Hästarna och träningen på Stuteri MW

2013-01-31
13:41:35

Torsdag Lunch

Sådär ja! Är inne på min korta Lunchrast, måste äta fort så jag hinner med 3 hästar till innan jag skall åka bort och hålla träning för mina små söta elever :)
Äter Glasnudelsoppa med lax i! Väldigt gott, till efterrätt blir det några choklad godisar, det är lakrits som är övertäckta med choklad ;) gott!

Hästarna jag ridit på förmiddagen har gått super bra!
Granja och jag galopperade runt fyrkanten i dag utan att hon gjorde ett enda byte! Så det var enkelt att träna bort det ;) Fast hon tycker fortfarande att det är lika skoj att byta galopp haha. Men hon var väldigt avslappnad och lugn i dag, vi värmde upp med väldigt mycket täta övergångar.

Lanson gick med mycket fint i dag. Han var nog lite pigg så han försökte busa i galoppen...men de hände inte så mycket mer än att han trycke in rumpan och pep lite hihihi! När jag galopperade av honom några var blev han väldigt nöjd i alla fall. Travade mycket över bommar, hade ett par linjer med bommar som jag hade olika avstånd på. Så jag kunde rida längre trav över några till att sedan rida kortare travsteg, så varierade vi med det. Han gjorde dessutom väldigt fina öppnor i dag och bra galoppfattningar från skritten :D

Bild på Gerswin och jag för många år sedan :)

2013-01-30
12:41:15

Onsdag Lunch

Har man en glad mamma eller har man! Jag lyckades få min mamma i dag att verkligen vilja köpa skottkärran nere på Lantmännen i dag! Den är stoooor! Å ändå så enkel att köra skiten i! 2 däck har den vilket bara gör att fen blir ännu lättare att köra med!

Just nu sitter jag ner och äter purjolökssoppa, vilket jag tycker är väldigt gott! När jag har ätit upp så skall jag börja rida. Har inte riktigt så många hästar på dagens schema, ungefär 4 st. Min bil gick sönder i måndags och har varit på lagning tills i dag, så har haft lite bekymmer att ta mig fram och tillbaka, framförallt till Emilias dagis som ligger 1,2 mil fram och tillbaka från vår lägenhet. Men nu var bilen klar! Så åker tåg en sista gång i dag, sedan kan jag njuta av P3 på radion och sjunga med i alla låtar ;) hihi!

2013-01-30
08:33:40

Talang till topp steg 3

I går var jag på "Talang till topp" Som Hallands Ridsportförbund ordnade. Denna gången hölls det på Plönningeskolan i deras gymnastiksal. Pilates instruktören var Charlotte Almö.
Lite kort om Charlotte A. Hon har varit med om 3 bilolyckor, 2 frontalkrockar och hon fick whiplash WAD grad 3.
1 olycka också där hon blev på körd bakifrån av en lastbil när hon red. Hon har helt enkelt inte haft de bästa förutsättningarna för sin kropp att må bra! Men, efter att hon bla började träna Pilates flera gånger om dagen är hon nu i dag smidig som en katt och behöver ej ta smärtstillande mm.

När jag tänker till på kursen nu så tänker jag på "Andning".

Innan kursen började föreställde jag mig att det skulle vara stora Pilates bollar med, att vi skulle sitta på dem, hitta balansen, sitta snett på dem, vad händer då? osv.
Men så var det inte! Det var ganska annorlunda!

Det började med att jag och tjejen som åkte med mig, Matilda, kom försent eftersom vi inte hittade...fint folk kommer alltid sent? :D? Men när vi väl kom dit så fick fi hämta varsin Pilates matta eller yoga matta, vad man nu vill kalla den för, blå och lite mjuk var den. På denna mattan skulle vi ställa oss med balans, alltså med fötterna i höft bredd, så fötterna var precis under höften lite lätt breddade. Vi skulle se till att knäna inte var spända, så vi varken spände dem bak eller fram. I detta läget skulle vi känna om vi stod lika mycket på varje fot.
-Har ni vikten placerade lika mycket i var stigbygel?
Ja, tänker man så när man rider "hmm...har jag lika mycket vikt i varje stigbygel, kanske, kanske inte?
Men en sak är säker, står du inte med lika mycket vikt på var fot såhär rätt upp och ned, ja då gör du det säkerligen inte när du rider heller.
Efter detta skulle vi kolla vårat bäckenben, hur stod vi med det? Fram, bak?
Hur andas du?
Du skalla andas hela vägen ned i magen, bröstkorgen skall inte röra sig, utan magen. Då får du nämligen ned luften i din kropp och den kan där komma ut till dina muskler och hjärnan.

Samtidigt som vi nu skall andas korrekt skall vi göra lite olika övningar. Jag märkte snabbt hur man glömde av att andas korrekt för man blev så koncentrerad i övningen. Tänk att jag inte ens kan andas korrekt omedvetet? Har verkligen aldrig tänkt på det så mycket och viktigt är det ju!
Övningarna vi gjorde var bla att mjuka upp hela ryggen, höften, nacken.

Detta var en mycket lärorik kurs, Charlotte var trevlig och väldigt lugn och förklarade allt mycket väl. Hon har 2 hemsidor, en för Ryttar Pilates och en vanlig Pilates sida. På Hästsidan kan man beställa en DVD som fått mycket bra kritik från Strömsholm, DVDn kostar 250 kr och jag tror allt att jag kommer beställa denna snart, skall verkligen försöka göra detta 15 min om dagen!
Så skall jag se hur jag utvecklas!

 
Charlotte Almö Pilates
 
 

P.S Nästa Talang till topp är v.10. Då kommer det vara 1 hopp ryttare och 1 dressyr ryttare, Båda tävlar på en hög nivå. De kommer prata om hur de gör på tävling, innan, efter före, på, You name it. Kommer bli mycket spännande
(Dressyr ryttare är Elisabeth Hjälm har jag klurat fram, men hopp ryttaren var hemlig)

2013-01-28
22:33:33

19 Snart 20

Nu är jag 19 år i 1,5 timmar till! När jag vaknar kommer jag vara fet, slö, stel, påsar under ögonen, tunt slitet hår...ändå halvvägs till 40. Allt kommer på en natt va!? Någon erfaren?

2013-01-28
18:20:00

Nästa bok?
Jag har ett par böcker att välja att läsa vidare på nu, men hittar inte riktigt någon som jag känner mig så sugen på att läsa!? Jag bärjade nyss på "Dressyr med Lussan" Men den var inte alls i samma klass som förgående bok jag läste och då kan jag inte hitta motivation till att läs den, den var lite för mycket "Skylla på hästen" stuket. Men jag skall ändå ta och läsa hela boken :) För man skall inte låsa sig vid en metod, utan man kan lika gärna vara medveten om de alla och sedan välja och vraka tycker jag!
Men har ni läst någon utav de följande böckerna? Kan ni rekomendera någon? Hade verkligen uppskattat hjälp! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-01-28
17:18:00

Färdigläst
Nu har jag läst färdigt den helt grymma boken! Attans att mamma inte tvingade mig att läsa den när jag var 11 år, utan i stället gav mig det lite lyxigare och undervisade mig bokens innehåll. Ja, jag kan helt enkelt säga att boken reflekterar sig i min egna mamma som tränare (många andra tränare också) Och det är jag så tacksam över att jag fått en så bra tränare sedan födseln!
Många frågar mig om jag ofta tjaffsar med min mamma när hon tränar mig, eftersom det lätt blir så för många andra. Mitt svar på det är " Jag har gjort det 1½ gång, Den ½ gången hann jag nog aldrig riktigt säga min första mening innan ridhusdörren var stängd och kvar satt jag ensam 12 år utan hjälp...tills jag snabbt gick på knäna tillbaka för att böna och be om hjälp"
 
Nu när jag är klar med boken kan jag summera den som myvket läsvärd! Det jag tänker på när jag hör bokens namn nu när jag läst boken är "Possitivitet, Harmoni, Lätthet, Refflektera vad som är grunden till det problemet, Ta det i långsamare tempo, Gör det enklare, Beröm...osv"
Alltså hela boken handlar om att det ALDRIG är hästens fel utan RYTTARENS fel. Hur du skall göra träningen enkel, boken får en att känna "Men hallå, då kan jag snart göra piruetter, passage och piaff" Så enkelt är det, om man hela tiden är på hästens sida och inte kämpar emot den. Beröm den så fort den gör rätt, bestraffa den Aldrig när den gör fel! Bara beröm beröm beröm. Är något för svårt? Ja men klyv det och ta ner det i mindre bitar, alltså gör det i långsamare tempo eller i en lugnare gångart om du så behöver ta det till skritt...kanske tom till halt. Men gör det alltid så enkelt som möjligt för er så du som ryttare kan berömma hästen oftare! Var inte rädd att lätta på tyglarna!
 
Jag rekomenderar starkt att man läser denna boken, gärna flera gånger om! Den är endast på 157 sidor och du kan lätt läsa den på 3 dagar eller 2. Man får många tips på hur man skall träna allt genom bilder och text.
 

2013-01-27
20:03:46

Söndag kväll
Denna dagen har varit väldigt slapp och lugn. Ganska skönt att ha det sådär lugnt i bland :)
 
Men, har fått köpa Nya ridbyxor! Det var mig inte enkelt!!! Jag visste precis vad jag skulle ha innan jag åkte, precis samma som jag har haft nu! Bruna Lugana Pikeur eller vad det nu var för modell, helskodda strl 76. MEN när jag provar dem i butiken så är de helt förfärliga! De satt åt nått så infernaliskt i midjan! Även om jag drog in min mage allt vad jag hade så satt de tajt. Prövade jag en strl större fladdrade de löst i benen i stället. Herre du milde tid, Pikeur har varit det enda jag har tyckt var skönt, Mountain Horse och BB har jag aldrig gillat. Men nu tänkte jag att jag testar dem endå.
Nöjd och glad åkte jag hem med ett par MH byxor för 900 kr mindre och 900 gånger skönare! Nu skall vi dock se om dessa håller i 3 år :) Men de var verkligen sköna och fina, bruna blev det.
 
Nästa gång åker jag till Gkås med Madde och shoppar ridbyxor och strumpor hihihi tänk vad mycket träningar jag kommer ha råd med nu i stället! Det skall hålla och vara skönt, tycket jag ;)
 
 
 

2013-01-27
09:51:20

Söndag morgon

I dag börjar jag morgonen med lite läsning, hoppas hinna läsa färdigt boken i dag...så jag kan börja om igen :)
Den är väldigt spännande och lärorik, jag lär mig verkligen av den. Men kommer absolut behöva läsa om den flera gånger (10.000 gånger för att det skall sitta hihi)
Dessutom har jag en riktigt riiiktigt skön ullpläd att värma mig på och mysa in mig med som jag fått av mamma!

2013-01-26
11:44:42

Lördag

I dag har jag med mig Emilia till jobbet, då blir inte så mycket tidning i dag, men å andra sidan fins det saker att putsa, lindor att linda upp, tvätta schabrak osv.
Så får jag helt enkelt stå och titta på när hästarna blir ridna, då vi har ett par spekulanter här i dag på diverse hästar :) Alltid lika skoj att se dem från marken sett...hästarna alltså! För dom är bara så fina :D Är helt klart en annan grej att se dem från marken än att rida dem :) Tillsammans blir det en bra grej ;)

Här kommet bild på 2 älgar dom jag och Feno-Me såg för några dagar sedan. Mamma ringde mig när jag var i ridhuset och sa att om jag red ut ner till ridbanan kunde jag se älgar, dessutom, om du sitter på häst kommer du riktigt nära. Nu kanske ni andra tänker "öööh, om man sitter på häst? Den blir ju typ skiträdd och skenar åt andra hållet?"
Men när man har en ponny som Feno-Me kan man trava fram och inprincip klia älgarna i pannan ;)

2013-01-26
06:45:00

Ridläger Idé

Waow Waow Waow, ridlägrena fortsätter att fyllas! :D Man blir ju bara så glad! (:

Jag kan starkt rekommendera det första ridlägret för sommaren!
Läger 1A/B Träningsläger Hoppning/Dressyr 9/6-15/6.
Det är alltid ett väldigt roligt läger som är mer inriktat på träning träning träning! Så vill du vara i topptrim inför sommarens tävlingar är det ett väldigt optimalt läger såklart!


På tal om läger funderar jag själv på att ha ett "Mat läger med träning" För de äldre. Då de som är i åldern att man inte kan äta vad som, när som, hur som! skall kunna göra allt detta.
För jag har lösningen, på lägret kommer vi laga massa massa god mat, mängder av god mat. Just name it!, Man kan äta hur mycket man vill å bara njuta, för sedan har man 2 hårda ridpass att träna bort det på ! Där man verkligen fokuserar på sitsen! Den är nämligen ganska ansträngande att träna ;) + Att vi tränar på att visa häst vid hand (springa fort med hästen från marken) Låter detta som en bra idé? :D

 

 

2013-01-26
00:28:26

Dressyr med Kyra
 
 
Jag sitter för tillfället i soffan och läser en bok "Dressyr med Kyra" som ni säkert läst eller har hört om (hoppas jag)
Och jag kan inte sluta läsa! Klockan är mycket och jag skall upp tidigt i morgon och rida, men detta är sååååå spännande så jag kan inte slita mig ^^ Har redan läst hela 36% av boken och började för lite drygt 1 timme sedan, jag är ju så gott som färdig, då kan jag lika gärna avsluta nu med att läsa klart den! Så resonerar jag....i alla fall en del av mig, medans en annan del säger åt mig att nu skall du sova!
Får se, kanske läser några sidor till av ren envishet, men klokheten får ta över sedan ;) Går upp extra tidigt och läser lite (Lurar mig sjäv, kan ju lika gärna läsa lite till och sova längre).
Jaja...Nu skall jag läsa vidare! o.O
 
P.S Jag har en ny mejl, då min gamla mejl inte är så passande längre ^^
Gammla mejlen är Pitpro@live.se (Som är ett cross märke)
 
 
Nya mejlen är Sofie.Relander@live.se
Som är ett...Fia Märke!
 
 
 
Fina bilder på Kyra.K
 
 
 
 

 

 

2013-01-25
19:01:00

Fredag kväll

I dag tog jag lite sovmorgon och började lite senare!
Det var rätt så skönt ändå!

I dag var Lanson min absoluta favorit! Han var grymt bra i dag! Fick lixom ut hela hans långa hals och dessutom lite lägre och rundare än vad det brukar bli. Det gick verkligen bra då :) Vi fick en härlig galopp och en bra avslappnad trav!
Granja var också väldigt duktig i dag. Gjorde inte så mycket mer med henne än att bara kolla start och broms! Lite åt sidan också och många galoppfattningar. Det hela slutade med ett bra resultat. Ridningen gick fram helt enkelt :)

Rocky Rullar sig i hagen :)

2013-01-24
18:47:58

Granja MW
 Nu är filmen på lilla Granja klar, en lit kortis!
 
  

2013-01-24
18:13:19

Torsdag kväll
Vilken dag det har varit!
För tillfället bakar jag goda semlor! Dubbel sats! Här skall ätas :D
Man kan ju faktiskt frysa in några vettja, så är det bara att ta fram och tina upp när de skall ätas upp :)
 
Men träningen i dag för Kajsa gick toppen, nu har jag saker att träna på i 2v till, + det som vi gjorde förra gången också. Kommer träna det mer eller mindre på alla mina hästar som jag rider på. Med Feno-Me fick jag lite tipps och idéer om hur jag skall träna mina galoppiruetter! Kommer träna just den saken på lite fler hästar.
- Det var just att kunna fatta en väldigt samlad galopp från skritten och hålla den i ca 5-6 språng sedan skritt igen. Annars blir det ansträngande för hästen att göra det i flera varv. Som småningom när man gjort det några gånger och har koll på det vänder man blicken in mot mitten och vänder lugnt och fint med sin inner hand 2 steg och sedan rakt! Så kommer jag träna vidare nu med den biten.
Det andra var att rida öppna och sluta med lite tvärning och väldigt väldigt lugn trav så det blir enklare för en att hitta linjen, sedan kan man lägga dit den stora flashiga traven...när man kan det! ;)
Jag känner mig ännu mera taggad nu igen, har laddade batterier, så nu Kör vi...Nej, Nu rider vi!!                            
 
 
 
Denna bilden är lite smårolig, man kan se hur mitt hår har fladdrat loss från sin uppsättning, den skyldige skrattar nog så hon kiknar nu när hon ser det ;) haha!
 
 
ca 35 min kvar till Granjas korta film :)
 
 

2013-01-24
11:20:14

Torsdag Lunch

På morgonen i dag när jag körde till jobbet så blev jag försenad, pga av att en förare hade kört för fort och kommit av vägen med bilen upp och ned! Så dit försvann några hästars tid, suck! Kan inte alla bara förstå att om det är -15 Kan det vara väldigt halt på vägen?

Nu sitter jag i alla fall och äter varm fisksoppa! Gott!
Detta är en riktig soppa dag, så kallt ute...men så himla vackert väder ändå! Tänk, när det är såhär kallt, då är det klarblå himmel och strålande sol! Men när det är varmt då skall det regna och vara mulet.
Kajsa kommer hit och vi börjat med träningen ca 11.45. Då tänkte jag börja med Liari, eftersom jag kan skritta fram honom ett tag innan, han lär ju vara pigg haha!

Nu skall jag skynda mig!

2013-01-23
23:44:20

Ridläger 2013
Häftigt att det ramlar in fler och fler lägeranmälningar just nu :D Betyder att det kommer bli ännu en härlig sommar på Stuteri MW med massa lektioner och härliga ungdomar! Denna sommaren ser vi fram emot! Precis som vi sett fram emot alla andra somrar, men varje sommar blir ändå bara bättre och bättre, roligare och roligare!
Skoj är också att man känner igen så många gamla ansikten på elever som kommer år efter år! Hoppas att få se många favvisar i år igen, man blir aldrig för gammal för att lära sig ;) 
 
 
Stuteri MW Ridläger!
 
 
 
 
 

2013-01-23
23:41:23

Ridläger 2013
Häftigt att det ramlar in fler och fler lägeranmälningar just nu :D Betyder att det kommer bli ännu en härlig sommar på Stuteri MW med massa lektioner och härliga ungdomar! Denna sommaren ser vi fram emot! Precis som vi sett fram emot alla nadra somrar, men varje sommar blir ändå bara bättre och bättre, roligare och roligare!
Skoj är också att man känner igen så många gamla ansikten på elever som kommer år efter år! Hoppas att få se många favvisar i år igen, man blir aldrig för gammal för att lära sig ;) 
 
 
Stuteri MW Ridläger!
 
 
 
 
 

2013-01-23
23:12:38

Granjas film
Yes! I morgon kommer Granja MWs film finnas uppe :) just nu är det 788 min kvar på uppladdningen hihi, jag har inte världens snabbaste internet! Men jag lever ändå!
 
Det är en väldigt kort film, men den kan jag i alla fall titta på i framtiden och jämföra mina förändringar och framsteg (:
 

2013-01-23
12:33:05

Onsdag Lunch

Blev en god Lunch som behövdes! Sitter och tänker på de hästarna jag precis ridit och är självklart jätte glad! Speciellt med Granja ;) Hon blir ju bara bättre och bättre för varje vecka, enormt utvecklas hon. Nu gör hon helt fantastiska galoppombyten om jag jämför med för 2v sedan. Fast, hon tycker det är lite skoj att byta bara...kommer byten här & var hehe ;) Men nu gör hon dem balanserat och lugnt :D brukar göra ca 2-4 byten vartannat ridpass, så jag sitter inte direkt och vråltrimmar det! Utan rider henne ca 30-35 min och har många skrittpauser och joggning i låg rund form.
Florens har börjat bli lite för lugn nu kanske? Näääe, men lugn är hon och jätte trevlig i munnen, innan visste hon inte riktigt vad hon skulle göra av bettet. Men nu ligger det helt stilla i munnen på henne. Har bytt mellan rakt och 3delat bett på henne så det blivit mycket variation. Sedan har det mycket att göra med att hon är väldigt avslappnad nu också.

Nu har jag ätit och skall ut och rida resten av hästarna, har 4st kvar!

Bild på Feno-Me efter sin första MSV:B vinst, han vann foder! Ibland har han tur dendär gossen ;)

2013-01-23
12:10:28

Kloka ord inom ridning

" Det ryttaren inte kan göra i skritt med hästen, kan hon heller inte göra i en snabbare gångart"

2013-01-22
22:34:03

Tisdag kväll

Oh du milde tid! I dag fick jag ett nervsammanbrott när jag red...blev frustrerad och galen o vild över att det inte gick som jag ville! Bubblade inom mig, men utan att explodera givetvis (så långt går man Aldrig bara)
MEN, just som det var öppnade min mamma dörren till ridhuset och öppnade locket på mig ( som om jag vore en tryckkokare) i klarhet så kom hon in i rättarns stund och räddade både häst och ryttare *ironi* 2 secunder senare var det easy peacy igen!
Varför blev jag så upprörd?

Jo...för kl var 13.00 ca och jag hade bara ätit frukost kl 06.45!! Magen var rätt så tom och skrek efter mat!
Så än en gång! Mat är A & O! Fyll på ofta så du inte får "bensinstopp" för då kommer du helt enkelt inte längre :)
Men av dagens ridpass att dämma så är jag superglad! Granja gick verkligen toppen i dag! Hon var så lugn och harmonisk lyssnade väldigt väl på mig och bara arbetade på mycket avslappnat och fint <3
Florens var också en stjärna i dag! Hon var synnerligen lugn och avtaggad, innan har hon varit som en bomb! Men nu väntade hon på mig och var riktigt fin! I morgon kommer det bli minst lika bra, kommer dessutom hoppa lite i morgon :D skoj!

Nu sova, upp tidigt ;)


Bilden talar sitt språk! Kärlek till 100% , Papayasallad!

2013-01-22
07:55:00

Wacos Rache MW

 


2011- Wacos Rache MW har fina tävlingsmeriter av en ålder på bara 6 år!
LA:1 vinst med 75%
LA:2 vinst med 81%
LA för Ungponny vinst 79,6%
LA:4 Nationell vinst 68% (Lag SM)
FEI Inl. Program Ponny Nationell 65%
Agria Unponny Dressyr, där låg han 2a inför finalerna, men ryttaren fick endast vara med i A finalen på 1 ponny, Så Wacos R fick gå B finalen, som han vann på 79%

2012 (storhästtävling) 7 år
LA:4 vinst 68%
MSV C:1 2a 69%
Tog DM silver bland storhästar.

Som föl var Wacos Rache MW det högst bedömda fölet i hop med sin ständiga kompis och stallkamrat Geld MW.
Wacos Rache MW fick 9 8 8 9 10 8 = 52p!
I Tyskland visades han och blev han premieföl!

Wacos Rache MW är en synnerligen sympatisk hingst med ett lätt temperament, sammarbetsvillig och hög ridbarhet.
Han är framåt och visar en fin hoppförmåga och utmärkta gångarter under ryttare och är absolut alltid ärlig och gör sitt bästa!

Under 2011 har Wacos Rache MW tävlats i dressyr, han vann sin första start på elit dressyrtävlingarna i Nordhalland blott 6 år gammal!
I Lillhagen, Agria Ungponny Dressyr dömd av Gustaf Svalling och Traudi Björling vann han ena kvalklassen över totalsegrande Geld MW med hela 82% och låg under hela helgen i alla sina tre starter placerad trea eller segrare!

Wacos Rache MW är efter den i Tyskland godkända tyska ridponnyn Waco. Waco köptes till Sverige som föl han var godkänd hos ASRP som treåring.
Waco blev godkänd i det största avelsförbundet i världen, Hannoveranerförbundet 2003.
Som femåring kastrerades och såldes han och tävlar numera dressyr till och med SM nivå.
Wacos samtliga svenska avkommor har diplom, det är han ensam om, ingen annan hingst kan stoltsera med 100% diplomavkommor!
FarfarKooihuster Wessel är en uppskattad avelshingst i Tyskland och har flera av de främsta hingstarna i sin stam, Folklore och Downland Folklore återfinns några gånger i stammen. Folklore är även far till Feno-Me
RP 137!
Farmor Sissi är elitsto.

Wacos Rache MWs mor Dunja (Valentino-Marquis) är ett tyskt elitsto. Hon fick elit på endast sex avkommor.
I Tyskland har hon bland annat Othello, premie och segerhingst i Verden, Hannover 2003, Othello
exporterades till USA som tävlingsponny.
Dunjas morbröder Mozart I och II är godkända hingstar i Tyskland. Mozart III köptes till Sverige och
utbildades på Stuteri MW och ingick senare i Svenska landslaget med Cajsa Andersson som också vann lagguldet på Nordiska Mästerskapen i fälttävlan.
Wacos Rache MWs morfar Valentino har gett många framgångsrika tävlingsponnyer i Tyskland.

Wacos Rache MW har en stam som gör att han passar väl att kombinera med alla våra hingslinjer här i Sverige om man eftersträvar hög ridbarhet i hop med användbara gångarter. Utomordentlig avelshingst.

Det är en sund och frisk ponny som aldrig har varit halt. Han är okomplicerad i all hantering, är super snäll. Trafik säker, lätt att lasta och sko, klippa mm. Bryr sig inte alls om andra hästar, han är väldigt lugn.
Behöver en hyfsat rutinerad ryttare, som vill tävla de allra högsta klasserna och som är sugen på att tävla internationellt.

Wacos Rache MW är exportröntgad (mera omfattande än hingströntgen) utan anmärkning.

 

 

 
 
Wacos Rache MW är nu såld och vi önskar den nya ryttarinnan stort lycka till!

2013-01-22
06:00:00

Tisdag morgon
Upp tidigt som vanligt, börjar min dag med 20 ml Blutsaft!
 
"Blutsaft ger kroppen järn och är rik på B-vitaminer
 
Ja! Jag känner mig mer energifull, har mer ork på dagen och är gladare dessutom!
 
Näää, jag är inte sponsrad, men jag tycker ni kan testa detta om ni känner er trötta, sega mm! Dock kan man ju börja fisa rätt så mycket de första dagarna...hehehe! Men 4 dagar så e det över Och vipps så får ni orken att rida 7 hästar om dagen och det går som en dans på röda ros...röda mol...nä rosa moln!
 
 
30 min senare...I med resten av min frukost! Som alltid består av massa mat! Frukost är den viktigaste måltiden på dagen, ät mycket! Fyll upp ditt energiföråd så du håller dig pigg och glad till Lunch!
Jag äter Gröt till frukost med lite honung i eller lite sylt, 1-2 mackor på sidan av, 1 stor mugg te med lite lite honung i och innan jag går ut genom dörren tar jag 2 st D vitaminer och tuggar på dem! För det behöver man massa extra under vintern här i Sverige, eftersom vi inte har riktigt lika mycket sol just nu som Thailand tex. hehe ;)

2013-01-21
22:49:00

Geld MW

 

 

Geld MW e. Veronas Gerswin u: Prinzessin, 145 cm.

Geld MW gjorde ett mycket fint bruksprov med höga 8,9 som gångartshingst och fick 9-9 i ridbarhet av testryttarna!
Som 6 åring var han färdig för FEI programmen och kvalad till Nationell dressyr, var kvalad och tävlingsklar. Hela 2012 har han fått tränas hemma, eftersom ryttaren är för gammal att tävla honom som ponny.
2011 Var han med i Agria Ungponny Dressyr och segrade med 81%
Han gick Ungponnychampionatet 2011 och segrade i finalen på 84%
Har placeringar i LA:P1
Vinster i LA:1 på 75%

I början av 2012 var han med i en show på Scandinavium under Göteborg Horseshow. Inne på arenan med full publik skötte han sig superbt bra.

Han är en otroligt frisk och sund ponny, har aldrig varit skadad eller halt. Lätt att sko och lasta, lika enkel att rida ut på. Är trafiksäker, supersnäll som hingst. Han bryr sig inte ett dugg av andra hästar och kan stå i vilket stall som helst med enbart en liten hälsningsgnäggning. Passar till en rutinerad ryttare som verkligen vill komma långt och tävla de allra högsta klasserna. Ryttaren bör ha god balans ovh vara lätt med sina hjälper. Väldigt snäll hingst!

Med sin höga ridbarhet, sina superba gångarter och sitt utomordentligt hövliga temperament kan han tillföra mycket gott på tävlingsbanorna.

Bör ses !

 

SÅLD.

 

 

 
 
<
 
 
 
Geld MW är såld och vi önskar den nya ryttarinnan ett stort lycka till!

2013-01-21
22:27:51

Måndag kväll
Ja, nu är det kväll, första dagen på veckan är slut snart. Käns lite konstigt att dagen gått så fort :/ Fast nu går den långsamt, för om 21 min är filmen på Geld uppe! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)
 
Dagen har som sagt varit bra! I alla fall för min del! Men inte för mammas del, nu har allt vatten frusit i alla stallar!!
Denna vintern har då varit den j*vligaste någonsin, har blivit så ofantligt mycket extra jobb med att fylla på vatten till varenda häst. Men samtidigt inser man hur bra man faktiskt har det när vattnet inte är fruset ;) Som tur är så kan jag koncentrera mig på ridningen även om sådant händer, för jag har ju den bästa mamman som sköter stallet! Fast lite vattnar jag också och fodrar och allt dedär som hör stallet till.
 
Med Feno-Me gjorde jag mängder av övergångar mellan skritt och halt, startade med att flytta honom för höger och vänster skänkel åt sidan, startade med att rida rakt fram osv, massa variation. 
Varför? För att kolla så att jag har med honom på noterna, lyssnar han för den lätta skänkeln? Lyssnar han för en lätt förhållning (halvhalt) Lyssnar han för sidförande skänkel, lyssnar han fram? Lyssnar han bak! Allt det är superviktigt. Han gjorde det och jag galopperade honom lite över bommar i lättsits och sedan var passet över, red ca 25-30 min.
Det blev ett lätt joggingpass i en inte så samlad form och inte så hög och kort heller. Utan lite längre lägre form. Detta är viktigt att jobba med någon gång extra med i veckan och så man inte arbetar för hårt varje dag. Efter passet var han mycket nöjd, jag också! I morgon börjar vi med samma sak, men kommer inte vara likadant utan lite mer trav och små tempoväxlingar som också är en övergång :) 
 
 
Det var också sista dagen för våra praktikanter, de har varit duktiga och jag hoppas att de lärt sig lite nya saker som de kan ta med sig härifrån och att de varit nöjda med sin praktik :)
 
 
 
 
 

2013-01-21
08:42:34

Måndag

Käns som att jag skriver att det är måndag typ varje dag eftersom veckorna går så fort.
Filmerna har jag fått snurr på nu. Rockys film är uppe som ni sett, var den bra?
Gelds film är färdig och Wacos film är också klar, har bara Granjas film kvar nu.
Kommer lägga upp minst 1 film nu varje dag tills de är slut, dvs 3 dagar till med film blir det, det är väll ändå skoj? Jag älskar att ha gamla filmer att kolla på! För om 2 år kommer dessa filmer vara "gamla" och få kan jag fråga mig " Men Fia, hur red du där egentligen, nu rider du mycket bättre...tuuuur det" Japp, så kommer jag tänka om 2 år och "Ooooj vad fin han/hon var där och vad vi har utvecklats, eller vad den hästen har utvecklats nu" ;) klaga på er egna ridning, för det är ni som gör skillnaden, inte hästen...rider man dåligt går hästen dåligt, rider du bra går hästen bra! Allt är upp till dig! Våga mycket, höj er egna ribba, tänk långsiktigt! Ha uthållighet!

Nu går jag ut och rider :)

2013-01-20
23:03:00

Elphins Roquefort
 
Hingst, f 2007, e Veronas Gerswin ue: Donauwind. 142cm mankhöjd.
 
SÅLD

Den eleganta svarta hingsten Elphins Roquefort RP 174 blev bruksprovsvinnare 2011, vann Riksfinalen 2010 i gångarter med höga 9 på sina samtliga gångarter. 
I treårstestet några veckor innan tog han hem dubbeldiplomet med 10 9 7 9 9 9 = 53p, i båda grenarna och som föl blev han bästa hingstföl på ASRPs utställning i Bollerup 2007. Hittills är Roquefort obesegrad i allt han startat i!

Elphins Roquefort är halvbror med bruksprovssegraren 2010 Geld MW RP 170 och bruksprovssegraren 2009 Gasque RP 165, alla tre har den mycket framgångsrika Verona's Gerswin RP 136 som far!

Elphins Roquefort kommer att utbildas för en framtid på tävlingsbanorna men kommer även att verka i avel 2011.


Roqueforts far Verona's Gerswin RP 136 har själv gjort ett mycket bra bruksprov både i Sverige och i Tyskland. Gerswin var Sveriges första och än så länge den enda Premiehingsten. Gerswin fick 9,4 på sina interiöra egenskaper (ridbarhet, läraktighet, samarbetsvilja, temperament) på 30-dagars provet i Tyskland, Gerswin har tävlat tom Nationell Dressyr.
Gerswin är också far till många, många riktigt framgångsrika avkommor däribland Geld MW RP 170, bruksprovssegrare 2010, Riksfinalvinnare i gångarter som 4-åring och vicesegrare i 5-års championatet 2010, Mercedes MW seger i Riksfinalen för 3-åriga gångartsponnyer och seger i 5-års dressyrchampionatet, Gasque RP 165 segerhingst och godkänd med bla 9 9 10 av testryttarna i hoppning, Gin Noir 2:a Riksfinal i gångarter, Ji-Pe Jinx dubbelbiplomsto, 2:a i Scandinavium, 3:a i Ungponny SM i hoppning, 
Gerswin är också far till de godkända hingstarna Holy's Cervin och EG Goodwin! Ytterligare framgångsrika avkommor till Gerswin är 50-poängsfölet Ragnarps Venus, Dune MW 3:a i RIksfinalen i gångarter samt Roqueforts diplombror Elphins Stilton!

Roqueforts mor Mozzarella MW är även hon ett otroligt prestationsstarkt sto. Mozzarella fick dubbeldiplom som 3-åring och vann senare Riksfinalen i hoppning med höga 10 - 10! Mozzarella MW är mor till Elphins Stilton även han en diplomponny som senare blev såld till en autistisk pojke som ridponny!

Mozzarella MWs mor är det kända elitstoet Mahrdorf Melody som är utbildad till FEI dressyr och tävlade framgångsrikt i kvalitetstävlan men som aldrig fick gå finalen pga att hon är importerad. Melody har gett den mycket framgånsrika Mercedes MW, Gin Noir MW, Fansipan MW bland flera föl. 
Mozzarellas far är elithingsten Donauwind som i sin tur även är morfar till Geld MW! 
Roqueforts mormors mormor är Mahrdorf Miranda som förutom att få ELIT i Sverige även blivit tilldelad ELIT i Tyskland!

Vi vågar påstå att Roquefort är något alldeles extra med sin särdeles genomavlade stam och sina egna topp meriter!

Roquefort har gjort hingströntgen utan anmärkning.
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 

2013-01-20
06:26:52

Söndag morgon

I går gjorde jag inte jätte mycket i stallet, utan red 3 hästar på morgonen och sedan åkte jag på barnkalas med Emilia till Lekstugan i Varberg! Hennes kompis Malvina fyllde 4 år nämligen :) Emilia hade riktigt roligt där och jag hade också skoj ;) fick åka mycket rutschikana, sedan kunde Emilia åka själv faktiskt :) Blev att simma i bollhavet och massa mer!

Men i dag laddar jag upp för en längre dag i stallet :) 8 hästar skall ridas, Vi har -14 grader, kul! Varför så kallt? Men när jag kommer hem i dag ser det ut som att min man har fått ordning på datorn! Så idag blir det filmer :D får vi ju verkligen hoppas ^^ men det blir först ikväll det ;)

2013-01-18
15:17:07

Fredags semlebak

Mums, på morgonen i dag var jag uppe kl 5 för att baka mina semlebullar. Jag var inte det minsta trött, för jag visste vad som väntade ;)
När semlorna var klara var det så dags att väcka Emilia för att åka till dagiset med henne.

När jag kom till gården var det bara att sätta igång och rida! Jasmine gjorde i ordning de första hästarna i dag innan lunch.
Geld gick Fantastiskt bra i dag :D var så glad när jag satt och red där på honom och önskade så att vi kunde tävla nu i helgen! Men det fins inga tävlingar ute ännu, så får vänta till Mars typ!! Jätte långt kvar!
Rocky gick också fantastisk! Tror nog att vi skall vara startklara för att tävla MSV C om 2 månader :) han är bara sååååå fin hihi! Han är lite nättare än vad de andra hingstarna är i kroppen, han är väldigt elegant av sig kan man säga ^^

Men vid lunch ringde de från dagis och sa att Emilia var lite trött och inte riktigt orkade med, så då fick jag åka bort och hämta henne, jag kom givetvis mitt i lunchen för dem. Så där satt Emilia och åt en jätte god ost & broccoli soppa! Hon blev dock ledsen när vi gick från dagiset, hon ville så gärna stanna kvar där och leka. Och jag tyckte inte att hon var så trött, men men, hon fick följa med mig till gården igen. Givetvis somnade hon i bilen, vilket bara var bra, eftersom hon skulle sova just nu!

Som allra bäst sover hon fortfarande, skall väcka henne snart så skall vi leka lite i snön tills mamma kommer hem, då skall hon få någon leksak från henne :)

Semlan var supergod!!

2013-01-17
21:55:18

I morgon kommer bli en bra dag

Jaha, i morgon gäller det nya tag på dagen. Jag hade verkligen sett fram emot att få filmerna fixade! Och så tycker jag så synd om Jonas och Madde som precis köpt by dator som inte fungerar som det ska! Så irriterande måste det vara.

Men morgondagen skall jag göra till den bästa helt enkelt! Kommer gå upp tidigt tidigt, baka semlebullar som jag kan ha med mig till jobbet, så jag får en god fika! Maten är redan ordnad! Hästarna sköter så att resten av dagen blir perfect! Nu skall jag och resten av familjen sova!

2013-01-17
20:54:36

Nääääeee!

Hur kan man ha sådan otur :O
Deras nya dator som de bara haft i några dator har något systemfel! Så det gick inte att göra några filmer :( buhuuu!!!

Ja...man skall inte ha flyt med allt här i världen haha ;)

Därför lägger jag upp en bild på min tårta från förra året! Mums!

2013-01-17
18:43:25

Vilka underbara vänner man har
Just nu sitter jag i en soffa i Björketorp hos våra kära vänner som är så underbara.jag får nämligen låna deras Nya dator här för att redigera filmerna och lägga upp dem! :D Och de bjuder mig på jätte god mat också hihi!
Så i kväll kommer ni få se filmer! Inte alla, skall jag ta och lägga upp en ny om dagen på bloggen kanske ^^?
 
Kan Börja med:
1.Elphins Roquefort
2.Wacos Rache MW
3. Granja MW
4. Geld MW
 
Blir det mer spännande då kanske? :P
Jag hoppas i alla fall att det blir bra med alla filmerna, för kallt var det den dagen!
                                                                                                                                                                                                                       
             
 
 
 
 
 
 

2013-01-17
11:40:41

Torsdag Lunch

Mer snö har det kommit och mer snö kommer det bli! Men jag hoppas på att det inte blir kallare än vad det är nu. Avskyr att rida i tjocka byxor lager på lager. Man känner sig så otymplig helt enkelt.

Några hästar är nu ridna, har ungefär 4 st efter lunch också att rida. men nu skall jag åka snabbt bort till banken och växla euron till kr :) så skall jag verkligen verkligen försöka att inte köpa mig ngn semla!! :O jag är så sjukt förälskad i semlor så det inte är sant! Kan absolut äta 4 st om dagen i en månad utan att ena tröttna på det! Den perfekta semlan har mycket mandelmassa, inte för stor bulle, får inte bli för mycket bröd lixom ^^ och sedan lagom med grädde! + florsocker på toppen!! Aaaaahh!! Men kan baka det när jag kommer hem i kväll! Mycket bättre ^^ Tårtor är jag också väldigt förtjust i och paj! Tur jag rider så mycket hahaha...hade varit en liten boll annars ^^
Hade jag inte ridit hade jag absolut varit en bagare!

2013-01-16
20:10:46

Onsdag kväll

I dag filmade vi alla hingstarna + Granja! Det var riktigt kallt och både jag och filmaren fick det kallt om fötterna. Men filmningen gick bra! Har nu nya filmer på Geld, Rocky, Wacos Rache och Granja samt Feno-Me. Resten hade vi inte tid med, så de tar vi i morgon :)
Men när jag väl kommer hem och skall börja klippa Mina filmer och före presentationer osv...ja då har jag inte kvar Movie maker på datorn och absolut inget internet heller!!!! Skiiiit! Jag som ville fixa så fint med allt :( Så nu gäller det att ha tålamod tills jag kan börja med det :)

2013-01-16
06:22:00

Onsdag frukost

Tänk att det redan är mitten av veckan :S Jag måste sluta ha så roligt hela tiden! Min tid bara flyger iväg! Hur skall jag göra för att ha tråkiga dagen när jag har det jobbet jag har? Tänk er att jag arbetar med hästar? Tänk att jag får rida och får faktiskt betalt för att enbart rida. För stallet behöver jag aldrig ta hand om nästan, utan det sköter min mamma om. Herre Gud vad jag är bortskämd! Föddes med guldsked i munnen. Men jag kan ju säga såhär...jag har faktiskt också kämpat och kämpar för varje dag att nå mina mål, bitvis tar jag mig förbi mål för mål. Successivt tränar jag mig uppåt.
Min mamma är den bästa, hon ger mig alla förutsättningar att verkligen bara bli bättre och bättre och hon avlar fram bättre och bättre hästar åt mig hela tiden!
Men ändå tänker man sig att gräset är geönare på andra sidan ibland? Inte nu längre i alla fall. Man skall tänka ofta på vad man har, vilka som man har runtomkring sig, hellre säger du tack en gång för mycket än en gång för lite. Så får du kanske en sak för mycket tillbaka!
Vissa dagar är givetvis också jobbiga för mig...men just nu för tillfället kanske jag inte kommer på när just det skulle vara, för nu går allt så himla bra bara!!! Så snart kommer det gå nerför, för faller man aldrig kan man inte resa sig heller! Tänk på det!

Now, of to thr dagis with Emilia! Sedan den vita snöiga gården med de härliga praktikanterna som är sååååå duktiga! Å ännu ett tag skall jag få njuta av deras sällskap som bara blir bättre och bättre då de vågar fråga lite mer för var dag som går ;)

Ha en härlig onsdag alla vänner!

Bild.1 Mamma på tävling med hästen Amurette

Bild 2. Jag och Gerswin hoppar.

Bild 3. Jag och Wacos Rache MW

Bild 4. Jag och Busy Lizzie 2005

 

Mamma på Amurette

 

 

Jag på Gerswin

 

Bild på mig och wacos Rache 2011

 

 

Jag och Busy Luzzie 2005.

2013-01-15
23:13:00

Tisdag kväll

I dag har det varit en så kall dag! Bhhrrrr! Och snö har det kommit också! Vad tycker ni om det då?
Jag gillar det faktiskt :D det blir så vitt och ljust, man blir gladare! Så tråkigt att se allt det gråa! Gråa träd, grå asfalt, gråa åkrar, grå himmel osv men nu, ja nu är det vitt vitt vitt! Vit mark, ljus himmel, solens ljus reflekteras i den vita snön, hästarna springer runt som vildar i hagarna. Man kan dessutom skotta snö som uppvärmning för dagen ;)

Ridningen i dag har gått bra också. Käns som att varje dag så är det en ny häst som utvecklas lite mer än en annan. I dag fick jag känslan av att det var Florens.

Florens är ett 5 årigt sto e: Blue Horse Rush Hour ue: Vivaldi.
Hon är ganska lik sin far utseendemässigt, skall ta och fota Florens så får ni se hennes exteriör så kan man jämföra dem.
Hon är ett väldigt känsligt sto, lyssnar otroligt bra för skänkeln och sitsen, det är en häst som aldrig skulle kunna bli skänkeldöv, hon skulle alltid bara springa på snabbare och snabbare. Dessutom är hon så enkel rätt upp och ned, hon är snäll och jättemysig. Det är verkligen en häst som jag gillar, hon är framåt och har massa energi som bubblar inom henne. Hon lär sig fort. Har en välbalanserad galopp, lätt för att göra byten och för att samla sig i balans. Men kan tänka mig att hon kan vara en svår häst eftersom hon själv har så mycket "egenmotor", men det är precis det jag gillar ;)

Här är bild på hennes far!

 

 

  

 

 

 

2013-01-14
22:49:48

Så nära

Det som var så nära att vår Silver Sara äntligen skulle få bli en Guld Sara...fick förbli Silver Sara! Säger bara Saras Rache...grubbla på det ni ;) hon kommer igen, det är en hästtjej!
Men Lisa är otroligt duktig dom pallade ett Triathlon! Typ löpning 4 mil, cykling 30 min och simning några mil...något i den stilen :) lite likadant som fälttävlan ;)

Nu sova så jag orkar upp i morgon till en ny vacker härlig dag med våra fantastiska hästar :)

2013-01-14
22:15:44

Idrottsgalan

Jag sitter spikad framför TVn och kollar på idrottsgalan!! Har ringt in många gånger på Sara Algotsson Ostholt!! Hade varit så jäkla skoj om hon vann :D men fins även många andra värdiga vinnare, årets kvinnliga idrottare blev Lisa Nordén, hittills har hon tagit 3 priser under kvällen. Hon är så värd det! Tänk er ett Triathlon lopp!

2013-01-14
14:59:00

Måndag lunch

Nu har jag ätit min lunch och det blev min mammas hemmalagade tomatsoppa! Inte varje dag jag äter det. Men jag tyckte den var väldigt god.
6 hästar blev ridna innan lunchen.
Geld
Rocky
Liari
Lanson
Barcelona
Nota Bene

Som vanligt var Nota Bene väldigt väldigt på tårna. Hon har så mycket tryck i sin galopp, vilket inte alls är negativt eftersom hon är hopphäst. Men shit vad hon dundrar på väldigt energiskt och kvickt med sina bakben :) får hoppas jag kommer ut på en liten hopptävling med henne snart.
Liari då, han var som en bomb! Så fort jag tryckte på lite för mycket och trycket blev för stort i hans lilla bubbla så small det!!! Haha, vildhäst är han! Sprattlade och bockade å glädjepep! Men Efter att tag när han sprattlat av sig så var han väldigt fin. Arbetade med honom lite lägre i nacken än vad han brukar vilja gå samt lite längre hals. Han kom i balans och blev rund och fin, fick väldigt runda galoppsprång :)

Nu skall jag ut och rida de 3 sista hästarna. Efter det åker jag och hämtar Emilia från dagiset, skall bli spännande å se vad hon gör när jag kommer ^^ hon brukar springa och hämta massa leksaker till mig för att visa upp dom åt mig, eller så springer hon runt och pekar på saker. Hon är lite som Liari, blir helt galen och skall visa allt hon kan när jag kommer ;)


P.S på detta vis får jag arbetat 2 hästar på samma gång, efektivitet hihi ;)
(praktikanten tappade linsen och jag fick ta hästen en stund)

2013-01-14
06:50:59

Måååhåååndaaaag!

Sedär, vi har en till härlig och underbar måndag här...dock alldeles för kall! Men i dag är det 9 hästar som skall ridas, alltid lite extra många på måndagen så blir det ca 7-8 hästar de andra dagarna.
Innan jag åker iväg till mitt arbete i dag skall jag lämna Emilia på sitt dagis. Som hon har saknat det :D hon älskar nämligen att vara där, gråter aldrig när jag lämnar, bara när jag hämtar hahaha.
Får hoppas jag flyter på lika bra i dag med alla hästarna som jag gjort tidigare dagar :) har gått riktigt bra. Arbetat målmedvetet fram med alla hästarna, har tänkt extra noga på vad det är jag skall göra. Då fungerar det, simsalabim!

Men innan jag börjar rida måste jag harva ridhuset!

2013-01-13
13:02:17

Söndag lunch

Nu sitter jag inne i värmen och äter min goda lunch! Stekta nudlar, till efterrätt en semla! Samtidigt kollar jag på Sits och balans med Kyra K. Otroligt motiverande och spännande. Det är bra att se mycket på bra ridning, vilket jag inte gör särskilt ofta här henne på gården, förutom få gånger jag susar förbi spegeln hihihi ;)
Nä, men ser man mycket bra ridning så kan man fantisera hur det känns, hur gör man, osv. Då blir allt väldigt mycket enklare :)
Så se till att ni har en riktigt duktig ryttare som ni har som förebild, som ni gärna "apar" efter, våga testa, våga misslyckas. Men du skall veta att du klarar det efter mycket träning!

De första gänget ponnyer är ridna. Det fick bli hingstarna på morgonen och så tar jag val/ston efter lunch så praktikanterna som är här kan rida samtidigt.
Waco gick mycket fint, gjorde väldigt fina öppnor med honom och skänkelvikningar som blev bra. Sen har han ju en helt fantastisk skritt! Den är riktigt bra :)
Feno- Me jobbade jag mycket med galoppfattningar och mycket samlad balanserad galopp, så vi kan börja med våra piruetter nästa gång Kajsa kommer hit :) för att göra en piruett i galopp krävs det ju att man kan samla hästen väldigt kraftig i galoppen utan att vara kvar i munnen. Så om jag släpper efter på handen skall han ligga kvar i samma galopp i balans.


Här är en bild på Gelds Guldhovar inför Scandinavium förra året :)

2013-01-13
07:24:14

Söndag morgon

Jag hatar verkligen när iPones korrigerar så att det inte står det man vill att det skall stå oO! Blir tokig! Men ibland är det ganska skönt att fen rättar om man trycker på fel bokstav eller liknande. Men inte när den "rättar" från det ordet jag ville ha till ett helt annat ord som inte alls är likt. Jaaaa, dagens i problem för mig. Eller så får jag börja läsa oftare vad jag skriver ^^ Eller så lämnar jag dedär felen till er, så ni har något att klura på "Hmm...vad skall det stå här? Versus, vredus eller kanske vrede?" eller så får ni er ett gott skratt :D det brukar jag få när jag sedan läser om texterna hahaha!

Men nu skall jag åka till gården och fodra hästarna, de vill ha sin frukost! Och hundarna vill komma ut på promenad :)

2013-01-12
19:28:53

Lördag kväll

Förrätten klar, varmrätten klar och efterrätten är inprincip färdig, bara tippningen som skall på!
Förrätt - Räksoppa med baguette.
Varmrätt - thailändska stektanudlar.
Efterrätt - Semlor!

Åååh...nu vill jag äta!

2013-01-12
12:51:56

Lördag fm

Nu har jag precis kommit hem från gården. Har ridit 4 hästar, var egentligen min lediga dag i dag. Men eftersom vi hade spekulanter här på 3 hästar så fick det bli så. Fick i alla fall en bra anledning att säga till min man om varför jag behövde åka till stallet hihihi ;)
I morgon blir det vanlig jobb dag igen + mera stallarbete eftersom mamma skall åka i väg någon stans.
Men nu skall jag duscha, njuta av det otroligt vackra vädret! Då är jag inte ironisk när jag säger det heller! För Solen skiner på så skönt...mmmm!
Skall ta och baka lite goda bullar, laga god mat. För i kväll får vi gäster, då blir det 3 rätters.
Simsalabim!

P.S jag har fina hästar jag :) inser det varje dag då jag sitter upp och dessutom kan få chans att se dem från marken då och då <3

2013-01-11
16:24:04

Lunchen kom till nytta

Min lunch med den välkända Kyra.K kom till nytta ;) Det gick suveräääänt även med häst gänget efter lunchen :)
Har skav sår på båda benen, från sömmarna på ridbyxorna och från ridstövlarna...gaaah! Aaootch! Men förhoppningsvis går det över i morgon när jag rider lite till, hehehe. Eller inte, kanske redan försent när man inser att det är 2 blodfläckar på ridbyxorna på utsidan från skaven! Den som vill vara fin får lida pin eller?

Men jag kan inte förstå att det redan är fredag? Var tar alla dagar vägen, tiden bara springer iväg när man vill ha mer tid. Vill man att tiden skall gå fort får den mycket långsamt.
Jag måste nog "mind fucka" tiden nu! Jag kan minsan överlista den kanske ;)


P.S Passa er, jag har vakthund på besök som passar våra fina träns ;)

2013-01-11
12:49:24

Lunch med Kyra!

Än en fång är Kyra.K här och håller mig sällskap vid lunchen. Hon ger mig tipps och idéer om hur jag skall rida öppnor, slutor samt galoppombyten. Lär mig en hel del av henne faktiskt :)
Det bästa är att jag kan se det om och om igen genom att spola tillbaka!

Första gänget innan lunch är ridna, 5 st blev det. Det har gått helt fantastiskt med dem! Åååh så glad jag är :)
Granja gjorde superfina byten! I går på träningen testade vi att göra några och i dag gjorde hon några helt suveräna!
Jag och Feno-Me red också några galoppombyten som blev riktigt fina. Framförallt kändes han väldigt bra och mjuk i travarbetet när jag red skolorna. Nu hoppas vi på att det fortsätter såhär bra framåt, för då säger jag bara Heey heeeey Grand Prix i Augusti! Haha;D nä men tjusigt går det :)

Min lunch bestod förresten av Potatis, brunsås, nötstek med lingonsylt! Muuuums, nu är man uppladdad för de 8 andra hästarna!

2013-01-11
07:22:13

Fredags frukost

Just nu sitter jag och har snart ätit upp min frukost tillsammans med Emili, måste säga att hon för lite det ena o andra i stället dör att äta upp haha :)

Snart skall vi åka till Emilias farmor, sedan åker jag direkt till gården och börjar rida. Skall bli kul att börja träna på det vi gjorde i går för tränaren.

2013-01-10
19:32:00

Torsdag

I dag var dressyrtänaren Kajsa Boström här. Jag tränade på 3 hästar för henne, Liari, Granja och Geld!
Jag fick några hemläxor som jag verkligen skall träna på riktigt mycket. Så när hon kommer igen om 2v skall man se att jag tränat som en blådåre på det. Tur är ju att jag har ganska många hästar om dagen att träna det på ;)
Det som är så bra när tränaren kommer hit är att jag kan rida lite fler hästar + att jag även har mer tid efter att fortsätta rida.
Det är så roligt att rida dör tränare, för det blir så mycket lättare då. Så mycket enklare att ha en som står på marken och ser allt som sker och inte sker.

Här kommer en bild från dagens Dressyrträning, Kajsa tog bilden ;)

2013-01-08
23:08:48

Tisdag

I dag blev det en mycket kort arbetsdag. Eftersom Emilia fick 41 graders feber fick jag skynda mig hem! Men nu verkar det redan lite bättre.
I dag kom det också 2 st praktikanter. Alltid lika spännande :)
Han med några hästar i dag i alla fall, bl.a. Granja. Hon gick helt underbart :D
Jobbar henne mycket med korta travsteg, långa travsteg, korta aktiva travsteg, längre aktivare travsteg, lång och låg i formen, hög i formen. Galoppen arbetar jag med mycket fattningar och att hon skall tänka fram, många tempoväxlingar, lite förvänd galopp, hög i formen, låg i formen. Har med många skrittpauser där hon får sträcka på halsen. Helt enkelt arbetar vi med ett mycket varierat ridpass, på ca 30 min. Kommer bli så spännande när vi skall tävla :)
Nu skall jag sova så jag orkar gå upp i morgon och ta hand om stackars lilla Emilia som är febrig, men den är nere på 38,4 nu. Och hon springer runt överallt, studsar och hoppar och skriker å tjoar!

God natt!

Blev bloggen bra förresten? Eller skall jag ändra om den igen :)?

2013-01-08
09:00:00

Talang Till Topp
Nu har Hallandsridsportförbund lagt ut steg 3 i Talang till topp!
Den kommer att hållas i plönninges gymnastiksal Givetvis på min 20 års dag...! Men jag tänker gå ändå :) Kan ju inte missa dettatillfälle att få med mig massa övningar som är enkla att göra hemme med hjälp av en pilatesboll. Detta blir toppen det :)
Länk: Talang till topp steg 3
 
Vill man åka med mig har jag 4 platser över. Mejla mig om ställe att mötas på. Bra är Varberg Norra. 
Mejl. Pitpro@live.se
Mob. 076133712 smsa går lika bra.
 
 
"

Talang till Topp steg 3

 

Omg. 3 för Talang Till Topp. 
Balanserade ryttare, både mentalt och fysiskt ger bättre ridning, ökad säkerhet, följsam sits, ökad kroppskontroll och främjar hållbarheten hos hästarna. Vid ökad kroppsmedvetenhet, kroppskontroll och balans ökar även din förmåga till att kommunicera med hästen med små signaler. 

Du ökar din förmåga att fokusera på din uppgift och maximerar därmed dina möjligheter att prestera .

Alla ryttare oavsett nivå kan förbättra sin ridning genom att träna Pilates. 

Träningen ökar din rörlighet och smidighet, du får ökad kroppskontroll, ökad stabilitet i bålen och med Pilates övningar aktiveras de djupa musklerna infrån och ut. Flödet ökar i muskulaturen och energin ökar.

Allt detta bidrar till en välbalanserad och avspänd sits. Man tränar mentalt fokus och andning vilket bidrar till inre lugn och avslappning.

Träningsformen rekommenderas i Ridsportsförbundets häfte:  Ryttarens sits och balans, www.ridsport.se.

Charlotte har mer än 30 års erfarenhet i sadeln, flera års erfarenhet som ridinstruktör och har Hippologexamen ifrån Flyinge med specialintresse för ryttarens sits.

För den som vill går det att läsa mer om Charlotte på hennes hemsida;www.pilatesforlife.se"

 

 

 

 

 

2013-01-07
10:45:48

Måndag

Helgen är över, måndagen börjar! Yippiejeeeeyj! MÅÅÅNDAG! Jag kan inte var den enda som ser fram emot denna dagen "Dagen efter Kyra.K clinicen" höhöhö ;)
Första halvan av clinicen var jag och mamma rätt nöjda med oss själva! Det var väll först när hon kom in på piruetter, galoppombyten passage som vi vaknade lite ;D
Kyra pratade mycket om att hålla i "remmen" aka Handtaget!!!! Just det! Nu kan ni andra vara 15 år efter oss! Vi som redan ridit med detta handtaget till vår hjälp till en mjuk din stadig kontakt till hästens mun , mohahahaha ( lite ironisk) Men jag hoppas att alla som tittat snett på mig när jag trallar runt med mitt handtag vart jag än får...ja jag hoppas de lärde sig något nu utav Dressyrproffessorn Kyra Kyrklund! Over and out! Nu skall jag hoppa upp i min sadel Med handtag haha och rida :)

P.S när jag skulle skriva upp dagens schema möttes jag av dessa vackra ord! Och blev genast påmind om hur ensam jag är här <3 ( förutom alla 25 hästar här) ((som har ny ryckta manar)) ;)

2013-01-05
23:03:42

Lördag

I dag var det sista dagen Lisa, Filippa och Amanda var här. Det har varit mega skoj att ha dem här! Deras entusiasm och deras trevlighet gör mig taggad varje dag tills jag ser dem igen och får min dos på fylld! Duktiga elever!
De fick rida lektion för mig i dag på Geld, Wacos Rache och Liari, det tyckte som var lite annorlunda.
Jag och mamma tycker att de är så duktiga så man kan unna dem lite gott att få rida på mina tävlingshästar. Dessutom vet jag hur nyttigt det är att få rida på en riktigt grym häst som kan massa saker, då kan man lättare få en känsla och försöka överföra den känslan till sin nästa häst man rider på.

I morgon skall jag och mamma åka iväg till Flyinge för DressyrClinicen som kommer vara där....den hålls utav Kyra Kyrklund! Jag är så taggad. Har varit på en av hennes cliniker innan och man lär sig massa.
Visste ni att jag är släkt med Kyra Kyrklund? Hon är typ min Farmors 3e pyssling, inte det närmsta direkt haha...men vi är släkt!!!! Wohoo!

2013-01-04
23:28:39

Fredag

I dag har jag ridit på pigga hästar, skoj när de hittar på lite annat också :) Lisa fick rida på Geld eftersom vi hade halkat efter på schemat lite. Men nu är vi på rätt spår igen, efter att ha fått en extra lång lunch :) skönt att äta i lugn och ro och bara babbla. 5 hästar är arbetade, 4 st återstår.

Emilia är med i dag också och Jessica passar Emilia. Emilia hittar på det ena efter det andra ;)
Springer runt och får pussa på hästarna är kanske det roligaste. Hon fick också sitta upp på Miramar och skritta på henne, det var också kul tyckte hon ;)

2013-01-03
23:35:49

Dagen är Torsdag

I dag har det blivit mycket gjort. Filippa och Lisa har ridit, fått göra i ordning några hästar, fixat lite med stallarna och softat lite!
Hästarna i dag har gått riktigt bra, jag har ridit bra och hästarna har ju som vanligt varit fantastiska <3
I går fick jag dock skavsår vid knävecket, från att mina ridbyxor var millimeters millimeter från att få hål. De var rätt slitna just vid stövelkanten och då vipps fick jag ett stoooort skavsår! 2a paret ridbyxor som ryker på mindre än 2 veckor :( mina 2 favoriter har det dessutom varit!
Fast, har haft dem i minst 4-5 år ^^ så lite höll de allt :)
Ridstövlarna åkte ut för 4v sedan, dragkedjan gick sönder och de var så slitna på insidan att det inte var lönt att laga den, haft de sedan jag var 15 år ganska exakt.
Fick dem när jag fyllde 15, hade verkligen önskat mig dem, ett par Mountain Horse src eller va de nu heter. Har ännu inte slängt dem, känns vemodigt att göra det :(
Men nu är det så dags att spara ihop pengar till ett par nya stövlar :)
Kan ju inte önska mig ett par i födelsedag då jag redan fått en Kyra Kyrklund Clinic den 6 e Januari i julklapp av min mamma :D Dessutom tillsammans med henne :) wiiihuu, längtar tills på söndag.

2013-01-03
23:15:05

Det var tisdag

"Det är tisdag och 2a dagen på det nya året!
Jag säger bara...Vilken start på det nya året! Allt går tipp topp bra!
Alla hästar i dag innan lunchen har gått helt superbra!
Lisa och Filippa hjälpte till att göra iordning dem, Jessica passade Emilia! Superteamet på MW är i full fart :)
Nu har vi ätit lunch nere på pizzerian (mums)

Snart är vi på väg upp till gården igen, då skall Filippa och Lisa sätta igång att rida några hästar."

Detta är ett citat från i tisdags! Inlägget kom aldrig upp! Nåväl, nu är det uppe!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1911856/images/2013/pic_50e6024fddf2b34088002813.jpg" class="image">