Hästarna och träningen på Stuteri MW

2013-03-31
10:01:02

Hingstvisning 1 April
Våra gossar åker på hingstvisning till Stall Phem i Årekärr/Billdal måndag den 1/4 kl 14.00! Hoppsa du också kommer och kollar på dem då! :-)
 
 

2013-03-31
09:57:25

Försäljningsfilm
haha, ja vad tycker ni om denna försäljningsfilm :)?
 
 
 

2013-03-26
21:42:48

Film
 Det verkar som att min och Rockys film äntligen fungerar igen :D
 
 

2013-03-17
19:41:35

Granja

2013-03-17
18:58:30

Equipe Appen
Har någon den? Värd att ladda ner för 38 kronor?
Jag tycker det känns lite som att det är som deras sida, samma sak. Så lite ovärt att betala då?
Eller är den bättre på mobilen än att hålla på att kolla på deras sida? Är den smidigare?
 
 

2013-03-14
08:23:50

Tvålar

Så himla snäll!
Claire Kjerrman på Övraby Dressyr & Farmhouse skickade med några underbara tvålar till mig som Claire tillverkar på Farmhouse. Åh, dom är helt ljuvliga! Nackdelen är att dem håller hur länge som helst, fastän man använder dem extra mycket...bara för att man vill köpa nya och köpa nya & köpa nya! Det allra bästa är att man kan ge bort dem i gåva, så fina är dom!
Fick också med en Handcreme, den vita rosen.
När jag har tvättat händerna och torkat dem så tar jag rosen och gnider in händerna i den, sedan är händerna in smorda! Detta var precis vad jag behövde!
Tack snälla Claire <3

http://www.farmhousesoaps.se/

Länk till hennes soap sida (tvål sida) Ni måste in där och titta på hur vackra de är & framförallt vad de innehåller, de e det bästa ;) Hon gör dem alltså själv på sin gård!
P.S Hon har öppnat webbshop!

2013-03-14
07:49:00

Bilder
Bildboom! Yes, äntligen! Nu kommer lite bilder från helgens tävling, fick många fina bilder på mitt hästskötar gäng in Action och i poose position ;)
Först vill jag tacka mamma som lånade ut hästar, transport och bil till mig <3
Och vill tacka Lisa, Amanda och Sofia som alla hjälpte till med allt! Fläta, tvätta, knoppa, lasta, tränsa, borsta, peppa <3
 
Granja MW Skritt på framridningen, Fia i fokus.
 
 
Granja MW Galopp på framridningen
 

Lisa och Sofia lindar av, Amanda fotograferar.
 
Precis innan vi skall in på banan tar Lisa av filten.
 
 
Granja MW och jag inne på banan.
 
 
 
 
Lanson MW i galopp på framridningen.
 
 
Lanson MW inne på banan.
 
Lanson MW inne på banan.
 
Geld MW på framridningen, det var så otroligt mörkt vid detta laget att det inte blev några bilder från banan.
 
Geld MW Skritt.
 
Sista finishen innan banan :)
 
 

2013-03-12
23:36:03

Tisdag

Åh, i dag hade vi tur med vädret igen! :D det var inte så kallt och solen sken verkligen hela dagen lång!

I går kom det en 3 årig valack som är efter Ampére. Han är ca 172 cm hög och är brun.
Verkligen världens goaste lilla 3 åring. Han är så arbetsam och positiv till att arbeta och han känns "lätt" att rida, det är ingen tung häst, utan han bär sig helt och hållet själv, fastän han är så stor. Han är bara riden på ca 10 gånger, men han har fått en bra start vilket gör att han inte är tveksam eller orolig för något, han har fått träningen väl presenterad på ett lugnt sätt. Så tycker jag det känns :) Skall bli skoj och se hur han kommer utvecklas nu under några veckor, roligt kommer det bli i alla fall.

Geld, Granja och Lanson vilade i dag, tror de tyckte det var skönt, alla stod och solade sig i hagen och bara relaxade ;)

De hästarna som blev ridna i dag då, Gerswin...fantastisk, Barcelona....fantastisk, Feno-Me var Feno-Menal, Liari var fantastisk, Waco var underbar, Amir var super duktig.
Se vad vädret kan göra :) Låt solen skina vidare! Allt blir så himla mycket enklare (:

Nu sova, hoppas på lika fin dag i morgon igen :)GlassVäder!

2013-03-11
18:59:43

Finn 1 fel!
Finn 1 fel!
 
 
 

2013-03-11
14:34:16

Tillbaka i vardagen

Vilken dag det har varit än så länge :) solen skiner på riktigt friskt, det är nästintill helt vindstilla och det är ändå inte så hiskeligt kallt ute som igår :)
Praktikant Sofia har åkt på "semester" i 3 dagar till Kungälv, hon kommer igen på onsdag.
Den nyanlände praktikanten Amalia har kommit, ja hon kom redan vid 11 tiden och har fått hålla i gång sedan dess, göra i ordning lite hästar, men nu skall hon rida på 2 st :)
Vi sitter inne och tar oss en snabb fika/lunch paus...med gott Grönt the med smak av Persika, riktigt gott!

Har också ridit Granja, Lanson och Geld i dag! Herre du milde tid, vad fina de var i dag! Jobbade lätt med dem med lite gymnastikarbete, lösgörande arbete, små tempoväxlingar osv. De var helt fantastiska :) Men i morgon får de vila!


Feno-Me då...Ja du Kajsa, nu skall du se våra byten :D 2 dagar i rad har vi bara bara baaaara gjort rena fina Lugna byten, inget svischande alls! Det var allt som behövdes! Så vi har gjort ett par byten i var 3e som bara blev så bra :D Nu är jag på riktigt topp humör ;) Så i morgon kommer det bli lite hoppning på pållarna (:
Hoppning tycker alla mina hästar om + Jag också :)

Nu skall jag rida Gerswin ;)

2013-03-10
20:07:08

Det blev ingen lyxshake :(

Ja, det skulle ju blivit en lyxshake på Max om jag red riktigt bra men det gjorde jag inte så det blir ingen :( jag blev helt enkelt jättespänd inne på banan, ville för mycket men gjorde för lite. Geld skötte så otroligt bra, han var framåt, energisk och lyssnade för hjälperna väldigt lätt, helt enkelt Feno-Menalt. Sedan att domaren kanske fått leka med trasiga leksaker som liten gör inte saken bättre hehehe ;) hon har säkert inte fått ha lika fina ponnysar som jag, I love My ponys!
*ironiskt*

Geld fick iallafall åka med hem för han skötte sig så exemplariskt, inget mer kött för findus idag ;)PS. Vi tröstäter just nu på Max

2013-03-10
17:15:00

Falkenberg here we come...igen!

1 ton hästkött avlastat hos Findus för att få plats till en liten gul ponny som ska tävla mot de andra stora hästarna ( och om hans motståndare misslyckas kommer de hamna på samma ställe som de andra två ;) )

Nej nej nej, jag skämtar såklart, Men vi är påväg till tävlingen i Falkenberg med Geld som ska starta en MSV:C1 ( vilket motsvarar ponnyernas FEI dressyr). Det ska bli extra spännande att se hur glad han blir efter ett års frånvaro från tävlandet! Undrar om han är lika förälskad i storhästar som Feno-Me är... ;).

Såhär glada var Lanson och Granja när de fick komma hem och äta gräs, men hur gott det var vet jag inte fast de älskar det iallafall :)

2013-03-10
12:21:56

Första vändan klar!

Granja var ganska spänd på framridningen. Det var många ryttare som yrade runt och bara red på, det blev lite mycket för den lilla damen men hon släppte det ganska fort. Sen inne på banan blev hon lite matt men lugn och avslappnad vilket var det viktigaste. Hon fick bland annat en 7:a på gångarter, "hon rör sig mjukt" Vi kom på en sjunde plats av 22(preciiiis utanför placering, givetvis...) de andra red helt enkelt bättre än vad jag gjorde men min häst gick bäst!! Tjohoo!

Lanson var också lite spänd och nervös inför sin start, han trodde nog att han inte skulle klara av det... Han hade kanske en knut i magen ;) även hos honom så slappnade han av efter en liten stund på framridningen. Han blev också lite matt och var inte riktigt framåt inne på banan. Han var lugn och sansad förutom när en järndörr blåste igen i ilfart. Då hoppade han till men släppte det samma ilfart som dörren blåste. han fick många 8:or och speciellt fick han en på gångarter-eftergivenhet, "vacker häst med fin gång" :D just nu ligger jag och Lanson 3:a och åtta har ridit hittills.

Summering av dagen hittills:
Båda två var lite nervösa och spända av sin oerfarenhet. Jag menar för Granja var det andra tävlingen och för Lanson den fjärde så det var bara en fis i rymden som de löste exelent! Jag har varit lugn och avslappnad men hade absolut kunnat lägga i en växel till, men istället fick jag två härliga rundor.

Nu är vi i bilen påväg hem och innan vi ska tillbaka och tävla med Geld ska vi äta fisksoppa som mamma har lagat! Slurka i oss te + en hemlig efterrätt ;)

2013-03-10
09:02:43

Tävlingsdax!

Trots att vi lyckades bli 40 minuter sena på grund av att ventilen på däcket på transporten var trasig och har iiiiskalla vindar så fick vi solen på vår sida!
Och stressigt blir det när vi kommer fram. Amanda tar passen, springer och anmäler medans Fia byter om till sina lackade stövlar och sin flashiga kavaj (och något smutsiga plastrong...) Sofia och Lisa tränsar hästen och piffar till den. Först ut är Granja.
Hästarna och hästskötarna lastade och nu är vi äntligen påväg!

Puss och kram från baksätet eftersom vi inte tyckte Fia skulle skriva på bloggen och köra samtidigt... ;-)

2013-03-09
21:27:20

Tävling
I morgon är det dags för årets första tävling för min del! Gissa om jag är nervös :D 3 hästar, 3 klasser!
Granja 6 år LB:2
Lanson 7 år LA:3
Geld MW 8 år MSV:C1
Det kommer bli väldigt spännande, har start ca 10.30 och 11.30, sedan åker vi hem och byter hästar. Har sista start med Geld MW 19.00 ca
Det kommer bli en lång dag, men eftersom vi åker hem emellan starterna och byter häst, så hinner jag ju också rida några, tror inte dagen kommer kännas lika lång (: Men det kommer bli så spännande!
Mitt mål är att verkligen andas, vara avslappnad och verkligen kunna tänka inne på banan och inte låsa mig det minsta lilla (: Vinna får jag göra på nästa tävling ;) haha För nu är det träning som gäller, tjoho!
Tävlingen är i Falkenberg så det är inte så långt bort.
Detta blir Granjas första inomhus tävling, och hennes 2a start, så skall bli spännande att se hur hon reagerar inne på banan.
Lanson har jag ridit där med en gång, så tror han är lika cool som vanligt.
Geld har jag ju tävlat en del, men aldrig mot hästar (stora hästar) Dessutom var det ett bra tag sedan vi var iväg, Scandinavium var senast, så ja över 1 år sedan sist :)
Jag var sist ute och tävlade i September...ja ett halvår sedan nästan! Så jag har lite glömt av hur det känns ^^ 
 
Nä nu skall jag plugga program...vill kunna skilja på dem ^^ Och sedan planera för morgondagen (:
 
 
I Fias huvud!
Piiiuh, Andas, Ta det lugnt, Slappna av och Rid!
 
 
Jag kommer blogga från tävlingsplatsen ;)
 
Granja MW som föl <3
 

2013-03-07
08:45:07

Måste bara tillägga

Jag är inte säker på om han rider till denna musiken eller om någon har gått in och ändrat musiken på filmen, men jag tycker ändå att musiken passar, är kaxig! Det passar bara :D

2013-03-07
08:42:18

Häftigt

Jag tycker bara denna ritten med just denna musiken är så häftig, får verkligen rysningar när jag ser den, super coolt!
Andreas Helgestrand på Blue Horse Matiné
Här är länken till filmen :) kan fixa upp filmen på bloggen senare i dag, men är på mobilen nu och då går det inte ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fGrOxU8yHNo&feature=youtube_gdata_player

2013-03-05
12:45:50

Lunch

Nu sitter jag, Sofia och Ellen inne i sadelkammaren och äter lunch. Jag äter fisksoppa, Ellen äter vegetarisk matpaj och Sofia äter snabbmakaroner med någon sorts lins/böngryta till + ketchup. Så varierat är det här inne i just matväg :) snart skall jag dessutom klämma i mig en finsk Köttpirog ;)

Men jag har ridit 5 hästar. Feno-Me, Waco, Geld, Lanson & Liari. Det har gått bra med allihopa, Geld red jag på utebanan med i skritt, har inte harvat den ännu så den är väldigt hård och frusen.
Vädret har varit helt strålande än så länge, så har vara varit tvungen att ha öppet ridhusdörren för att kunna se solen och alla glada hästar som går/busar i hagen.
Men nu har jag eftermiddagsfikat kvar att se fram emot :D chokladkaka med botten som det är jordnötter i...åååhhhhh! Längtar! Men först skall jag rida 2 hästar till och longera 1 :)

Nu skall jag dricka upp mitt mums bums the med honung i och sedan ut i hagen och plocka in nästa häst ;)

2013-03-04
10:39:41

Städar

Nu har jag städat skötseldelen, sadelkammare och tvättstugan! Inte sådär tipp Topp strålande rent, men det är Rent! Är endast golvet kvar att skura i sadelkammaren, sedan ut och rida! :D
Första hästen blir Dunedaine MW och därefter flyter det på med 5 andra :)
I dag kommer det dessutom en praktikant hit. Sofia heter hon och kommer från Stockholm. Hon har varit på ridläger hos oss innan, så jag vet vem det är ;) kommer bli riktigt skoj under de 3 närmaste veckorna!

Denna tårtan måste jag bara baka någon dag :D

2013-03-03
17:04:37

Sadeln glider...åt sidan?
"Att sadeln glider åt sidan är både irriterande och skadligt. Nu visar ny forskning att det kanske snarare är veterinären än sadelutprovaren du ska ringa."
- Eller kanske är det tränaren du skall ringa? Doooh!

Men sitt mitt över hästen så glider den ej åt sidan?Och din häst får ej förslitningsskador på den ena sidan. Lutar du dig mer å ett håll än åt ett annat så är det klart sadeln glider dit...ja herre du milde tid -.-
Texten är tagen från Hippson. Vad säger ni???
 
Bild också tagen från Hippson

2013-03-03
16:00:53

Haha, rolig film
 

2013-03-01
15:53:18

Lunch..fast en sen lunch

Nu har jag precis ätit min lunch och håller för fulla muggar på att dricka mitt the (höhö roligt va...fulla muggar...med the...okej kanske inte så kul ändå) Jag dricker "Mums-Bums" The...ni kan gissa att det är riktigt mumsebumsigt ;)

Solen skiner in på blommorna i sadelkammaren och solen värmer också min rygg så gott...mmmmm...
Ridningen i dag har gått toppen, Geld fin, Feno-Me fin osv (: Lanson står just nu i skötseldelen med sadeln på, så han står på tur (: Undra vad jag skall göra med honom i dag? Hmmm...bäst jag kommer på det innan jag börjar rida i alla fall och att jag har min lilla vision i sinnet för hur det skall se ut och kännas, då går det toppen, kan säga redan nu i förväg att ridpasset kommer gå bra, har redan bestämt mig för att det går bra :) det jag bestämt mig för tillräckligt mycket vet jag att jag alltid lyckas uppfylla. Inget kan komma oss i vägen nu ;)
Visionen är: Mjukt, Harmoniskt, växlande arbete såsom tempo & rytm, många skrittpauser på lång tygel där jag andas och samlar mig själv och mina tankar, ser ljuset i det hela!
Just nu tänker jag så, dessa ord är de som kommer upp när jag blundar och jag ser lilla Lanson framför mig med en super duktig ryttare som bara sitter helt stilla med lugn och harmoni i sits och hand.


2013-03-01
10:36:55

Fikapaus

Nu tar jag en snabb fikapaus med en ost och broccolipaj samt lakrits The med honung i! Gött, skall nog kunna rida bra efter detta :D

I morgon skall jag på Galakväll :D skall få pris ;) 3 rätters och barhäng, mitt barhäng kommer bli apelsinjuice och kanske en äpple drink...skall köra ;)