Hästarna och träningen på Stuteri MW

2012-01-24
10:39:22

Cliniken

Sådär! I går var vi på NHRK och hade en liten clinik för ridskoleeleverna. Dom hade nämligen teori. Då fick Stuteri MW komma dit och undervisa lite rid teori.

Vi hade med oss Feno-Me. Han skötte sig jätte bra! Bara lite pigg hihi ;) det var ca 40 personer där som lyssnade och skrattade aktivt. Förhoppningsvis lärde dom sig en hel del och kanske fick dom en riktig "aha" upplevelse. Vi visade rätt och fel, bra och dåligt. Framförallt hur mycket sittsen faktiskt spelar roll.
Först började jag med att bara trava runt i lite bakåt vikt, höll min balans i tyglarna och red lätt i otakt. Sedan fick eleverna välja vad de ville ändra på. Skänkeln ville de ha på platts, ja då kom jag inte i bakvikt på bakvallvet. Handen fick jag hålla i handtaget så jag inte höll min balans i munnen på hästen. Redan när jag ändrat på detta gick han helnöjd runt i trav i ridhuset! Istället för att först ha sprungit på i traven med huvudet upp i vädret och sänkt rygg! Så bara sitsen ändrar en hel del ;)

2012-01-23
17:22:16

NHRKDET
Det var ju Nordhallands Ridklubb vi skulle till i dag ;) Jag är ju allt bra snurrig i bland. Men nu är vi strax framme, vi har med oss Feno-Me. Det vi skall gå igenom är sits, balans och inverkan. Detta skall bli spännande ;) Har även ridit Rocky och Wacos R! Hoppade lite med Rocky och gjorde markarbete. Han var grymt duktig. Wacos R blir bara bättre och bättre för varje gång. Så det glädjen mig mycket. Han blir lite mer bärig, orkar komma upp och jobba med bakbenen genom ryggen. Så nu jobbar vi på därifrån helt enkelt :)

2012-01-22
21:04:52

Solsken!
Bra med snö, sedan kommer den vackra solen fram och skiner...då smälter det massa snö...senare blir det minus grader igen! Rena rama is banan hemma på gården (Y) Men annars ska jag inte klaga ;) Wacos Rache, Geld och Rocky har gått bra i dag. Tagit ett litet skutt med alla. Hindrens står ju kvar i ridhuset efter hoppträningen, sÅ då passar jag på att hoppa lite också efter ett "tråkigt" dressyrpas! Sen var det tränings dags! Häll lektion för Julia och Ellen! Dom fick jobba med att flytta fram delen på sina hästar och speciellt var att dom fick rida med balsnören för sina skänkar! Jises vilken gudomlig skänkel dom hade då! Blev riktigt avis ;) Malvina tränade efter dom på sin egna ponny! Där gick vi igenom ganska mycket saker! Flytta fram delen på ponnyn, lätta handen fram utan att hästen springer iväg, ställning i enbart nacken och massa massa mer spännande saker :D Nu skall jag sova!

2012-01-22
07:59:16

Ridlektion
Nu är jag uppe extra tidigt! Mitt tåg går inte förens om 1,5h ca. Men jag valde att kliva upp nu i alla fall. Alltid lite skönt och få tidigare morgon vanor :) När jag kommer till gården i dag skall jag rida, kommer börja med Rocky, Waco, Feno-Me och Geld. Mer än så tror jag tyvärr inte jag hinner med i dag. Skall hålla en lektion för Julia och Ellen också. Så i dag blir det ännu en riktigt rolig dag :D Med lite snö också ;)

2012-01-21
08:02:22

Brrrrr!

I dag är det kallt igen. Fast annars har det varit en riktigt bra vinter tycker jag :) Det har varit varmt länge, aldrig riktigt sådär is kallt som förra året!

Nu är jag snart på gården! Skall rida Feno-Me, Rocky och Geld.
Feno-Me, jag och Mamma skall ha en clinik på Billdals RK nu på måndag. Den börjar kl 5, vad jag vet i alla fall. Men det kan vara en himla fördel om ponnyn är riden ;) annars lär han vara pigg och busig som bara den!

2012-01-20
20:04:41

Lyckat!

Äntligen äntligen ääääntligen!!! :D Nu är det helt färdigt att vi (Alexandra Börjesson och Jag) skall rida en "Pas de deux" Skall rida på Geld! Så se till nu alla där ute i fixa en ordentlig publik :D

Gissa om jag är taggad till 1000 eller! Det här har varit min dröm sedan jag var på Scandinavium för första gången!

http://www.goteborghorseshow.com/program/ponnyhingstar-i-pas-de-deux/">http://www.goteborghorseshow.com/program/ponnyhingstar-i-pas-de-deux/

2012-01-20
15:31:19

Intervju

Sådär! Då har Tidningen Ridsport varit här och intervjuat mig och min mamma :) Det var riktigt skoj, vi satt nog i pratade i 2 timmar ca.
Jag har även ridit Rocky, joggade honom bara. Han gick ett ganska hårt pass i går, så därför var det rätt så bra att bara trava runt och stretcha honom lite. Tog 3 små språng, men de var ju nästan så man flög av hihi ;) han hoppar med så otroligt mycket rygg, så det vill till att man har sin underskänkel på plats alltså!

Nu har Emilia vaknat, så nu skall jag mata och leka lite med henne tills hon skall sova igen ;)

2012-01-20
08:59:27

Hoppträning

I går hopptränade jag för Björn. Han kom hem till oss ca 09.30. Då var det bara att bygga fram dagens övning :)
De jag tränade med för honom var Rocky, Wacos Rache och Geld.
Rocky var otroligt duktig, en riktigt härlig ponny att hoppa! Han är enkel, smidig och lätt! Lär sig fort och har en positiv attityd till arbetet. Mot slutet blev han dock lite trött, men inte så konstigt. Hoppade en bana med 12 hinder, inte riktigt vad han brukar göra. Så han blev lite trött. Men det är bara att träna mycket klättring. Kan även hoppa 60-70 cm banor med honom. Ja det fins massa roliga saker att träna på (Y)
Wacos R fick hoppa en bana på 110-120! Han löste sina uppgifter utmärkt ( jag också hihi). Ganska roligt dessutom att hoppa lite större hinder i bland. Geld var en riktig guld gosse han också ;) honom har jag hoppat lite mindre med, så han var inte riktigt lika van som de andra. Men med lite till hoppning är han smidig som en katt, precis som sin far ^^

2012-01-17
07:24:48

Tåg!

Åker tåg nu igen! Är på väg till gården. Skall rida Geld och Rocky innan jag åker iväg till Halmstad. Där skall jag göra halkan! Spännande spännande :) kommer jag klara den eller ej, det är frågan!? Haha, jag hoppas verkligen det ;) annars är ju jag lite kass. På ca 10 år var det bara 8 st som inte klarat det. Så ja, klarar jag inte det är jag kass :P
Ska bli skönt att rida dom 2 halv bröderna nu på morgonen i alla fall.

Visste ni att både Rocky och Geld blev bruksprovssegrare när de gick sitt bruksprov? Nu vet ni det om ni inte visste det

2012-01-16
12:11:30

Awkward

Klart det är Rocky ;) pinsamt Jessica hihi ;) fast å andra sidan, byter jag box plats på Gerswin och Feno-Me så tar ju Jessica fel häst, så kanske inte skall förvänta mig för mycket från dig ;) haha, nä nu ska jag sluta mobba Jessica :Där bara lite ironisk och retsam med henne!
Man får inte bli för allvarlig och hela tiden ta allt seriöst och illa menat! Hur skall jag då bli en bättre ryttare om jag inte kan ta kritik på ett bra sätt!? Kritiken får jag för jag har brister som jag måste bättra på, så jag utvecklas och blir bättre helt enkelt. En domare eller tränare som bara kritiserar blir jag inte ledsen utav, så vida den ger en konstruktiv kritik.

2012-01-14
12:57:10

Gissa hästen!

Ja, den här e ju enkel ;) men gissa hästen!

2012-01-14
11:01:51

Många hästar står på spel i dag ;)

I dag blir det hoppning igen. Skall se om jag lyckas lura ut mamma för att filma ;) hihi.
I dag skall jag börja med Rocky, Wacos Rache, Geld, Feno-Me, Nota Bene, Liari, Lanzon, Granja, Florence.
Givetvis får jag se hur många jag hinner innan kl 4! Har Emilia med mig också! Så då kan det ta lite längre tid ;) men oftast så sover hon i vagnen ca 3-4h när jag rider.
Det viktiga är ju att jag har en plan (Y)

Nej, nu skall jag ut och börja!

2012-01-13
16:34:22

Hoppning

Snart skall jag ut till ridhuset för att bygga upp min hoppövning. Hade tänkt mig 3 st hinder på raken på båda långsidorna, sedan 2 st hinder på mittvolten. Så jag även kan styra in på den och hoppa på böjt spår. De raka linjerna har jag för att balansera upp min häst som råkar vara lite ostabil :) så det skall jag stärka upp med detta så hon hittar balansen och stärker sig. Väldigt bra för unghästar också. Enkelt och smidigt, så man lär dom att det är just enkelt att hoppa. Inge vidare och lägga in jätte svåra övningar till en spänd eller orutinerad häst. Det kan sluta illa bara. Tex att man lär den vägra , den kan bli rädd mm

2012-01-11
16:04:37

Åka tåg!

Just nu sitter jag på tåget till Varberg. Mamma skall hämta upp mig där så får jag köra därifrån. Håller äntligen på att ta mitt körkort nu :) hoppas på att ha set om 2v.
Skall hålla 1 ridlektion för Julia och Ellen. Dom skall rida på Ganja och Notabene. Så har tänkt ut lite olika övningar åt dem också, o lite speciella saker som dom behöver träna på :)

Förresten!!!! Har ni sett fåren på MW? Om inte så får ni se dom, lägger upp lite bilder på några utav dem. Dessutom får vi små lammbäbisar om någon månad + 6 st föl i Mars! :D

2012-01-10
08:56:48

I dag får jag rida ute!
Morgonen började jag med att jag fodra hästarna! Nu väntar jag på att de skall äta upp så dom kan få gå ut. Har själv ätit frukost också, så nu sitter jag och dricker mitt tee. Ridhuset är uthyrt i dag till några som skall träna hund. Så jag får rida ute tills kl 4. Efter det är dom klara. Men så fint väder som det är i dag skall det inte vara några problem att rida ute. Dessutom är det nyttigt för hästarna att kanske få klättre lite eller bli ridna på utebanan. Beror också på hur blött det är. Regnade ganska mycket igår, men hoppas det är hyffsat torrt!

2012-01-09
20:12:39

Regnigt

Nu har jag nickar klart i hingststallet, Jessicas mamma Anna hade nickar 2 st redan. Så det gick mycket snabbare för mig. Nu står Rocky i skötseldelen och väntar på att bli borstad och riden. Eftersom jag kom lite sent i dag så får jag se hur många hästar jag hinner med innan det blir alltför sent. Har lilla Emilia med mig också, men hon är ny matad och sover i sin vagn, så det skall nog gå prima fina!

Bild på Rocky!

2012-01-08
10:29:55

Stall dag!

Dåså, nu skall jag ta hand om hela stallet i dag, Jessica började med att fodra sto Stallet+ lösdrifften och jag körde in en ensilage bal till hingststallet. Sedan red jag Rocky! Han var super duktig! När vi var klara fick han hoppa ut till sin hage tillsammans med Feno-Me i den andra hagen.
Nu har Emilia vaknat, så nu fodrar jag henne också ;)

2012-01-02
22:57:04

Lugn dag!
I dag så red jag bara Ganja! Hon var synnerligen duktig! Så det var väldigt roligt att rida henne, får se om vi någonsin blir tävlingsklara ;)  Äsch någon tävling skall vi allt ut på!

I morgon skall jag hålla lektion för Ellen och Julia! Det skall bli väldigt roligt, för dom utvecklas snabbt framåt och tar in det man säger och försöker sitt yttersta för att göra rätt! Då blir jag såklart super glad:D

2012-01-01
13:04:38

2011
2011 Var ett riktigt bra år! Jag hann med att göra riktigt mycket! Dessutom har jag lärt mig så mycket nytt som jag verkligen har nytta utav. Så länge jag lär mig nya saker är jag nöjd och glad ;)

Började året med en nationell tävling på Feno-Me, där jag blev placerad som 3a!

Sedan åkte jag iväg till Tyskland några dagar efter det. Då hade jag med mig FenoMe och Gin Noire. I Tyskland var jag sedan 1månad och 2 vecor ca. Lärde mig mycket nytt där, fick bla rida på kandar och göra galoppombyten på en häst, samt piaff och passage! Så det var OTROLIGT lärorikt.

När jag kom hem började tävlandet direkt.

Åkte på  tävling i Frillesås, Waco fick 71% och Geld 69% Så våran första tävling var bra!
Sedan kom det många vinster och placeringar på resten utav deras "kval" tävlingar.
Sedan hade jag ett uppehåll från tävlingar på 2 mån, fick lite väl mycket foglossning så red inte så mycket.
Den 16 Augusti kom Emilia, fick en synnerligen lätt förlossning, så jag bestämde mig för att vara med på DM, men först fick jag vila 1v innan jag ens kunde sätta mig på en häst, så 4 dagar innan tävlingen hoppade jag upp på FenoMe, då hade han vilat 1,5 månader. DM vann vi! då var jag riktigt glad ;)

Veckan därpå var det bara att försöka kvala om Geld och Waco till Ungponny SM, eftersom jag missat lite saker med kvalkortet och sådant! SÅ detta hade jag 3 starter på mig att göra på LA klasser, det fanns endast 4 tävlingar innan kvaltiden gick ut. Men självklart klarade vi det :D

Ungponnychampionatet gick väldigt bra med Geld, kom 2a första dagen och 1a i finalen på 84%

Ungponny SM i dressyr vann jag med Geld och vann B finalen på Wacos Rache. Geld fick över 80% hela helgen.


Sedan var det LAG SM! Vi (Hermanstorp) hade lyckats kvala dit oss. Så vi var riktigt taggade frö denhär helgen, dessutom skulle jag göra min första nationella start på Wacos Rache.
Han började med att vinna sin klass med 68% Feno-Me och jag vann också vår klass fast på 69%

Dagen därpå gick Waco också väldigt fint, vi fick ihop 65% i FEI Inl progr. 1 SM kval klart där ja!!!

Feno-Me och jag skulle starta den första lag klassen! SÅ jag var så otrolig nervös och körde ihop mig helt och red på 63% :( Men vi repade oss till dag 3 alltså finalen och red på 70% fick lite missar. Men bra ändå :D

Sista dressyr tävlingen blev KM, där jag vann med Geld på 75% :D Tjoho!

Årets SISTA tävling blev en hopptävling på Wacos Rache och Feno-Me! Suveränt gick det där!

Nu när det är 1a januari så kan jag....ah jag vet inte :D är så grymt taggad på det här året! Nu börjar jag med hästarna (nästan bara) Så jag e SJUKT taggad wohoooo :DFeno-Me i båstad


Wacos Rache efter en tävling!


Geld på tävling


Jessica och Gerswin på tävling
Geld med en underbar domare, Gustaf Svalling


Wacos Rache efter sin seger !


Ärevarv med C-ponnyn Paulchen Panther EAvslutar med en bild på vårt lag!
Jessica, Jag, Hanna och Ellen.