbranschens allra hetaste nyheter preseteras och vart år delas sex innovationspriser ut i olika kategorier. 2009 var vinnarna bland andra Pfiff och Böckmann.

2) Programmen i de olika hallarna omfattar nästintill 1000 timmars undvervisning, clinics, tävlingar och uppvisningar. 2010 höll bland andra Ingrid Klmike, Isabell Werth och Heinrich Herrmann Eckemann hov i den stora hallen.
Veterinära avdelningen bjuder på en gigantisk konsthäst med riktiga organ, som man kan se närmare på. Är man avelsintresserad finns det på Equitana en unik chans att se hingstar från Tysklands tio nationalstuterier i en gemensam show.

3) Equitanas höjdpunkt är kanske Hop Top Show. I en fantasiresa med några av världens främsta hästartister bjuds ni på högklassig underhållning!

Strykkappor jag ville köpa, jätte snygga, jätte dyra haha!
Men köpte dessa ursnygga benlindor i marinblå färg!

2011-03-13
21:52:46

Morgondagen
I morgon är Natali bara här på morgonen lite och på kvällen lite. Så det kommer nog bli en lång dag antar jag. På morgonen skall jag rida Gin Noir, samtidigt som ägaren till Bandit rider. Natali skall kolla på mig och hjälpa mig, sen åker hon iväg hela dagen. Jag och dom andra som jobbar här i morgon skall rida och longera alla hästarna.
Antagligen är det bara jag och Goscha som jobbar med hästarna. Hon skall förklara för mig då vad hästarna ska ha för saker mm. Grejen är den, hon kan ingen engelska, jag kan ingen tyska! Men visst, jag kan förstå om hon förklarar samma sak om och om igen haha! Jag tror hon tycker jag är trög eller något. Vi 2 ska sammarbeta i morgon, spännande hoho. På kvällen när Natali kommer tillbaka kanske vi jobbar någon häst ihop och sedan skall vi ut och äta!

Den Finska ryttaren åkte i dag vidare till Frankrike, hon skall kvala till EM. För det så behöver hon rida över 64% i en GP klass. Hon tyckte deffenitivt att jag skulle skaffa mig en äldre häst som kunde dethär med galippombyten osv men jag har ju Ganja hemma, kan försöka lära henne allt sådant! Förhoppningsvis kommer jag kunna
det innan jag åker hem, piaff, passage osv! Lite iaf. Jag får ju trottsallt rida minst 3 hästar om dagen som kan sånt redan.

Vi ska även se om jag får tävla här i Tyskland nu. Då kanske jag blir kvar några extra veckor. Här är det lite
fler tävlingar lite oftare än hemma i Sverige kan man säga! Så jag hoppas allt går bra nu och jag får tävla en
hel del! Natali tyckte jag skulle göra detta iaf. Få se hur annorlunda det är jämfört med Sveriges tävlingar :)


2011-03-13
15:47:05

Tyskland dag 6
I dag var jag uppe i stallet lite innan 7 tiden, tömde tvättmaskinen och hängde upp allt på tork. Det var bara lindor och schabrak. Natali lindar eller lägger på benskydd fram och bak + boots runtom, för det mesta. Så när jag kom hit utan några skydd och red runt på mina ponnyer, ja då var det bara så att jag va tvungen att låna ett par benskydd. För hon ville verkligen inte att dom skulle skada sig, hon va så orolig för det, hihi! Så nu trallar dom på med benskydd iaf ;) hemma använder jag det lite då och då. Till saken...det blir mycket lindor att tvätta och linda upp!

Jag fick sedan göra i ordning en baota stor häst som jag skrittade fram åt henne, ledde den en stund först. Sedan gick jag o gjorde i ordning en 3 åring. Red den, det gick jätte bra och Natali var så nöjd så. Efter den hjälpte jag till o göra i ordning lite till hästar, sedan red jag Feno-Me, han va lite trött så han ska bara få bli longerad i morgon. Annars gick han jätte fint! Sedan red jag en ponny som heter Bandit! Han rids på kandar ibland, så det tränasade jag honom med! Han kan piaff, passage och galoppombyten i vartannat! Iaf vad jag har sett (: Traven på den hästen va riktig ponny trav dock haha, kort kort och snabba steg hihi. Men annars mycket rolig att rida.

Efter allt detta har jag sysslat med lite andra små saker, fodrat mina hästar, bytt täcke på några, fodrat mina hästar, putsat träns och lindat upp lindor.

Nu har jag inget kvar o göra, ska bara gå upp till stallet lite senare och byta täcke på Feno-Me och ge dom lite mat.

2011-03-12
22:47:25

Kväll
En "vanlig" dag för mig ser ut som så
* Jag går upp kl 7 på morgonen, äter flingor, går till stallet och får frallor utav Natali som hon har med sig
* Innan 8, rider jag och gör i ordning hästar
* Lunch...det äter jag medan jag gör i ordning en häst. Jag äter en fralla.
* Mellanmål, samma sak som lunchen.
* Kl 5 tiden ca är vi klara, då tittar jag till mina hästar om dom är ute i hagen, byter täcke på hästarna
* Äter Middag i min lägenhet.
* Tar in mina hästar innan det blir mörkt (på helgerna ska dom vara inne 6 tiden)

I morgon skall jag vara i stallet kl halv 7, vi har 3st spekulanter som kommer och kollar på hästar! kl 9, 12 och kl 3! Så det blir hetsigt i morgon, alla hästar ska ju hinnas med också.

På söndagar skall även alla hästar vara inne vid 3 tiden! För då stänger stallet! Fick infon i dag ;)

Nu är jag proppmätt efter den goda maten på restaurangen! Jag åt någon sorts stek med svampsås och potatis, serverad på en stekpanna! Som jag brände mig på haha, så jag hoppade till lite ^^

2011-03-12
16:18:21

Tyskland
Så, nu är jag klar för dagen! Gin Noire gick jätte bra i dag! Tjoho! Alla som stog o kollade på var bara "wooow vilken fin häst" så han gick riktigt bra ;)
Hästarna här får gå ute på helgerna med! Fast inte lika mycket dock. Det har även varit jätte varmt o skönt väder (:
Senare i kväll ska vi ut och äta med folket från Finland. Jag ska även handla lite mat till mig!

2011-03-12
07:54:41

Tyskland dag 5
Nu sitter jag och äter min frukost, samtidigt som jag kollar ut på en tjej som longerar sin häst. Longervolten är ca 10-20m från mitt fönster!
I dag ska jag fråga om jag får ta kort! Så kanske jag får lite fräsiga bilder på allt :D

Än så länge har det inte gått ut några hästar, vet inte om dom är ute på helgerna? dom kanske får vara inne då, ska gå ut o kika läget!

Nu ska jag rida iaf!

2011-03-11
19:23:25

Tyskland
I dag har det kommit några från Finland, dom ska tävla här, dressyr. Dom bor i Helsingfors och dom pratar svenska :) tycker jag är trevligt!
Hon som jag är hos (Natali) Hon är sponsrad utav königs (ridstövlar) och har varit det i 20 år, för hon e modell åt dom. Hon får iaf 3st ridstövlar om året! dom e skit fina!
I morgon ska vi ut och äta med dom från Finland :) sedan till helgen ska vi se om vi åker till en jätte stor hästmässa :) kommer inte på vad den heter just nu.

Nu ska jag springa o ta in min ponny!

2011-03-11
16:13:27

Tyskland dag 4
I dag fick jag börja med att rida en jätte stor häst med stor gång! gissa om man blir svettig dessutom när man måste sitta ner! puuh! det var ingen lätt pers inte! Sen fick jag rida en 3åring som jag skulle träna ökad trav med! Det blev ju inte mindre jobbigt direkt haha! När jag kommer hem kommer jag kunna sitta som satan i sadeln!
Feno-Me gick jätte bra i dag! har fått låna en annan sadel. Det blev en helt annan gång på traven, nog för att den va jätte fin innan...men nu är den ännu finare! Och jag kunde sitta ner ännu bättre i den!

Jag har verkligen ridit massor med hästar i dag, nu har jag bara 1 kvar, o det är min Gin Noire MW.
Sadelgjordar, o allt på träns här nere drar dom åt som tusan ^^

2011-03-10
22:41:02

Tyskland dag 3
På Tisdag kväll kom jag och mamma fram kl 21.00 ca. Då lastade vi ut mina 2 ponnysar, Feno-Me och Gin Noire (5 år) Så fick dom gå in i sina boxar som dom ska bo i! hade med mig lite ensilage till dom med som dom tyvär envisas med att BARA äta utav -.- hade ju bara 6st IKEA påsar med mig :( och nu passar inte det Tyska nya höt. Suck. Men morötterna och äpplena som dom blir utfodrade med bla trivs dom med mycket bra, spec Feno-Me ;) Han kommer inte vilja lämna landet om han inte får det hemma med!
På Ons morgon kl 5 åkte mamma, då fick jag hänga med upp och låsa upp stalldörren. Jag bor i en lägenhet, som då sitter ihop med stallet, ridhuset och allt annat. Den enda gången då man behöver gå ut är när man slääpper ut hästarna eller om man vill rida ute. Annars är allt ihopbyggt.
Sedan gick jag såklart o la mig för att sova vidare tills kl var 8. Då gick jag upp och hjälpte till i stallet. Ingen mockning eller fodring alls dock, eftersom dom har personal till det. Så jag hjälper Natali med att göra iordning hästar samt rida hästar! Jag fick rida en ponny bla som kunde galoppombyten väldigt bra, det var grymmt kul. Fick även göra lite piaff på den haha. Så fick jag rida på en häst med kandar för första gången, jag har ju aldrig gjort det :P spännande var det ^^ red även en jättefin 5 åring som va väldigt trevlig och rida. Rider också mina 2 ponnysar som jag har med mig! så det blir mycket ridande o fixande här!

I dag har jag mest gjort iordning hästar och ridit mina egna. Men i morgon skulle jag rida fler hästar.

Hästarna här går ute på dagarna några timmar, vissa hästar går inte ut alls. Det är ca 70 boxplattser här, så ganska stort är det med, inte jätte. Men lagom! dom har 3ha bete...vilket är mycket för dom, medans vi hemma har 30ha bete och tycker det är litet ^^ Men Tyskland är inte lika glesbebyggt som Sverige!

Nu ska jag sova så jag orkar upp i morgon! :D
Ett stall utifrån settEtt annat innifrånDressyr bananDet fins fler bilder och filmer på www.gut-haller.de2011-03-07
10:42:21

Måndag 7/3
Nu har jag börjat packa lite! Mina kläder är färdig packade nu iaf! Skall bara fixa ridstövlarna och hjälmen (tänker ju inte göra som alla andra tyskar o rida utan hjälm heller) ;)

Sedan skall jag packa massor med Ensilage, massor!
Borsta ponnyn, ta fram täcken...mm det är mycket som ska göras. Åker i morgon kl 4 på morgonen! så jag vill ha allt klart så jag bara kan lasta och åka! Sedan åker vi förbi Båstad och hämtar mitt 3e pris :D undra vad det kan vara ^^ har inte en aning (:

Nu skall jag skrida till verket iaf!


Passar bra med hoppbild när det endå bara kommer bli så mycket dressyr!

2011-03-06
20:53:19

Båstad 6/3
Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag! Vi var tvungna att åka tidigare, eftersom vi har tackor hemma som ska lamma.

1a klassen gick verkligen inte som jag hade tänkt mig ;) det var spänt, nervöst och busigt! Ponnyn va pigg o bussig så i en galoppökning blev han lite knas o spralla lite (tyckte inte Fia var bra) men har man inte mer pli på sin ponny får man skylla sig själv hihi ;) sen i serpentinerna där det ska vara förvänd galopp blev det lite spännt och jag fick ett omslag :( bytte alltså galopp. I ena travökningen drev jag på lite väl mycket och det blev då galopp, min halt blev för sen på ett ställe och poängen på det blev då kassa...ja jag slarvade helt enkelt bort MINST 70 poäng dvs att jag slarvade bort 6-7% vilket hade gjort så jag hade kunna vinna ^^ Men tränar man inte tillräckligt mycket gåre inte heller ;) Fick 64,81% delad 8plats

Så i 2a klassen sattsade jag på att rida lite mer säkert och lugnt! MEN fick 2st riiiiktigt grova missar :( ett enkelt byte blev galopp halt galopp (det ska va skritt ist för halt) så fick 4p på det hade lugnt kunnat få en 7a som på alla andra. Så var det koeff 2, vilket betyder att dom tar det gånger 2! så bara det gjorde så att jag inte vann! Aj aj Fia, men jag kom iaf 3a :D och jag fick till det mycket bättre i detta programmet. Jag är helt enkelt lite ringrostig! Tur att man har Sveriges bästaste ponny som trotts allt går otroligt otroligt bra fastän jag gör dessa stora missar i min program ridning. Vi fick en 9a förresten på ett enkelt byte ;) Och 8or får han jämt, för han e så himla snygg o fin o söt tralla laaa!

Ska se om jag får upp filmen här någon dag :D


I övermorgon åker vi till Tyskland o tränar :D

2011-03-05
11:26:41

Lördag 5 Mars
Nu är det dagen innan tävling! laddar upp med att jag ska försöka tvätta min ponny! Det är så att inne där vi gör iordning hästarna, så i spolspiltan. Den brunnen har frusit! så man kan alltså inte tvätta hästar där, för då blir det översvämmning... :( Så antingen får jag ryckta o ryckta min ponny flera timmar i dag eller så tar jag med mig ljummet vatten och tvättar av honom ute på gården!
Manen är redan ryckt på honom :D det gjorde jag för några dagar sedan ;)
Igår köpte jag nya ridbyxor :D och lite strumpor! Blev ett par gråa Cavallo, skit snygga o jätte sköna! samt några blåa och bruna KL o Pikeur strumpor!

2011-03-04
11:49:36

Träning träning...träning!
Nu har det varit en träningsrik vecka för mig, min hopptränare har varit här 2 gånger på bara några dagar, jag har varit och tränat för min dressyrtränare flera gånger och jag själv har tränat o tränat o tränat!
Å vad ger det? Jo superbra resultat. Min ponny går toppen bra som jag ska tävla med nu om 2 dagar, i Båstad!
Alla andra hästapollarna går med bra, o jag e självklart helt slut...puuh!

Dessutom nästa vecka åker jag iväg 1 månad till Tyskland! För att träna...träna, träna o träna!

Snart ska jag rida igen ;) hejsvejs!