Hästarna och träningen på Stuteri MW

2012-04-29
09:06:36

Tävling

Just nu är jag på en ponny dressyr tävling på Nygårds RS med Malvina och hennes ponny Chanel! Jag är med som coach ;) Hon gjorde jätte bra ifrån sig som första start i LA:1 på 62,368 % Så nu taggar vi vidare till LA:P1 :)

2012-04-26
14:55:39

På gården

Nu är jag på gården, har med mig Emilia också! Så får se hur mycket jag hinner med i dag :) skall rida några hästar + ta hand om alla stallen. Nu ser det ut som att det kommer i. Ett stort mörkt moln, blev alldeles mörkt nu!

2012-04-25
13:38:50

Film


Här är filmen på Feno-Me från i söndags :)

2012-04-23
09:35:53

Tävlingen
I går var jag på tävling i Skultagården med Feno-Me och Wacos Rache MW! Och det gick toppen bra!

I min första klass red jag Wacos Rache MW i MSV C:2, han skötte sig otroligt väl, men jag ille liiiite för mycket och red lite kasst, brukar alltid vara så för mig i första klassen, suck! Får skärpa mig ;) Så det blev ganska spänt eftersom det smittades av från mig, så det kom lite piaff och passage in ibland typ ^^ så vi skramlade ihop 58%. Då var det bara att tagga om till den andra klassen, rida mjukt, fint, harmoniskt och bara rida väl, inte vilja för mycket och bli spänd i handen. Så då red jag faktiskt bra i andra klassen och fick 11% bättre, fick 69,5%! Så jag kan nog säga att det hänger på ryttarens ridning...ifall man har en grym häst! ;) :P
Feno-Me's första klass var MSV C:1 eftersom jag red i laget i den klassen. Jag red lika väl där som med Wacos andra runda...och jag fick 69% igen! Slutade med att jag kom på 2a och 3e plats i den klassen med Wacos Rache MW i täten hihi! Det var 30 startande i klassen. Tänka sig, det går ju faktiskt riktigt bra för dom små gossarna bland de stora hästarna, det är tufft, men det går definitivt!

I MSV B:3 på Feno-Me (lyckades få mina kval dit på 1a och 2a gången) Så blev han oerhört uppmärksam....på allt annat ;) Jag hade sista start för dagen och han såg hur alla hästarna bara började försvinna bort, då ville han också bara försvinna bort och ha koll på dem! Men jag lyckades rida klart mitt program och lyckades verkligen med det jag ville! Få 1 rent byte!! och tada, det fick jag, och det var fint också! Det var väldigt blandat med 7-5 men fick totalt 61%

I vårt lag så red
MSV C:1
Sofie Relander 69,3%
Sandra Brosved 64,8%
MSV B:3
Sandra Gustafsson 66,4%
Emily Kjerrman 63,9%

Laget slutade på en 2a plats! Så vi var riktigt grymma :D

Under helgen så har jag lärt mig riktigt mycket! Så jag är 100% nöjd med min insats och ponnyernas insatser!

 

2012-04-21
16:32:30

Knoppa

Nu är Wacos R tvättad och knoppad! Och riden också ;) När vi kom in i ridhuset väntade en liten ovanlig syn! Vet inte varför men mamma har släpat in något slaggs skräp där från hundgänget när dom tränade vallning ;)

2012-04-21
16:22:13

Tvätta, städa , ryckta

Nu har jag ridit Liari och Lanson samt friserat till deras manar :) så nu är dom 2 små (stora) puddingar! Fodrade även till alla djuren i morse, släppte ut dem mm. Nu sitter jag alltså inne och äter lunch med Emilia. Fast hon kryper mest runt på golvet och klättrar på allt och försöker hitta på något spännande. Skall sitta här och leke med henne en liten stund till och mata henne, då lär hon vara lagom trött så hon kan sova i vagnen 3-4h! Då hinner jag rida Feno-Me och Wacos R samt tvätta, knoppa och fläta dem! Om jag är mega snabb :)


2012-04-19
01:55:51

Ner i klistret

I dag när jag satt och tränade på Feno-Me så körde det lite ihop sig för mig. Jag har 1 problem som jag verkligen inte kan komma under fund med (hmm...undra om man säger så?) Jag är mycket medveten om detta lilla problem, tänker på det jämt! Testar i testar mig fram, inget funkar så bra. Så jag blir bara mer frustrerad och ringer mamma för att be om hjälp. Efter lite tjat på henne kom hon ner med ridhjälmen i högsta hugg. Såg allt glimten i ögat. Typ "ååhhh detta är min andra lektion och jag bara ääääääälskar hästar och att rida, skall jag verkligen få rida guuuud vad kul :D) hon såg glad ut i alla fall ;) Så hoppar hon upp på Feno-Me och efter att inte ha ridit ordentligt på något år, alltså bara någon gång i månaden så löser hon problemet på 5 skrittsteg!? Då gick jag under jorden, nog för att jag visste att det skulle bli så, men att det verkligen skulle vara sådär lätt?! Hallå eller!
Jaja, bara att träna vidare då! Jag kunde tydligen bli lite bättre hahaha! ;) skämt o sido har hur mycket som helst kvar, men är en liten bit på vägen nu :)

Här kommer en bild på Maria och Feno-Me!

2012-04-16
10:18:16

Tävling, träning, tävling!
Snart är det tävlings dags igen, nu på söndag den 22/4 är det Div 1 omg 1 :D Jag skall rida min första MSV B På Feno-Me, (vi kan inte riktigt ännu göra bra byten) Men det är bara att försöka dra igen de poängen på andra delar i programmet som vi är höjdare på ;) Jag tror det kommer gå alldeles utmärkt. Det ä mycket tuffare än på ponnydressyren i alla fall.

I dag skall jag till Sten och träna kl 15.00 med Feno-Me, vi skall träna lite till på galoppombyten. Tävlingen är nu på söndag och jag är riktigt taggad :)
Wacos Rache MW får följa med, han skall gå MSV C:1 och MSV C:2....dumt att åka med bara 1 häst i transporten när det finns 2 platser ;)
2012-04-15
11:56:01

Ridlägertävling!
Ni har inte glömt av Stuteri MWs ridlägertävling?
Genom att gilla Stuteri MWs sida och skriva varför just DU skall vinna en ridlägervecka...så kan just DU vinna en ridlägervecka helt gratis!
När 777st gillar sidan drar vi en vinnare, senast den 10 maj!
Så skynda att dela nu så vi får dra en vinnare ;)

Stuteri MW FB sidan!Några bilder från Stuteri MW

2012-04-08
23:51:40

Mini läger

Filippa, Julia, Ellen, Charlotte....Jag, mamma! Ja det är fullt hus på Stuteri MW och det gillas ;)
Jag har bara ridit Feno-Me och Geld i dag! Båda två var super duktiga!! Är mega mega nöjd över dem :)
Julia longerade Nota Bene och red Gin Noire!
Ellen longerade Lanson och red Ganja!
Charlotte red Wacos Rache och Granja!
Filippa fick även rida på Feno-Me ;) Tyckte själv att hon kanske skulle tycka det vore skoj...ohja det gjorde hon hihi!


I morgon är det bara jag och Charlotte, så vi får super många hästar att hinna med o rida :) men vi har ju hela dagen på oss! Så det är "nemas problemas"
På tisdag har jag Sten träning på Feno-Me! Vi skall helt klart träna på galoppombyten...så jag kan det till den 22/4 (2v kvar) Skall rida MSVB:3 då hihi!


Här kommer en bild på Feno-Me och Filippa.

2012-04-04
06:37:39

Frukost

Just nu äter jag frukost! Gröt såklart, det är ju ganska så nyttigt och så håller man sig mätt länge :)
När jag är färdig skall jag börja dra mig bort mot gården för att få i ordning på alla hästar mm. Får se hur mycket jag hinner rida i dag.
Det är dessutom praktikanten Noras sista dag! Tycker jag är jätte synd, men hon har utvecklats mycket på 2v och ännu mera sedan hon var här i höstas.
Får se om vi på MW lyckas hitta något gott att bjuda henne på, vad jag har förstått hittills så tycker hon inte om glass, kanske bara mjukglass? Bullar kanske sitter fint :D


Här är en bild på den söta lilla ponnyn jag red i går :)

2012-04-03
14:18:12

Snö oväder?

Nu har jag ridit Wacos Rache, Geld, Feno-Me, Liari och Lanson.
Alla har fått bli ridna ute :) eftersom det varit strålande solsken och blå himmel...förutom när det kom ett litet moln och det blev alldeles vitt i luften (+ grader ute)!? Skummt väder!
Men alla hästar har gått super bra! Så jag är mega nöjd verkligen. Nu har jag dessutom ätit min lunch, så jag skall köra ner till väröbacka till ett annat stall och rida en ponny som heter Chanell. Hennes ryttare är i Holla d just nu och hälsar på sin syster där, så då skall jag rida henne i någon dag nu.

Förövrigt så kommer Hööks hit i morgon och skall fotografera Rocky, Geld, Gerswin, Feno-Me och Wacos Rache :) så Febo-Me och Geld är tvättade än så länge :) de andra 3 skall tvättas också, så ska de få knoppar. Rocky, Wacos R och Gerswin skall få knoppar :) Resten får vara knoppfria i busiga ;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1911856/images/2012/pic_196746422.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1911856/images/2012/pic_196746422.jpg" class="image">

2012-04-01
16:51:41

Godkänt

Nu är vi på väg från bruksprovet i Vetlanda. Har bara stannat för att köpa oss lite mat som mamma bjöd oss på.

Slutet gott allting gott?
Vi åker hem med 1,1/2 godkända hingstar. Wacos RachemW har äntligen tagit sin far Wacos Rache! Rache är tyska och betyder hämnd!

Hihi...äntligen får Wacos Rache gå i avel :D
Rocky är den "Halv godkända" hingsten. De har nämligen ändrat reglerna för i år. 4 års hingstar blir nu slutgodkända som 4 åringar, i stället för att hingstar blir slutgodkända som 5 åringar. Eftersom Rocky inte kunde visa upp sig pga av att han inte gick igenom veterinärbesiktningen, troligen för att han har en hovböld. Men han har visat sig väldigt fin efter bruksprovet förra året (som han vann). Bruksprovsnämnden godkände Rocky, det är bara ASRP styrelsen som skall godkänna det också. Därför får vi säga att han är nästan godkänd :P


Under hela veckan så kommer Waco att få tränad på att hoppa upp på fantomen, jag tippar på att det tar 1,5 h ;)

Det här var mitt första bruksprov som jag visade hingstarna, helt och hållet i både hoppning, dressyr och exteriört. Så jag är mega nöjd över detta, att jag lyckats få 1 hingst godkänd :)

Detta är bara början av min karriär ;)

2012-04-01
09:44:13

Lös galopp

Igår blev ponnyna besiktigade. Tyvärr så var Rocky hallt, väldigt lite, men det syntes. Så han har vi inte alls fått visa pga av det. Det är jag jätte ledsen för :( kan bara vara en liten hovböld efter en vass sten eller en överansträngning...ja precis vad som hellst, kanske är så att han är bra i morgon och inte det minsta hallt. Det är så retsamt.
Men jag har i alla fall fått visa Wacos Rache! Besiktningen gick jätte bra med honom.
I går gick han hoppningen och han gick jätte bra med mig. Mjuk fin och väldigt lätt i handen och lugn. När jag kommer hem så kan jag lägga upp en video från hoppningen :) det var inte så många språng jag hoppade, men några stycken (4st).

Om ca 2h och lite till så skall vi (Jag,Nora och Mamma) gå ut för att göra i ordning Wacos R inför dressyren.
Kl 9 i morse så var han inne i lilla ridhuset för att visas lös i galopp. Han var super pigg och glad över att få springa helt lös i ridhuset haha, men ändå var han ganska avspänd :)
Helt och hållet än så lä ge har Wacos R varit otroligt duktig och super lugn och harmonisk.