Hästarna och träningen på Stuteri MW

2010-09-14
23:50:04

Tisdag 14 September
I dag var jag på en efterlängtad-Stenträning :D Åkte till Sten med Liari MW
och gissa om det gick bra eller ;)? Ohja, det gjorde det verkligen, den hästen blir bara bättre och bättre, samma med mig, jag blir också bara bättre och bättre :D

Tur att man fick lite träningshjälp nu inför helgens kommande tävlingar i Tingsryd med Liari MW, NU ska vi rida p åtminstone 80% ;D

Mamma Winberg tog även lite bilder i dag när jag satt och red honom, väldigt duktigt utav henne, det tackar vi så mycket för!

Jätte söt bild på mig och den lilla hästen hihi

2010-09-14
23:42:58

Lördag 11 September
I dag var jag ute och tävlade med Feno-Me på dressyr banorna igen, var ett tag sen sist nu ;)

Första programmet var LA:P1 och klass 2 var FEI:s Inledande progr för ponnyryttare 2004.
Vi kom fram lite för sent till tävlingsplattsen, vilket resulterade i att jag inte fick mer
än 10 min framridning ^^ Men, det får gå väl det med, in på banan och gör det bästa du kan, var det bara att tänka.
När jag kommer in på banan blir jag spänd och väldigt nervös, men genom hela programet tänker jag hela tiden "slappna av, sitt inte och spänn dig nu Fia...osv" så mot slutet, ja då jäsiken kom jag igång! det hela slutade med 63,42% och en 2a plac :D blev nöjdoch fick lite att tänka på vad jag behöver tänka mer på till nästa ritt.

Klass 2: Jag han rida fram 35 min...med min mammas hjälp dessutom så det gick ju någolunda bättre om man säger så. När jag kommer in på banan är jag lite nervös, pirrar i magen, men jag tycker det är jätte kul för framridningen gick så bra. Rider del för del i programmet, lite små missar här och var, men riktigt nöjd med min insatts! Slutade med 68,68% och en 1a plac :D
Tjoho! vilken tur att man åkte på program ridning någon dag innan så man kom tillbaka till program ridningen och lär sig tänkandet i det hela ;)

Har tyvär inga bilder från tävlingen :( ajaja Mamma Winberg :@Dressyr SM 2008

2010-09-14
23:25:59

Söndag 21 Augusti
I dag så åkte jag och mamma Winberg till Alingsås med våran 4 åriga häst Liari MW.
Där fick jag rida tillsammans med en annan ryttare inne i ridhuset, vi visade skritt,
trav och galoppen. Lite ökningar och samlingar i galoppen och traven fick vi öka
på långsidorna. Skritten skulle visas på helt lång tygel, jag råkade inte ha riktigt helt lång tygel, så dom sa åt mig att den skulle vara helt lång!

Jag tänkte helatiden under ritten "Ha igång honom där bak så att han är aktiv, samla upp lite fram så han inte blir för lång i halsen" MEN...det jag inte tänkte på var ju såklart, "Dra inte in honom så han kommer bakom handen, utan rid honom fram till handen" Så jag travade och galopperade runt där med pollen bakom handen "hehe" Men vi red iaf på 70% något och kom på 2a plats!

Det jag lärde mig utav detta var att jag har en otroligt bra häst (visste jag iugf redan innan) och att jag måste tänka tänka tänka...på att rida min häst fram till handen, sedan är allt perfekt!

Superduper nöjd med denna ritten i dag, men det räckte inte till att kvala till breeders, måste ha 78% då. Så vi ska snart ut igen och tävla :D kommer gå bra som bara den ;)

2010-09-14
23:25:38

Lördag 22 Augusti
I dag var vi på stuteri MW nere i skåne och tävlade med Elphins Roqueford ungponnyhingst på ett 3 årstest!

Det gick verkligen bra kan man säga!

10 9 7 9 9 9 = 53 p i hoppning och samma på gångarterna. Var lite jobbigt där när man skulle
springa med honom för hand, har segat ner mig lite nu kan man säga ;) inte lika snabb som jag var när jag va liten, men det går fortfarande om man bara vill.