Hästarna och träningen på Stuteri MW

2012-09-29
19:47:00

Championatet dag 1 för Geothrix
Då har jag ridit med Geothrix, efter min upptorkning! Givetvis var det uppehåll från regnet när jag inte var där. Men när jag kom dit igen tog jag med min förföljare, Regnet! Så ja, vi blev väldigt blöta igen ;) Men vad gör det när man red på 80% sov slutade som 2a bland 5 åriga D-ponnyer! 1an fick 82% och heter Hollyss Cerwin och är e: Veronas Gerswin. Geothrix morfar är givetvis Veronas Gerswin. Han är en bra morfar och pappa hihi ;)
 
Nu har det dock känts som om jag är nära feber! Så har blivit varma koppen soppa! 
I morgon skall jag ha med mig dubbelt upp av kläder! Käns konstigt att det är sista dagen i morgon :/

2012-09-29
13:00:29

Championatet dag 1 ritt 1
Sådär ja, nu har jag startat på Dushanbe MW. Med tanke på alla förhållanden dvs vädret så gick det riktigt fint :)
Framridningen, regn! Det regnade och regnade, blåste fina sidvindar och allt där till. Det var några små uppehåll, som dock inte höll sig i så länge. Men väl inne på banan så gör jag min halt, hälsning. I samma ögonblick ger Gud (om han fins) han ger i alla fall allt han har och låter regnet vräka ner som aldrig förr. Domarna skrattar och jag kan nte annat än bara gilla läget och skratta åt det också. Banan var en enda stor vattenpöl, värst var nog hörnen som var ofantligt djupa. Blev lite obalanserat pga av det. Men hon gjorde så bra ifrån sig som hon kunde, o gjorde det riktigt fint, slutade med 67,4% och jag är självklart nöjd, Första tävlingen jag gör på henne, har bara ridit henne i ngn vecka. Morgon dagen hoppas vi på fint väder, strålande sol och inget regn ;)
 
Ni kan ju gissa hur blöt jag var efter min ritt....VÄLDIGT blöt! Då ville man bara gå in i en varm dusch, få torra kläder på sig, dricka något varmt gott, fika lite och bara mysa. Som om man inte har såfan lyx att man får hela det paketet! Därför att Ylva och Eric bor endast 2 mil från tävlingsplatsen. Så vi lastade (Eric och jag) försökte komma iväg, betoning på Försökte. Japp...vi fastnade på parkeringen helt enkelt. Framhjulsdrift är kanske inte alltid det enklaste på en vattengräsbana! Men, 5 personer hjälpte oss att putta på medans jag höll ponyerna utanför transporten :) men iväg kom vi! Och jag fick min dröm uppfylld! Varm dusch, torra kläder och hela billivippen!
 
Nu är vi snart framme och det är dags för Geothrix att visa vad han kan ;)

2012-09-21
16:19:46

Wacos Rache MW

Waaaow, red precis Wacos Rache, och han gick super bra :D han verkligen bara flög fram!! Jag har haft lite svårt att länga galoppen med honom, då den bara har blivit snabbare och inte längt ut sprången. Men i dag alltså, det bara sa klick. Så fick super fina mellangalopper ;) samma med traven, den blev ännu bättre än innan. Så jag är verkligen super nöjd med dagens ridpass på honom :)
Liari och jag har även gjort väldigt fina bakdelsvändningar, dom var jag också riktigt nöjd med ;)

2012-09-21
12:12:38

Klippning

Nu har jag klippt Geothrix, Äntligen!
Nu är han helt klippt, även hans huvud. Så nu är han tipp topp fin för sitt Championat. Och han var riktigt duktig när jag klippte honom, därför jag även tig huvudet ;) Så nu skall han få täcke på sig och få gå ut ned sin kära Bambi.

Sedan är det dags för mig att harva i ridhuset, äta och rida :)

-Bild på före/efter.

2012-09-21
08:48:13

Fredag

Sådär, nu är jag på gården, har lämnat Emilia på dagis.
På dagens schema står det stall arbete och ridning:)
Skall mocka i hingststallet (4boxar) samt hallma i sto stallet och lägga in ensilage. Sedan blir det ridning, eller nej, måste vattna ridhuset innan. Skall alltså vattna ridhusbottnet, inte själva ridhuset ^^

Någon gång om jag bygger ridhus, ja då skall jag bygga det så man kan fälla taket åt sidan. Så när det regnar kan man ju fälla bort det åt sidan läsår det regnar in, vipps så var det vattnat och klart! :D

Här kommer en bild på Geothrix och Duschanbe MW (stavning), Bambi (DuschanbeMW) var enefterlängtad kompis till Geothrix!

OCH jag skall snart göra ett baota inlägg från helgens tävling som var :p
Den 29-30 sep är det Ungponnychampionatet i Falkenberg :) då är det min absoluta sista tävling för i år...vad jag vet :) har inte planerat in någon mer tävling alls för i år, bara en massa träning, samt att jag åker på semester 1 månad till Thailand :)

2012-09-10
20:02:03

Annonser
Jag håller på att fixa ihop massor av annonser på våra föl! Vi har ju filmat dem, så håller på att klippa ihop alla filmer på var och en :) Detta blir toppen!! Hela 6st föl som blev filmade :) Och jag fick springa med dem...puuuh! Det var "springigt".

2012-09-07
20:39:00

DM bilder

 
Äntligen har jag en bild på Julia!
Julia är 16 år och jobbade hos mig som hästskötare i sommras, hon var väldigt duktig. Hade ordning och reda överallt, puttsade och sopade i skötseldelen mm.
Vissa helger är hon och hennes lillasyster Ellen med mig på tävlingar runtom i sverige (Hallands län typ) och gromar mig och mina hästar. Helt enkelt är dom mina små änglar som  jagibland inte hade klarat mig utan! Dessutom kan det vara underhållande att ha memysig 2 syskon...syskonkärlek? Japp!
 
 
Och här kommer en bild på Ellen!
 
P.S vill duplatsani mitt gromingteam så bör du vara rödhårig hihi!
 
Den 3e tjejen som var med mig heter Vendela Eriksdotter Rubin, tyvärr har jag ingen bild på henne!!! Så det blir mitt nya projekt, skaffa fram en bild!
 
NU till bilderna, de få som blev bra...hellre några än inga alls :D
Tack Julia, Ellen och Vendela för dagen <3 som blev 12h lång!
 
 
Wacos Rache MW
 
 
Feno-Me [ Feno-Mee ] ( så uttalar man det),
 
 
Feno-Me
 
 
Sista fixet innan ingång på banan!
 
 
Glad Fia på glad Wacos Rache MW

2012-09-04
10:26:00

DM Helgen över
Ja nu är det tisdag och jag är utvilad!!
Har haft inskolning på dagis med Emilia i 2v nu, så har absolut inte haft tid att blogga! Men bättre sent än aldrig :D
 
Åkte i söndags på DM Med Wacos Rache MW och Feno-Me. Hade bestämt mig för att rida YR DM på Wacos R och Senior DM på Feno-Me. Startade med Wacos R i LA:4 som en "förklass". Bitvis gick det jätte bra i programmet, men jag red fel 2 ggr!!!!? Suck! Slutade precis utanför placering i den klassen. I MSV C:1 som var DM klassen för YR gick det mycket bättre, red inte fel ngn gång och fick bara en del små missar. Lyckades rida på 66% tror jag och kom in på en 2a placering i DM :D så silver fick jag där, wohoooo!!! Startade med Feno-Me i samma klass också, som en "förklass" där också. Vi red ihop 68%och kom 1 samt 2a tills de 3 sista typ skulle rida. Då gled vi ner på 2a placering och 3e placering individuellt i klassen, men ändå, inte illa:D
 
När jag skulle starta MSV B:4 på Feno-Me hade jag varit uppe i 12h och sovit 4h på natten. Så jag var trött!!!! Blev att jag mest gled runt programmet och vågade inte riktigt rida dit allt! Tex, galoppombytena, alla blev orena förutom det sista när bestämde mig för att "1 byte skall jag väll ändå kunna rida rätt" å ja, när jag la dit det rätt blev det riktigt rätt! 8or och 7or på det! Men vi fick 65% och ledde ett långt tag, tills 2 andra rutinerade "tantor" gick om mig med några ynka%.
Jag fick mitt sista MSV A kval och jag tog brons bland seniorerna på min Ponny! Och kom 4a individuellt!! Toppendag :D nästa år kan jag alltså inleda med en MSV A start i frack och hatt!! 
 
Då kommer jag låna mammas gamla frack, som är ursnygg och 3-4 storlekar förstor! (får nåla in den) Kanske att jag köper en hatt, eller så lånar jag den utav mamma också :) tror den passar ;)
När jag har vunnit eller placerat mig i en MSV A, då lägger jag pengar på en hatt och frack :) Då är jag tillräckligt duktig att rida i det tycker jag hihi ;)