Hästarna och träningen på Stuteri MW

2013-06-30
11:10:35

Söndag

NU kom helgens första felridning! I MSV A:1 hade fått 66,9% och en 2a plac såhär långt, men i stället ligger jag 3a med 66,4% just nu, attans!
Fick 69,4% 63,3% 66,6% många många 7 of & 8 or!
Mycket beröm från alla 3 domare för en otroligt fin sits och ponnyns fina gångarter och bakbensengagemang. Jag är helt klart nöjd! Målet satt! 7. 7. 7,5 på piruetterna, nu får jag till dem lite bättre inne på banan också. Samt 8 or på vår ökade trav. Samlad skritt 8 ökad 7,5 samlad galopp 8....så där fortsätter det ;) väldigt glad men frustrerad över att jag la in skrittpiruetter där det bara skulle vara samlad skritt ;)
Nu skall vi definitivt åka och äta! Sedan är det Liaris debut i MSV C:2. Det blir spännande också.

2013-06-29
10:52:19

Falkenberg meeting

2a dagen på meetinget här.
Det är mycket spännande här, gårdagen gick riktigt bra. Fick över 71% med Waco i MSVB:2 och över 68% med Bono vilket ledde till 3:e och 7:e placering!!

Idag är två starter gjorda av totalt 6!!! Först ut vad Liari och han skötte sig exemplariskt! Det är hans första start i år och det slutade på över 65% och i nuläget en fjärde plats. Andra var Wacos debut i MSVB:3 som slutade på 61% med mycket fina delar i. Allt från 3 or till 8or :) Duktig kille.
Nu blir det B:3 på Bono :)

2013-06-09
09:58:54

Ritt 2
Nu kommer film 2 upp på min ritt i FEI Mästerskapsprogram MSV A (YR)
Jag debuterade detta programmet och lärde mig det 2 timmar innan min ritt. Jag lyckades nämligen lära mig fel program först.
Hade jag lärt mig programmet lite tidigare hade det nog blivit lite bätre vägar ^^ Men jag glömde aldrig av det :D Bara 1 gång nästan. Precis i början när jag vänder över plan från B-E. 
 
 
 
 

2013-06-07
17:38:00

Inte gått vidare!
Jag har ju inte gått vidare till A Final, men somsagt...jag kom hit för att göra bra ifrån mig, lyckas med mina mål och ha jäkligt roligt.
Jag har kollat väldigt mycket på alla andra. De duktigaste YR och många Seniorer har jag sett. Jag har verkligen blivit inspirerad och kommer åka hem med en höjd ribba.
Nu kommer jag sätta ytterligare högre mål, som jag absolut kommer lyckas med :)
Tänk att jag frågade min tränare Kajsa i typ Januari, feb? hur man gör en piruette! Och inte ens då hade vi börjat med seriebyten. Då skall vi inte tala om Galoppsluta-byte-Galoppsluta...den gjorde jag första gången för någon vecka sedan ;) Så ni kanske kan börja förstå hur glad jag är över min ponny OCH Alla mina sponsorer!
Lars Öhrn och Maria Winberg/Stuteri MW Som sponsrar mig med träning! Kajsa Som tränar mig! Anders som lånar ut sin ponny till mig..mfl. Man blir lycklig av att ha folk omkring sig som tror på en och hjälper en att komma dit jag vill komma som småningom.
 
Det käns som att jag har utvecklats så mycket av att se mängder av bra ridning :) Jag är rätt duktig på att apa efter, så därför hjälper detta rätt mycket i min "utbildning"
Sedan är det väldigt skoj att få komma iväg på ett meeting. Som semester fast roligare ;)
 
Filmen från i dag hamnade på internminnet på kameran...så ni kan inte få se den förrens jag har sladd till kameran :(
 
Bild på mig och Feno-Me i dag Klicka HÄR (orientera er där)
 
Domarnas kommentarer i dag i slutet var:
- Vårdat ridet på ambitiös ponny!
- Charmig häst, god bjudning, Fin sits!
-  Liten energisk häst!
 

2013-06-07
14:01:05

Ritt 2

Jag är faktiskt nöjd med min 2a ritt också, men inte lika nöjd! Jag fick 1 miss i varje seriebyte vilket jag säkert kunde ha skippat. Min första piruette skulle jag kanske visa mer att det var en piruette vi skulle göra och inte en halt vid X ;) men den andra blev i alla fall bättre.

Fast jag är så nöjd över dessa 2 ritter, det är absolut de svåraste programmen vi ridit. Och dessutom fick jag kära mig programmet i dag på Nytt...jag hade lärt mig fel program ;) så 1,5 h innan start kunde jag det nya programmet.

Visst tycker jag det är trist att vi inte fått högre % och kom vidare till A-Final. Men vi var inte bättre än detta och vi har mycket kvar att lära oss.
Men för att ha börjat träna seriebyten och piruetter för några månader sedan så är detta hiskeligt bra :D

Nu sitter vi i ryttar Loungen och äter gratis fika...mums! + tittar på GP.
Har dessutom fått en goodiebag med saker i ! Så glad är jag ;)!

2013-06-06
22:53:12

Ritt 1
 
 
Här kommer då ritt 1 upp. Alltså, på film ser det ut som att jag verkligen snabbspolas! haha^^

2013-06-06
16:20:38

Dag 1 tävling klar!
Så, nu har jag ridit första klassen (för många timmar sedan) Men nu är vi i alla fall på hotellrummet och lagar mat.
Ponnyn äter och mår bra, har mockat åt honom, han står och flörtar med Mattias Janssons häst Kalundi lite då och då.
 
När jag kom ut ifrån banan i dag var jag riktigt riktigt glad! Jag lyckades så bra med mina mål, till 100%
Så givetvis var jag överlyvklig. Målet var enkelt, men ändå svårt. Rid från första stund, kom ihåg högerarmen i galoppbytena (Kajsa fattar) Var fokuserad, ta dina halvhalterna. Allt det lyckades jag med :D Sedan att jag hörde speakern säga 58 % rubbade inte min inställning till att jag gjort en hyffsad ritt till 100% med mina mål ;)
Det som brast var egentligen galoppiruetterna, samlade sig för mycket och orkade inte. När jag började seriebytena i var:4e så fick jag det första orent. i var 3e var de fina.
Den samlade skritten var något spänd och han började tackta. Så jag tänker mig att detta är väldigt väldigt enkla "Problem" Att rätta till. Film kommer...men inte den bästa.
Isa vågade inte stå på rätt ställe, så piruetterna ser man inte! För det kommer ett domarbås i vägen! Men i morgon skall hon få till en bra film!
 
Jag är riktigt trött nu. Men nu skall jag äta, gå på SM mingel kl 18.00 ca och sedan rida Feno-Me på den öppna träningen på GP banan. Där skall jag bara rast av honom lite. Jogga lite lätt, kanske dra en ponnyräsergalopp! nääää....då tappar de ögonen de stackars ryttarna ;)
Skoj har vi deffinitivt haft i dag, jäklar vad jag njuter :)

2013-06-06
01:28:19

ZzzzzZzZZzz

Lägg märke till att han är knoppad!
Jag fick låna nål och tråd + gummiband av boxgrannen Mattias Jansson, tror jag får köpa blommor till någon i morgon ^^ och lite egen tråd, nål o gummiband ;)
Nu sova äntligen...upp 04.55! Skall hinna vet besiktiga innan min start 08.00 + att han skall få i sig frukost...zzz.zzz...zzz,,,tänker på programmet, natti!

Morgon schema

08.00 Start
07.30 Rid fram
07.15-07.30 Rid på GP bana
06.50 vet besiktiga
06.20 Gå bort till vetr
05.20 Fodra ponny
04.55 Åk
04.40 Gå upp

2013-06-05
16:02:05

Jun. 05, 2013

2013-06-05
09:26:54

Nu börjar tiden gå!

Om mindre än 23h så är jag färdig på banan i Strömsholm preliminärt! Jag är så nervös och så taggad! Men otroligt fokuserad! Denna gången skall jag minsann rida i stället för att fisa runt (som jag gjorde på vårat första SM 2008) :)

Nu till gården, packa ponnyns mat och övriga saker.
Vi skulle egentligen åkt 11.00 men hovis kommer kl 12.30.
Sedan ringde Gränsbo och bad mamma hämta hem Grandezza. Jippi, där sprack planeringen lite väl mycket kanske. Hinner inte fram till den öppna träningen ikväll (tror vi) mellan 18.30-19.30. Men vi, mamma, Isa, jag, Ellen & Alexander kommer hjälpas åt så det kommer gå undan. Då med lite team work kommer det att gå, kanske! Men försöka skall vi, hittills har det gått den vägen ;)
Men jag får ta det i morgon mellan 06.30-07.30 istället om vi inte hinner.
Kan säkert skritta fram honom där några minuter innan 07.30 för att sedan ha start 08.00 ( preliminärt) Japp, första start har jag, skönt det! Jag blir klar först! Kan kolla in alla andra duktiga ryttare och bara njuta en heeeeel dag. Med inslag av ponnypromenader, cykelturer, ponnymatning & gos.
Tur min kompis Isa följer med också så jag inte blir galen och tillslut gnäggar med alla hästar ^^
Nu skall en otroligt glad och taggad tjej börja göra lite nytta, ting tjong!
P.S Jag kommer blogga AKTIVT!


I allt detta Dressyrande passar jag på att lägga upp en hoppbild på mig och Feno-Me!

2013-06-03
00:09:00

Tävling

Tävlingen i dag gick riktigt fint på Bono!
Vi fick 66,5% och blev 4e placerade i MSV B:4. Vår 6e start och 4e placering.
Så helt kassa var vi inte :D Jag är nöjd, men inte super nöjd. Vi lyckades göra allting lite bättre än sist, så hoppas jag att nästa gång kommer bli ännu lite bättre. Bra om vi kan tuffa på fram nu, det får gärna gå långsamt...men fram :) Vi har hela tiden något att jobba med och vi har ett tydligt mål inom närmsta tiden att nå.
Lätthet, spänst och explosivitet, eftergift, självbärig ;) Det tänker jag mycket på.

Så skoj att jag bara har haft honom i 2 månader och att vi lyckats komma upp hit såpass fort! Och då har vi inte slitit sönder oss! Vi har fått jobba lugnt fram, vila vila, fram, vila vila osv.
När man formar om en häst som är äldre är det viktigt att det inte går för fort, de håller de inte för. Vi vill ju ha hållbarhet också och egen vilja hos hästen, positiv & glad! Fast Bono är ju bara 10 :p

Men jag är så glad över Bono att han sköter sig så fint! Det bästa är att jag verkligen KÄNNER att han bara ger 45% på banan just nu och att vi inom kort är uppe på 55-65% och sedan vidare!
Det bästa var nog att vi vann Toblerone :D och lite annat smått & gott i dag hihi!

Bästa gänget Emmoths var också med, fast än en gång fick jag ej någon bild på dem...skam den som ger sig, skall nog gå att ordna.
I bilen på vägen hem mumsade vi i oss choklad, Amalia åt tills tänderna sprack! Ja...en tand gick av!!! ...hmm, man kan kanske stämma Toblerone för det Amalia :D? ;)

Något jag blev extra glad över var nog Catarina Ytterlids fina ord till mig. Hon tyckte bl.a. det var så bra att jag har så bra självförtroende inför SM på Feno-Me & att det är så roligt att vi skall åka dit å tävla mot de stora hästarna, bra reklam för ridponny. Hon önskade oss stort lycka till där borta.

Men jag blir så glad över att folk faktiskt vill och vågar ösa på med beröm och gläds åt andras framgång och lycka! Det visar att man är en stark person som vågar göra andra glada!
Trevligt med folk som sprider lycka till andra, tror dessutom att man blir lycklig själv av att säga snälla saker till någon än att vara dum & säga elaka saker ;)


All beröm till er snälla där ute/inne som stöttar och berömmer när något är bra och är på när något är dåligt!

God natt nu, sängen är skööööööön ikväll!

2013-06-02
12:08:19

Shoppat!

I går var jag på Börjes i Kungsbacka och köpte ridbyxor.
Anledningen till varför jag åkte dit var för att köpa ett par "billiga jävla vita skiridbyxor" är så trött på att lägga pengar på dyra besöker så jag tänkte att ett par vita billiga byxor håller nog till tävling!

Så kom jag in i affären med Emilia, utan att leta så hittade jag hela tiden Cavallo och Pikeur ridbyxor för nästan halva priset, helskodda...men i fel strl, antingen 40-44-34.
Men så kom jag fram i ett hörn "utgående sortiment"
Där var det bara Kingsland, Pikeur, Cavallo mm. Så tittade jag lite, allt var i strl 38-76 alltså min storlek. Så hittade jag ett par blåa Cavallo helskodda som var skit snygga! Micro premium material, snygga fickor utan dragkedja mm. Det stod 300 kr...jag tänkte att det måste ju va 3000, för det var 2 nollor lite längre från "300 00" öööh, men jag tar dem och set om de verkligen kostar så lite då.
I samma hörna hittade jag MINA kära underbara fina BRUNA Pikeurridbyxor som Passar mig, min strl och allt! För 995 kr. I vanliga fall kostar de 1900-2100 kr. Jag slet åt mig dem å la de i vagnen. sedan hittade jag ett par vita Pikeur för samma pris, som egentligen också ligger runt 1900.
Jäklar vad glad jag var när jag gick ut därifrån! Köpte tom en gunghäst till Emilia som kan gnägga och göra galoppljud, så hon var nog gladast ^^
Vilken dag! Nu har kg äntligen ett par Nya vita ridbyxor! Och 4 par vanliga träningsridbyxor :D

Det jag inte gillar med Pikeur är att deras "nya" ridbyxor har de gjort mindre i strl? För dessa bruna jag köpte nu är i strl 76 och sitter inte för hårt i midjan. Medans de nya Pikeurridbyxorna i strl 76 sitter åt som satan i midjan, tar jag då strl 80 så blir dom fladdriga i benen och bekväma i midjan. Men dessa är helt perfekta <3
Nu är Börjes i Kungsbacka min nr 1 när jag vill köpa märkes kläder till lite billigare pris :D Som Gekås fast med Pikeur ^^

Nu skall jag ut och tvätta Bono, fläta & knoppa honom! Vi skall tävla 16.23 i Nordhalland, blir en MSV B:4, får se hur det går denna gången, jag har i alla fall mina mål! Snabb och kvick skall han va inne på banan :) sen får resten gå hur f*n det vill, men mitt skall jag lyckad med! Johanna Emmoth kommet och kör honom, så får jag åka med henne i deras bil, så jag kommer få väldigt trevligt sällskap. Kanske följer det med några mer också, har inte frågat :)

Tjohoo, ut i mina Nya ridbyxor Som Stuteri MW sponsrar mig med (har inte på mig alla samtidigt!Helt okej för 300 kr, eller vad säger ni ;)!