Hästarna och träningen på Stuteri MW

2011-08-28
23:05:57

Söndag
I dag så red jag Geld. Första gången på flera veckor! Han va lite pigg, joggade bara runt lite i trav och tog lite galopp på honom.
Wacos R däremot vart super duper pigg så jag hoppade av igen efter kanske 30m, för han tänkte verkligen skjuta iväg när som ^^ så jag tog honom på linan istället, han är inte heller arbetad på några veckor. Möjligtvis att dom har blivit longerade någon gång i veckan :)

Sedan fick Granja som är 4 år springa lös i ridhuset lite, han nämligen inte rida henne :/
Hon skall gå 4 års kvalitén om någon vecka. Hon går fortfarande på bete och är överhuvud taget inte alls jobbad. Men fin o snäll som hon är tror jag absolut det kommer gå bra :) Även jag kommer att ha kommit igång lite mera till dess.

2011-08-27
22:52:03

DM!
Idag så red jag DM på Feno-Me :D

DM hölls i Falkenberg...o jäklar vad det regnade och åskade! Var ett sånt oväder, så dressyren och hoppningen på häst är inställd i morgon och ponny hoppningen fick dom avbryta i dag. Men Dressyren höll dom igång som tur var! (Va ju bara regn) ^^ Har man rätta kläder så kan man klara sig hyfsat bra i alla fall  :)!

I kval 1 var min ponny jätte pigg ^^ så i en mellantrav fick vi galoppinslag. Men ändå så gick det faktiskt bra, är helt nöjd! Kände mig lite sisådär ringrostig efter att bara ha ridit 3 gånger på lite över 1 månad. Jag red i tisdags, torsdag och fredag ^^ Så Feno-Me har verkligen varit super duper duktig! Vi fick ihop 65% fick dessutom -2 från varje domare eftersom jag kom försenat in på banan! :( Men det räckte till en seger i klassen :D Så jag kom vidare till A-finalen.

I finalen vart han något tröttare och banan var så blöt den bara kunde bli! Tur att jag försökte rida i varje vattenpöl jag kunde hitta! För min ponny hatar verkligen vatten, då menar jag verkligen att han hatar det! Så vi har fått ligga i och träna på det :)
I denna klassen så red jag fel 1 gång -.- så ännu en gång fick jag avdrag -2 från alla domare ^^ Men jag knåpade ihop till 72% :D Dessutom tog jag hem DM Guldet! woho! Blev verkligen jätte glad (:

Tror dessutom att Hermanstorp ryttare var i täten hela tiden i alla kategorier.

2011-08-26
09:17:34

Torsdag
I dag så red jag Feno-Me en liten stund :) han var ännu piggare och gladare i dag än i tisdags! Sprattlade o busade lite gjorde han ^^
Det är lite läskigt o rida när man inte ridit på så länge, man vet inte riktigt var man har balansen, allt känns lite svajigt också. Men mot slutet så började det kännas lite mer normalt igen :) Det är i alla fall kul att kunna rida igen.

2011-08-23
22:01:09

Stallet
Å, i dag var jag på gården med Emilia :D Hon sov mestadels i sitt vrålåk vagnen.
Så jag passade på att borsta min kära lilla ponny Feno-Me, han såg lite trött ut ;) Han har nog blivit en aningen lat efter att ha fått slöa i sin hage o titta på brudar.
Dessutom så åkte dom 5 sista lägerhästarna iväg i dag. Så nu är det tomt i stallen! Endast 23st allt som allt! Å typ 20 utav dem skall jobbas! haha nä inte riktigt...men typ.
På torsdag skall jag dit igen och pyssla om några hästar :D

2011-08-22
21:21:58

Äsch då!
Mamma blev något sen hem så det blev inget besök på MW gården i dag :(
Men Jessica var så snäll och joggade Feno-Me åt mig :D Tydligen va han lite pigg o busig också ;)
I morgon skall vi i alla fall till gården :D Så nu taggar vi inför morgondagen! Har redan plockat fram stallkläderna haha ^^
Emilia tar och vilar upp sig, hon bara äter och sover o gör lite roliga miner! Duktig flicka det!

2011-08-22
12:42:46

Hästarna
I dag skall jag och Emilia åka med mamma hem till gården och titta på hästarna (:
Saknar lilla Feno-Me och alla andra hästarna. Så ska bli mysigt att äntligen se dom igen!

Feno-Me

 

2011-08-19
15:45:21

Bebis!
Sådär :) Då var den långa väntan på att den lilla bebisen skulle komma ut över. Ett tag kändes det ju som om den aldrig skulle komma ;)
Men den 16e augusti på morgonen kl 5 så kom det ut en flicka på 3,3 kg som heter Emilia!
Hela förlossningen gick jätte bra. Nu går jag och väntar tills jag kan börja rida igen :) Så framöver på tävlingsbanorna kommer man spatsera runt med mormor Maria och en babyvagn ;D Eller möjligtvis en rödögd och snorig pojkvän (allergisk mot hästar) Eller en kacklande Jessica :D Allt det duger mer än väl för mig!

Emilia hemma i sitt rosa Hello Kitty gym ;)

2011-08-14
17:41:00

Header
Sådär, gjorde en ny header igen :) Tänkte göra en i Photoshop först...men eftersom jag verkligen förstår noll utav något där blev jag helt galen på programmet och ägnade min tid åt att fixa det i paint istället! Funkar ju mycket bättre :P
Ska försöka lära mig lite om PS också (: men det vore ju bra om programmet bara kunde göra så som man vill ^^

2011-08-02
10:31:00

Sadel provning
I går åkte jag och mamma iväg till Svensk ridsport i Kungsbacka. Kollade efter lite sadlar till Liari och Lanson, eftersom vi inte har några som passar.
Fick hem 1 Jaguar, 1 Passier, 1 Prestige och en annan konstig sak :) Testade dem på, Jaguaren satt helt klart bäst på dem båda, men oj vad skön Prestige sadeln var att sitta i ;) Så nu testar vi dom 2 dagar till och ser ifall dom verkligen sitter bra (: (den rättare sagt) Skulle verkligen hoppas på att Prestigen skulle sitta perfekt :D

Prestige sadel