Hästarna och träningen på Stuteri MW

2011-06-30
23:08:44

Liari MW

Kände att detta inlägg inte var det mest genomtänkta så jag återkommer. I bland blir det fel och tja man får rätta till det. Jag är i grund och botten inte någon divig människa och vill ju inte uppfattas så heller men förstår att flera tagit illa vid sig av det jag skrev. Förlåt!!!

2011-06-30
09:35:14

Tävling!!!
Har lite lätt panik nu. Jag kom precis in på tävlingen i Falkenberg och har start om 9h alltså 18.34! Jag kan inte programmet. Hade absolut inte räknat med att jag skulle komma med. Så nu skall jag lära mig programmet. En till grej är väll att jag aldrig ridit ett program på honom! h e h e! Visserligen är denna tävlingen bara för att han skall få komma ut. Men ändå :O Jag är nervös haha. Jag har aldrig tävlat häst innan heller :) Så blir spännande o se hur jag klarar av o sitta ner x)
Några höjdar % räknar jag inte med ;) Men det får jag skylla mig själv för. Nu kanske jag äntligen komme igång på riktigt med Hästarna också!
Önska mig nu lycka till!

2011-06-30
00:29:30

Uteritt för hela slanten
I Dag fick jag ha 2 uteritter :)
Den första hade jag på Liari! Han tycker det är mysigt att få galoppera ute och trava i det höga gräset!
I alla fall så sammlade vi traven och ökade traven och precis samma sak i galoppen ;) Så eleverna fick jobba lite på uteritten. Dom trodde minsan dom skulle få åka häst där ;) Äh, rider man ut så kan man jobba lite med tempoväxlingar också :D
Wacos Rache fick leda den 2a uteritten...han tyckte verkligen inte om blinningarna! Jätte skoj att rida honom tillsammans med andra hästar :) Han är precis som Geld, struntar i att dom har 2 kulor mellan benen. Lunkar på där lungt, kan gå jämsides med andra utan att ens små snegla till den andra hästen. För när det är ridning då är det arbete som gäller :)
Sen hade vi ett skick på Rocky. Så hjälpte till att tappa på honom. Han är som sin far och vet vad som gäller när dom svarta bootsen åker på hehe ;)
Jag och Liari MW :)

2011-06-29
10:45:31

Till gården
Snart skall jag till gården och jobba :)
Mina fin fina tävlingshästar går faktiskt med på läger denna veckan! Nota Bene som är mitt hopp sto och Ganja MW som är mitt dressyrsto ;)
Ganja MW kvalade förövrigt in till Breeders på 82%...så några kassa hästar på läger har vi då inte. Listan kan dessutom göras lång på dom andra hästarna som går med (:
Skall i alla fall försöka hålla igång med dessa 2 damer efter detta ridlägret så jag kan tävla med dom mot slutet av sommaren. Börjar faktiskt vara lite tid för mig att starta med häst också ;) Även om ponnyna är så jäkla roliga att rida för dom är så himla grymma!!!

Ganja MW när hon kanske var 5 eller 6.

2011-06-28
17:38:12

Varmt varmt varmt!
I dag kom jag till gården lite sent :) Mn vi började med att ha en ridteori lektion på fina Feno-Me. Jag började värma upp i ridhuset...så när mamma kommer in säger hon ju givetvis att jag hade glömt min sadelgjord ;) (Det var verkligen inte planerat, höhö) Tog nog 10 min innan eleverna upptäckte det :)
Feno-Me var jätte duktig men lite trött, var ju så hiskeligt varmt!
Efteråt fick jag ha uteritten med ett par elever :) ca 8-9 st var vi. Dom blev helt chockade när jag skulle ha uteritten "Va, ska vi få ha uteritt med dig :D:D:D:D:D" Ungefär så lät det. Och jag skojade inte med dom, fick förklara det ett antal gånger, utan dom skulle faktiskt få rida ut med mig hihi!
Hade förövrigt Liari med mig på uteritten (: Han tyckte det var görskoj! Speciellt när vi drog på i galoppen ;)

2011-06-26
17:56:12

Tävlingen :)
Först kom vi fram till tävlingen i god tid :) Så det var ju bra. Hade start på Geld 13.10, Alexandra Börjesson red före mig på Paloma. När hon rider programmet upptäcker jag att hon har med 2 volter som alltså jag inte har med...hehe! Så jag fick allt ta och lära mig dom där 2 volterna (Y) Då blev programmet rätt. Hade helt glömt av att dom var med :S
Programmet gick mycket bra på Geld tycker jag :) Förutom att jag fick galoppomslag i en förvänd galopp (så typiskt mig) Det är alltid i olika galopper jag får det dessutom, så det är inte alltid samma galopp faktiskt. Men helnöjd efter rundan var jag (:
Snabbt fick vi byta ponny, dessutom fick mamma lämna mig kvar på tävlingsplatsen. Anders kom och hämtade henne, för vi hade ju lägerstart samma tid som jag skulle starta med nästa ponny. Mamma behöver nämligen vara hemma då och gå igenom allt med dom nya eleverna :) Givetvis skulle hon lämna bilnycklarna till mig så jag kunde komma åt mina saker.
Jag rider fram lilla Wacos R själv och han kändes bra. Möjligtvis att han blev lite trött precis när vi skulle in på banan, det var väldigt varmt ute! Efter ritten var jag helnöjd med vår insatts :) Fick inga större missar i programmet som jag kan komma på just nu.
Med resultatet i handen var jag ännu mer nöjd och glad. Båda 2 skötte sig bra! Geld MW fick 79,4% Och kom 1a Wacos Rache MW fick 77,8% och kom 2a. Alexandra Börjesson på Paloma fick 75% och kom 3a Jätte fin ponny som rör sig väldigt fint :) 4a kom min lagpolare ;) Alexandra Nylander med Key To Success på 72,4% Såg tyvärr aldrig den ritten :( Men hon var jätte glad så jag gissar att det gick väldigt bra :)

På dom 5 åriga ponnyna så red Emily Kjerrman ihop till 69,4% På Dunedaine MW som är efter V. Gerswin :D

När jag började leta efter nycklarna till bilen så hittade jag dem inte någonstans...så min kära mamma fick givetvis med sig dom hem grrrr!! Så jag fick sitta utanför bilen med lilla valpen Musis och vänta tills hon var klar att hämta mig.

Nu har jag klippt ihop filmen från i dag :)
http://www.youtube.com/watch?v=G-koF-MK5HM&feature=youtube_gdata
Bilder från i dag fins här också :)

Dunedaine MW och Emily Kjerrman

Paloma och Alexandra Börjesson

Jag och Geld MW

Wacos Rache MWwww.stuterimw.com

2011-06-26
11:28:56

Ungponnykval
Sådär! Nu sitter vi i bilen och är snart ute på motorvägen :) Är påväg till Himledalens Ridklubb på Ungponnykval. Har med oss Wacos Rache och Geld MW. Spännande att rida på långbana med dom (: Gäller det att jag får till allting ;) Vädret är dessutom toppenbra i dag! Blåser inte så mycket och solen skiner på.

2011-06-25
13:07:44

Geld MW Wacos Rache MW
Igår blev det massor med jordgubbar och gott! + en väldigt sen spökkväll!
Nu sitter jag i alla fall och tränar in programmet inför morgon dagen :) Tyckte det kunde vara en fördel och kunna programmet. Får se om jag kan rida igenom programmet hemma i dag. Det ösregnade nämligen i natt igen, så förmodligen är det massor utav vatten nere på ridbanan. Alltså...massor snackar vi om då :P Inte bara lite små pölar här o var! Utan 2 stora sjöar är det!

Geld MW

 

www.stuterimw.com

 

2011-06-24
11:33:49

Hopptävling!
Idag har det varit hopptävling hemma :) Det är ju fredag, näst sista dagen på ridlägret så då är det alltid tävling ni vet ;) (Dressyr också)
Men jag fick vara med och hoppa på Feno-Me :D Så dom fick se lite banan och alla svåra svängar som fans med. Vi trallade glatt över våra 50-60 cm hihi! Feno-Me tyckte det var gör skoj och skulle absolut velat hoppa högre. Men underlaget var inte det bästa heller. Så det dög alldeles utmärkt :)
Sedan fick jag hoppa upp på Melody och hoppa banan. Hon var jätte duktig! Hade verkligen bjudning och sög tag i alla hinder! Hon hoppar verkligen med hela ryggen, så man får se till att hålla i sig hehe ;)

Nu ska jag dressyra mig på Liari, Lanson, Wacos R och Geld! Förhoppningsvis är det ju snart tävling med dom :)
På hästarna är jag fortfarande reserv :( 2 st före mig. Men på Waco och Geld så har jag start på Söndag kl 13.00 och 14.00 (Precis samma tid som det nya lägret startar (Y)

2011-06-23
19:34:42

Vatten pöl!
Ridbanan var som 2 stora vattenpölar i dag ;) riktigt mycket vatten var det :) Så jag passade på att rida där med Wacos R. Han är riktigt duktig på att galoppera i vatten i alla fall.
Eftersom det dessutom var några hinder ute så fick han hoppa också, han hade absolut inget emot lite vatten! Super duper bra det.

Men sedan efteråt fick jag verkligen putsa o smörja o ha mig ;) Vart väldigt grusigt och snuskigt. Mina ridstövlar var helt gråa! Men rent blev det sedan i alla fall!

Liari var väldigt pigg och spänd i dag, så jag gjorde väldigt väldigt mycket skritt och trav övergångar. Många pauser på helt långa tyglar. Sedan var han helt avspänd! Då jäsiken kunde vi börja jobba :) Galoppen har blivit så bra på honom. Även fast han är så stor så har han så himla lätt galopp!
Jag däremot har ganska svårt för traven ;) hahaha. Måste verkligen träna på min sits och följsamhet där på dom stora hästarna! Hitta takten och känslan mm (:

Och nu har jag ätit glasstårta med maränger och choklad sås! Ett lägerbarn fyllde år...så jag e propp mätt höhö!

2011-06-22
22:46:25

Snart dax
Wiie, snart är det tävling på G :D Måste börja plugga in programmet och rida igenom det några gånger (:
Så hoppas jag att jag kommer med på tävling den 30e på Liari och Lanzon MW :D Hade varit görskoj att åka ut och tävla på dom 2. Blir en enkel liten LB:3 och deras första start. Blir min första start på häst dessutom :P Men än så länge står jag som reserv :( hoppas verkligen jag har tur och kommer med så dom får komma ut på en tävling. Har mycket kvar att göra med dom. Har dessutom inte riktigt hunnit med att rida dom så mycket nu det sista :( Men dom skall allt komma igång riktigt ordentligt inom en tid.

Lanson MW

2011-06-22
11:52:39

Markarbete
I dag fick Geld gå med på markarbetet :) Han fick jobba med att länga sig jätte mycket och korta sig jätte mycket. Efter markarbetet gick jag för att göra i ordning Feno-Me. Precis när jag var klar kom jag på att jag skall vara hos tandläkaren om 30 min! Så jag fick ta av alla grejer igen :(
Matilda var så snäll och körde mig till tandläkaren :) Dock fick jag laga 2 tänder utan bedövning och 1 med bedövning! Så nu känner jag knappt min mun + näsa! Känns lite konstigt ^^

Jag är så sugen på att köpa Petrie Anky Elegance eller Petrie Grand Prix! Vet ej vilka jag vill ha :( Om det skall vara lack eller inte...förmodligen inte lack (:

Grand Prix

Anky Elegance

 

Vilken är snyggast utav dem 2? Måste dessutom hitta en butik som har dessa 2 hemma så jag kan få testa.

Eftersom mina gamla ridstövlar gick sönder för typ 1 månad sedan börjar det kännas som att jag vill ha ett par nya egna ridstövlar som passar MIG bra (:

2011-06-21
20:12:47

Hoppteori!
I dag fick Matilda (ridläraren) ha hoppteori med mig för lägereleverna inför dagens hoppning! Geld fick då vara med och hoppa :) Han tyckte det var gör skoj, duktig var han med. Sedan var jag med på hopplektionen med Wacos R. Wacos R var lite pigg o glad på att hoppa, så det gick kanske lite väl fort i början. Men sedan fick vi ihop samlat det hela! I galopparbetet kunde han bli lite väl busig o ta ner huvudet för att bocka lite! Så skoj tyckte han absolut att det var :)
Feno-Me hade också hoppning på sitt schema i dag, det var ju lite små hinder som var uppe efter lektionen så det var jätte bra att få skutta över dem :) Givetvis tyckte han med det var skoj! Alla ponnysar tycker det är kul att hoppa. Dessutom är det jätte nyttigt för både dom och mig med lite variation. Jag föredrar ju egentligen hoppning framför dressyren ;)

Stackars Jessica kom hit halltandes idag efter att ha varit hos sjukgymnasten...tur nog var det för att hon hade stukat foten och inte för att sjukgymnasten gjort något ondskefullt med henne! Fast lite onda hade dom ändå varit och tryckt på ömma punkter här o var mohahaha! ;)

Jag och Feno-Me på LA bana 2008 :)

 

www.stuterimw.com

 

2011-06-20
14:28:38

Ridteori!
Ridteori var först på morgonen för dom nya eleverna! Dom tyckte det var grymt skoj att se ;) Sen ska dom bara härma efter...bus enkelt! Eller kanske inte så jätte enkelt :P Men det går! Det kan jag lova.

I alla fall så var Feno-Me jätte duktig och visade både rätt och fel, jag visade även rätt och fel ;) Sen fick jag rida med på lektion med Geld! Det var skoj. Innan det red jag ut på Wacos R med Grandezza efter mig :) Dom båda tyckte nog det var lite mysigt att få trava i högt gräs som gick upp till knäna på mig och sedan galoppera på den långa grus/gräs rundan :)
Får se om det torkat upp lite tills i morgon på utebanan så jag kan hoppa där...är nämligen väääääldigt mycket vatten där! Hade kommit någon stört regnskur i förgår! Så hindren står i vattenpölar :) förhoppningsvis är det bara lite vatten kvar sedan (som är bra att träna i).

Feno-Me 1,20 bana på utebanan :)

 

www.stuterimw.com

 

 

(Förresten så vann Jessica och Gerswin sin Nationella på Lilla Edet med 69,82% FEI Ind Mästerskap Ponny)

GRATTIS!

 

V Gerswin och Jessica Hagström

 

 

 

2011-06-18
20:54:24

Ridläger 1
Då var första ridlägret på 13 elever avslutad. Snacka om att dom hade den bästa lägersången ;) Även fast jag och Jessica inte var med i den så var den helt enkelt grym, hästar, hundar, gården, fritidsledare, ridlärare och allt var med i den :)
Super observanta har dom alla varit på sina hästar dessutom, dom har verkligen haft koll på dem ifall det varit minsta lilla! Så ingen häst med skav här inte (Y) Utan det har fått vara friska sunda hästar/ponnysar med ryttare som tagit väl hand om dem :)
Någon så glad ryttare på att ramla av som Lisa, ja det har jag aldrig sett innan ;) Hon kunde den här avramlingstekniken med att inte skada sig. Jätte + på det!  Så hon hoppade glatt upp på sin ädla lilla springare och fortsatte med att försöka göra rätt! När hon väl gjorde det förstod hon det mycket väl ;) För då flög hon inte av! O då blev hon extra glad haha :D Och lärde sig extra fort och bra! Samt att alla andra som såg på lärde sig massor :)

I morgon kommer det ett nytt gäng med elever :) Blir dock bara 8 st tror jag. Så det blir en yttepytte liten läger grupp :) Dom får det lite kämpigt med att komma på en sång som är bättre än vad läger 1 hade ;)

Min nästa tävling blir nästa söndag den 26/6 i Himledalen på Geld och Wacos R :) Dom skall gå Lätt A för Ungponny 2008. Skall bli spännande och se hur dom sköter sig i det programmet, samt mig själv också ;)


2011-06-15
06:52:34

Film
http://www.youtube.com/watch?v=aZzgvNVNr54

Här är den lilla filmen från tävlingen då :) Lite småsnuttar som jag har klippt ihop...å jag ska ju inte skryta om hur grymm jag är på att klippa filmer haha! Så nöj er med detta :D hehehehe Nu skall jag åka tåg så jag kan jobba (: Är stalledare på ridlägret nämligen!

2011-06-12
12:57:56

Lilla Edets RK
Sådär, då var min sista LA:P1 genomförd inför Nationell start på dom små gosse pojkarna!
Red först med Geld och fick några missar här o var på helt fel ställen :( men vi lyckades ändå få ihop till 63,15% Lycklig som bara den blev jag över att mitt kval till Nationell start lyckades (Y)
Sedan gick jag upp för att äta lite innan min sista start på Wacos Rache. Köpte mig en hamburgare...givetvis får jag ketchup på ridbyxorna och sedan fanta exotic på det ;) Som tur var syntes det inte så mycket.
Med Wacos Rache fick jag inga större missar här o var, förutom när han hoppade till för sin skugga i vänster slutan, hahaha! Jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt då, så jag började ju givetvis skratta inne på banan! Men fortsatte mitt program i lugn och ro, den ökade skritten blev jätte bra direkt efter det lilla skuttet, han var ju inte direkt spänd utan slappnade av direkt :)
Fick 65,52% och vann därmed klassen på honom och kom 3a på Geld med samma % som 2an.
Film från tävlingen skall jag ta och lägga upp snart när jag får tid över :) Lägren startar i dag och det är som sagt full rulle på gården, dessutom har det blivit extra jobb då en av personalen storknade och slutade.

2011-06-09
22:12:08

Snart ridläger igen!
Sådär, i dag tappade vi på Geld och seminerade Melody med honom (:
Så körde jag ut lite ensilage till lägerhästarna och sådant (:
Snart är det lördag och min sista tävlingen för sommaren, Championaten är först efter sommaren sedan.

På söndag startar det första ridlägret för sommaren, sen är det full rulle på gården 24/7 ända tills augusti :) Roligt det, så händer det lite i alla fall. Annars är det ju helt dött här på gården (inte riktigt) Men det är ju bara jag och mamma samt Jessica någon dag i veckan som är här :) och kanske någon praktikant då och då. Men snart är det fullt av glada barn och härliga lägerledare + stalledare :D

Gården för många år sedan :) Sto stallet är dock inte med på bilden.

 

www.stuterimw.com

 

 

 

2011-06-08
20:37:11

Tävla tävla tävlaaaaa!
YES! Jag borde ju få någon medalj i övertalningsförmåga eller liknande :P Har lyckats få mamma att ha kvar Geld hemma till mig så jag får träna honom och tävla honom + så att han kan få gå i avel hela sommaren!
I morgon skall vi betäcka Melody med Geld, Helt säker på att det kommer bli superduper bra (Y) Melody har ju gett rätt så bra avkommor om man säger så ;) Geld har dessutom gjort så bra ifrån sig med allt han gör :D Så kommer bli en riktig trofé slukar ponny till föl :P

På lördag har jag i alla fall min sista tävling inbokad. Blir en LA:P1 i Lilla Edet på Geld och Wacos R.
Då gäller det än en gång att jag rider på 62% eller högre så jag är färdig kvalad till Nationella starter efter Augusti (: Som dom 2 små gossarna går nu är jag helt säker på att jag klarar 62% ;) Men man vet aldrig vad som händer på banan eller innan. Då betyder det att efter sommaren har jag 3 st ponnyer som skall gå Nationellt (: Geld, Wacos R och Feno-Me. Hoppas dessutom på att jag kommer in i Elitlaget på HKRK :) Fast då vet jag inte vem jag skulle vilja rida där med hihi :P

Geld MW LA:1

 

www.stuterimw.com