Hästarna och träningen på Stuteri MW

2013-09-21
18:17:55

På gården
Nu är jag på gården. Har precis kommit tillbaka efter att ha varit på en runda och kollat till mina elever inför nästa helgs Elitomgång i ponnydressyr.
Dock hade jag inte med mig ombyte från att jag varit ute i Göteborg på fredag kväll med några vänner. Så man var ovanligt finklädd i kavaj och skjorta samt ballerinaskor & sminkad. Jag brukar stå där i hästsvans, ridbyxor och osminkad. Variation är bra har jag hört ^^

Det gick väldigt bra för alla mina elever i dag, riktigt skoj att se så stora framsteg på bara några veckor. Härligt när utvecklingen går fram. Lite små dippar har det också varit, men de har kommit ur dem ännu starkare och bättre.

Nu skall jag själv rida några hästar inför morgondagens tävlingar i Kungsbacka. De skall sedan tvättas, flätas och knoppas. 
Skulle åkt med 4 hästar på tävling i morgon, men blir lite problem att få dit dem alla. Så avanmälde Feno-Me från MSV A klassen. Så har enbart Liari, Barcelona samt Bono med mig. Spännande dag kommer det bli, det är lite kallare väder ute nu och hästarna är piggare, så man vet inte riktigt vad som kan hända! Spännande!

Överlag har det varit en riktigt bra helg so far! Fredag var riktigt rolig, åkte in till Göteborg  med Elsa samt Jessica och åt på en vinbar och drack lite vin. Innan det shoppade vi lite, självklart köpte jag mig en klänning! En lång fin blå klänning som säkert kommer till användning snart.

P.S köp Ridsport, är med i en artikel där om ponnyer som tävlar bland storhästar ;) intressant läsning! Samt fin bild på mig hahaha :p

2013-09-01
11:05:00

Bilrunda no. 2

På 15 minuter lyckades vi lasta av de två stora halvbloden, ta ur knoppar, släppa ut i hagen, städa ur transporten, gå på toa samt hämta och lasta den lilla ponny fuxen Wacos Rache som ska starta i både MSVC:2 och B:4. Och nu äter vi mat i bilen så vi hinner med allt! (För vi är tjejer!!)

2013-09-01
11:01:31

Två av sju starter senare

Nu är vi påväg hem från Frillesås och ska lämna fina Liari och Barcelona. Själva har vi mumsat i oss lite hemmabakad äppelrulltårta som jag fått av min snälla svärmor! Mums!

Ritt 1- Liari
Liari var lite spänd när vi kom in på framridningen de första sekunderna, lite vild och busig! Helt enkelt glad och på topp, självklart jag också. Han var väldigt fin, lyhörd, lyssnade bra. Han var mjuk och smidig, kändes väldigt bra att snart komma in på banan. Inne på banan kände han sig väldigt bekväm och lyssnade oerhört bra på mig och var verkligen på hugget fram. Det var lite små missar lite här och var i början men väldigt fint annars. Sen när galoppen kom följde sidvinden och regnet med också, vildhäst som han är vet han precis hur man ska parera detta, rumpan ut och nosen mellan frambenen! Så sista halten blev en väldigt sne halt men lika glad var jag för det! Han gjorde allt galant!

Ritt 2- Barcelona
Barcelona var väldigt duktig idag. Hon stannade inte upp eller låste sig inne på banan men där emot var hon inte självgående. Stod emot lite, blev lite seg men kollar man på skolorna fick hon fantastiska poäng! Tror det var tredje-fjärde gången vi gör öppnor och slutor! Så jag är mycket nöjd med min och Barcelonas insats i MSVC:2, duktigt 5:åring!

2013-09-01
08:11:31

Tävlingsdax igen!! Bilrunda no. 1

Jahopp nu har jag första start (av totalt 7) om exakt en timma och NU kör vi från gården! Första häst är Liari i MSVC:2 vilket är hans tredje MSVC start i hans 7års långa halvblodsliv. Det blåser som sjutton och förväntas stora mängder regn så det här kan ju bli intressant! Men jag är van. Vi har Barcelona med oss också och hon har andra start som också är i MSVC:2 och detta är hennes debut! Vilket är bara för att testa banan eftersom det kanske egentligen är lite för svårt för henne ännu. Mer uppdatering om Bono Feno-Me och Waco kommer senare!