Hästarna och träningen på Stuteri MW

2011-09-29
21:04:35

Ridit!
Red Rocky i dag! Gudars vad skoj det var :D
Jobbade med 8 volter, serpentinbågar och flyttade bogarna lite, samt gjorde skänkelvikningar. Dessutom arbetade jag honom i förvänd galopp. Trodde inte det skulle vara så lätt! Hallå han är 4 år ^^ I den förvända galoppen hade han sådan balans att jag kunde gå varv efter varv i den förvända galoppen, samma tackt och utan att han föll i framvikt som dom ganska ofta kan göra. Men Han höll sig på bakbenen aktivt, så vi rullade glatt på i 3-4 varv :) Väldigt arbetsvillig ponny, så han är ju definitivt rolig att få rida på (Y)

2011-09-29
12:48:46

Tävling snart!
Nu är det bara 2 dagar kvar till omg 2 utav Eliten :) Denna gången kommer det att gå på Spekeröds RK.
Jag var med i 2 klasser från början, men eftersom dom börjar med D ponnyerna i förklassen så känner jag inte riktigt för att vara där så tidigt. Första start kl 09.30 2a start 16.17! Alltså nästan 8h emellan! Så nix, så kul är det tyvärr inte att hänga på tävling, när man inte har tid för det heller. Allra minst har ju mamma tid för det som har hästar hundar, får o allt vad hon nu har att dessutom ta hand om ^^ Hade jag varit lite snabbare och fixat körkort hade det kunnat gå. Men men, nu blev det som det blev (: Hade varit bättre om dom faktiskt skrev sådant i prop innan så man vet.

2011-09-28
23:13:00

Onsdag!
I dag hann jag bara rida Feno-Me, så i morgon lär jag ju få ta igen det!

Hursomhelst så var han jätte duktig, han har vilat i några dagar nu. Så lite pigg o busig var han allt ;) Men väldigt sugen på att arbeta. Traven var så otroligt lätt fram och engagerad bak, så alla övergångar var jätte bra. Mestadels joggade jag honom bara i en rund och låg form, men jobbade lite mera i 5-10 min.
Teastade att göra galoppombyten på honom, jovisst! Vi lyckades göra 2st ombyten på rad i vartannat höhöhö....!
Men inte mer utav det. Vill ju inte att det skall råka bli något byte nu i någon förvänd serpentinbåge! Blir bara svårare att vinna då ju.

I morgon står det många hästar på schemat! Dock får jag ha dom i prioriterings ordning eftersom jag absolut inte kan hinna med alla ensam!

Så om någon som bor i närheten vill göra i ordning hästar 3 ggr i veckan och få rida så är den mycket varmt välkommen att höra av sig till mig! Kan även ge ut lektion!

(pitpro@live.se)

Jag tycker det låter som en grym idé...var inte blyga nu bara :P


2011-09-27
05:57:13

Film

Filmen från finalen!

(eftersom jag bara måste ha musik fick det bli denna låten ;) as cool låt ju haha)

2011-09-26
15:03:47

Championatet!
Efter hela Championatshelgen är jag mycket nöjd!

Med Geld fick jag 80% första dagen! Blev en bra ritt, men jag tappade balansen i den ena förvända galoppen så han bytte galopp. Men inte i den andra serpentinen, så bra vart ju det :)
På Wacos R gick det verkligen inte bra :/ Han blev tok spänd på framridningen och i programmet så fick jag miss efter miss efter miss...i båda mellantravarna blev det galopp, i den ena 10m volten fick jag galopp osv! Men dagen därpå gjorde vi mycket bra ifrån oss! Tråkigt nog så var det ju samma domare, så dom hade väll redan bestämt sig för att dom inte tyckte om det :/ så båda dagarna tror jag att jag fick 66% på honom. Men det kommer fler chanser :D
Geld och jag fick i alla fall 84% i Finalen och vann! totalt under helgen kom vi 2a när % räknades ihop.

På 4 åriga Rocky kom jag 3a med samma poäng som 2an och 1p ifrån 1an! Dessutom fesred jag lite på banan  ;) Blev passiv, så helt klart sjabblade jag bort någon poäng!

2v innan championatet så ramlade Geld helt ihop på tävlingen i Mark. Vi tog blodprov på honom och det visade sig att han hade få rödablodkroppar, alltså jätte järnbrist. Så han fick mycket järn och B-vitamin tillägg.
Rocky, han fick en hovböld 1,5v innan. Så 5 dagar innan Championatet kunde jag börja träna o rida honom. Dessutom första gången jag red honom :)

Geld MW

 


2011-09-22
23:42:41

träning :)
Det är riktigt bra att man åker iväg och tränar var o varannan vecka, men guld värt är det när man har en mamma som kan "lite!" om träning o sådant ;) För då är det bara att ringa så kommer hon ner till ridhuset och hjälper mig så det går bättre! :) uuunderbart!!

I morgon skall jag förövrigt till sten (fredag) Åker dit med Feno-Me, sedan hem igen och rida de 3 andra ponnyerna. Sedan är det full gång med att tvätta, fläta och knoppa!


Championatet närmar sig! yippiee!


2011-09-18
20:58:15

Eliten!
I dag kom vårt duktiga lag 2a i första omgången utav Eliten :D Alla red jätte bra i laget, o jag lyckades få ihop 69% så nästa gång får jag skippa mina missar o rida på över 70% ;)
Vi förlorade med ungefär 1 ynka %, det kommer inte ske nästa gång inte ;)

I morgon skall jag iväg till Sten och träna :) Det skall bli skoj! Har ju Ungponnychampionatet att träna för nu som går till helgen :)

Jessica, Jag, Hanna och Ellen!

 

2011-09-18
08:27:06

Tävling!
I dag är det tävling! :D
Omg 1 utav Eliten :) Jag rider sist i laget, spännande spännande! Kan man heja på sina andra lagkamrater!
Detta skall verkligen bli skitkul, rida i ett lag tillsammans o kämpa sig fram till Lag SM med hård konkurrens. Vi kommer tävla mot 8 andra lag dessutom. Så totalt är vi 9 lag i zon väst. 2 lag går vidare :)

2011-09-15
07:21:06

Ett tag sedan nu!
Nu var det några dagar sedan jag skrev här! Men istället har jag hunnit med så mycket annat ;)

Förra helgen den 11 var jag på tävling med Geld och Wacos R, red en reg LA:1 på 70% och 71% Så nu är vi färdig kvalade till Agria Ungponny Dressyr! Tjohoo!!!
I går så red jag Rocky, å han är så himla snäll och rolig att rida :D Var första gången jag red honom tror jag dessutom (: O inte kommer det bli sista! hihi

Geld har blivit klippt! Han hade så himla tjock och lång päls, Granjas trollman har även blivit ryckt!

2011-09-09
16:20:55

Träning!
I dag hann jag rida Geld, Feno-Me och Granja innan vi skulle åka iväg till Sten och träna med Wacos R.
Som vanligt lärde jag mig massor! Det är så kul att träna när man hela tiden lär sig nya saker! Dessutom var ponny-bus riktigt duktig och visar att han utvecklas hela tiden. Så får jag dessutom känna att jag har gjort ett bra arbete :) Lite tråkigt att vi glömde kameran hemma :/ Men någon gån skall jag i alla fall försöka lägga upp en film när jag tränar för Sten. För det går så himla bra, så ni måste bara få se hihi! Wacos R gjorde några riktigt fina skänkelvikningar, lyfte snyggt upp benen och flyttade sig sidledes!

Nu längtar jag till nästa tränings dag :D OCH Tävlingsdag ;)

2011-09-07
19:19:03

Ridit!
I dag så har jag ridit Geld, Wacos R, Feno-Me och Granja!

Alla gick jätte bra! Det var riktigt skoj att rida dem :) Wacos R gjorde några grymma mellantraver, o jag satt i sadeln riktigt mjukt o fint med.
Feno-Me han var riktigt lätt o mjuk i munnen och drog till med några fina skolor.
Geld, ja han släpade då inte bakbenen efter sig, o inte harvade han upp ett spår med frambenen heller! Utan alla ben var högt upp i luften och svävade. Fast nu har jag skavsår lite här o var på benen ;) Vill man vara fin får man lida pin...3 skav än så länge :P Tur dom läker o försvinner :D

Tvättade dessutom golvet i hundhuset, eftersom det skall målas. Då blir det lättare att sköta om det :)

Fick några fina bilder från Veronica! Dom är från söndagens tävling när jag red på 71% med dom 2 små gossarna i LA:1 :)

 

 

2011-09-06
22:47:07

Suck!
I dag blev det ingen ridning. Var iväg på BVC och opikern. Börjar vara lagom tid för körkort (var dock det för 8 mån sedan)
I morgon åker jag till gården och rider. Då skall Feno-Me, Wacos R, Geld, Granja, Notabene och kanske någon mer ridas eller åtminstone arbetas på lina.

Nästan varenda helg nu är uppbokad för tävling!

11/9 Dressyr.
13/9 4 års Kvalité.
18/9 Elit omg 1.
24-25/9 Ungponnychampionat.
1/10 Elit omg 2.
14-16/10 Ungponny SM.
4-6/11 Lag SM.

Nu skall jag sova så jag är pigg o glad igen ;) Om jag nu kan somna till en snarkande hund och pruttandes lillfisunge<3

2011-09-05
18:35:06

Hemma nu!
Träningen i dag på Feno-Me gick verkligen hur bra som helst :D Lärde mig så mycket nytt! Som jag verkligen har nytta utav till de andra hästarna :)
Riktigt glad att jag tränar för Sten, för han är så rolig och duktig tränare. Tur han inte tycker det är fy skam o träna mig ;)
Feno-Me tyckte dessutom det var kul att vara tillbaka till träningen igen (: Traskade runt i otroligt bra trav o galopp! Nu taggar jag inför nästa helg i Mark där jag rider med Geld o Wacos Rache :)

2011-09-05
15:39:57

Träning!
I dag skall jag iväg till Sten och träna :D Var jätte länge sedan jag var där nu ju. Så det skall bli riktigt kul.
Tidigare i dag var jag inne i Borås på My One och köpte nya ridstövlar! Äntligen har jag ett par alldeles egna supersnygga ridstövlar :D Hoppas bara jag kan rida i dom också höhö ;)

Nu skall jag iväg på träning!

Anky Elegance


2011-09-05
05:11:04

Kval 2
Om jag lyckades få över 64% :D? Japp! Jag fick hela 71% i LA:1 på både Geld MW och Wacos Rache MW. Så jag lyckades fixa mitt andra kval inför Ungponny SM, nu är det bara nästa helg också som gäller! Sista o enda chansen som jag har kvar. Sedan måste kvalpappret skickas in med resultaten.

Båda 2 skötte sig otroligt bra i dag, Geld fick dock komma ut alldeles för tidigt :( så jag fick hoppa av och leda runt honom kanske 20 min. När vi väl kom in på banan var han ganska trött. Var väldigt varmt dessutom! Men han gjorde sitt yttersta och gjorde det väldigt bra. Så han fick ihop sina 71% Och jag blev såklart skit glad!!!

När det var dags för Wacos Rache ville jag verkligen få samma % och om inte så ville jag åtminstone ha 83% ;) Men jag lyckades med den svårare biten, att få samma % och komma delad 1a med mig själv :D Yes!!! Fast sedan avgörs ändå allt på allmänna intrycket, så Wacos R kom 1a (:


Pojkarna vann lite hästgodis o hästschampo! Det som precis tagit slut dessutom! Väl behövligt måste jag säga (:

2011-09-03
22:35:23

kval kval....kval!
I morgon bär det av mot Årekärrs RK med Geld och Wacos Rache MW. Skall rida LA:1 igen (: får hoppas det går bra och att jag får över 64% så pojkarna kan få vara med i Ungponny SM! Det hade varit himla kul alltså.

2011-09-03
19:20:25

Tävling dag 1
Idag var vi i Hermanstorp och tävlade! Första start var med Feno-Me i FEI Inl för Ponny. Han var jätte duktig, pigg och alert! Så vi fick ihop 69,73% och vann klassen + att vi kom med i Elitlaget :D Då var jag hur glad som hellst!
Inte nog med det så placerade sig Jessica 2a i samma klass på 67,89% och i LAP1 som hon red vann hon på 66,57% Duktiga fina Gerswin! (Så dom är också med i laget)

I LA:1 red jag på Wacos Rache MW och Geld MW! Först ut utav dem 2 var Wacos R, fick till en bra ritt med honom och lyckades få ihop 68,42% Sist startade Geld MW! O han va på hugget att tävla i dag ;) riktigt duktig var han och lyckades få 69,21% Därmed vann jag klassen på Geld och kom 2a på Wacos R! Nu är vi 1 kval närmre Ungponny SM :D


Och till er som råkar tro att min mamma tvingar mig att rida...så är inte fallet! Hade jag haft ont utav förlossningen och inte mått bra nu hade jag verkligen inte ridit! Hur kul det än är. Men jag har absolut ingen sveda o värk! Därför rider jag mer än gärna på alla fina hästar som finns på gården och tävlar dem!


Feno-Me

 

Wacos Rache MW

 

Geld MW

 

Verona's Gerswin

 

2011-09-03
00:41:41

Fredag 2 sep
I dag blev det en sån där lång kväll. 3 hästar skulle tvättas och koppas! Tur att man inte var helt själv utan hade hjälp utav 2 st!!! :) Malvina och Jessica! Så er har jag verkligen att tacka, annars hade jag stått där till 2 i natt. Man har ju ett barn också som vaknar och vill ha mat o massa gos ;) Då kan det ta lite tid o hinna med allt.
Nu ligger hon dock och sover, har precis somnat (halv 1 på natten) Så nu borde jag med passa på och sova så vi orkar med morgon dagens tävling (: Skall bli riktigt spännande! Kom dock på i dag att det är ju ett nytt program som jag måste lära mig! Men har ridit det ett par gånger, så lite mins jag sedan innan! Tur det. Ska se om jag kan få mamma att ta lite kort i morgon (: Förresten så blir hela hingststallet tömt IGEN! Gerswin skall också iväg på samma tävling ;)

Det är ju kvalklass till Elitlaget för oss Hermanstorpsryttare! + Att jag även startar med Geld och Wacos R i LA:1 för att kvala in till Ungponny SM. Så himla surt att jag inte fixade kvalkortet när jag tävlade dom tidigare! Hade ju som 75%,79%,78% i LA program. Nu har jag dessutom vilat mestadels under sommaren, så jag kommer ju vara riktigt glad om jag lyckas rida ihop 64% i morgon ;) Behöver slipa i kanterna på mina diamanter nu i någon vecka ;)

God natt och lycka till för mig :D

Geld MW

2011-09-02
10:07:20

Torsdag 1 sep
Nu har jag börjat komma igång lite med ridningen :) I dag red jag 4 st hästar. Dock är det långt ifrån vad jag behöver hålla igång. Men dom andra hästarna kommer snart också få börja jobba.
Geld och Wacos R fick jobba lite i dag.

Jag har lite bråttom att kvala dem till ungponny SM. Egentligen är dom ju kvalade, med många % till godo. Fast jag hade missat de där med kvalkortet lite :/ Men de skall nog lösa sig ^^ har 2v på mig!

Feno-Me fick ta några skutt över små 60cm hinder...höjden räckte gott o väl! För han hoppade som om det var ett 120 hinder! Han tyckte det var väldigt kul i alla fall ;) bockade o busade direkt efter o hade öronen super spetsade.

Granja vår 4 åring fick nu bli riden i dag. Hon skall gå kvalitén den 13, så jag har 2v på mig att träna henne.
Hon har precis kommit in från betet, så hullet är bra på henne ;)

Förstår inte varför alla tävlingar skall vara i slutet utav året! Lag SM, Ungponnychampionatet, Ungponny SM, Breeders...och alla kval till dessa tävlingar!