Hästarna och träningen på Stuteri MW

2012-06-29
23:19:03

Fredag tävling

Nu har jag tävlat Feno-Me i MSV B:2. Hela programmet gick jätte bra, ganska bra flyt dock många små missar här och var och några större! Fins fortfarande en del att rätta till ;) vi fick ihop toppen fina 65,34% och är därmed kavlade att få tävla Nationella klasser på MSV B nivå. Woho! :)

Bild på nöjd Fia med glad Ponny med grönt slem ;)

2012-06-29
14:55:12

Fredag

Just nu sitter jag på stolen och låter Jessica fixa i ordning mitt hår och Emilia kryper omkring och river stället ;) hihi
Om bara några minuter skall vi lasta Feno-Me och åka iväg till Falkenberg för vår första start. Skall rida MSV B:2 i dag, hoppas få till bytena i galoppen :) samt en redigt bra runda där jag rider i varje steg ;) !

2012-06-29
10:32:43

Fen-He MW

Bild på Fen-He

2012-06-29
10:28:09

NM

Nu har jag fått höra att Fen-He MW som är en D-ponny efter Feno-Me, vi sålde honom till Norge för ett par år sedan. Han och hans ryttare har precis tagit NM (Nordiska Mästerskapen) brons i dressyr! Och är nu kvalade till EM!!! :D det är bara såååå kul tycker jag! Söta lilla Fen-He är bra duktig han ;) hade varit skoj och se på EM för en gångs skull ^^

2012-06-29
10:24:14

Torsdag

Tävlingen gick kanon!
Första klassen så red jag jätte mjäkigt och fegt i med Liari i LB:3. Han blev ganska spänd och jag blev spänd, kunde inte riktigt slappna av och bara rida på! Vi fick 63% då. Senare i LA:3 på honom så tänkte jag (som vanligt efter första klassen) nääää nu skall jag rida på bra här! Gjorde en mycket bättre ritt i LA:3 som jag är jätte nöjd med! Fick 67,4%, det är jag helt jätte nöjd med!
Lanson var lite trött i första klassen, vilket han inte brukar vara, han kanske hade varit lite orolig i transporten när han fick stå där alldeles själv! MEN vi fick en riktig dunder ritt! Han var super duktig! Vi fick 66,97%, kan ju inte vara annat än jätte nöjd över det ;D nu var bara frågan hur han skall orka med 1 klass till? Jodå, vi lyckades visst ta igenom oss LA:3, behöll den förvända galoppen i båda serpentinerna, det var mitt stora mål med den klassen!

Slutade med att jag kom på 4e plats i LB:3 på Lanson och på 6e plats i LA:3 med Liari! Båda 2 fick placeringar och vi åkte hem nöjda och glada!

2012-06-28
14:14:21

Snart tävling

Nu är Liari och Lanson tvättade och flätade! Så just nu är dom i sin box och torkar, äter, kissar mm. Om 5 min lastar vi och åker iväg till Falkenberg, jag är typ super nervös haha! Såhär nervös brukar jag inte vara, men men ;) Mitt mål med gossarna är att få till en jämn och lugn runda så de är helt avslappnade. Och jag skall inte vilja för mycket, utan bara visa banan för dem och ha skoj! :D

2012-06-27
22:39:47

Studs hoppning

I dag blev det mycket studs hoppning med hästarna, hoppning på volt.
Med Geothrix, som är 5 år e: Green River Ue: Verona's Gerswin, så hoppade jag då studs och sen en oxer med 6,5m avstånd. På volten hade jag 2 st kryss, så växlade jag volt så han fick byta galopp över hinder också, det är bra träning! Underbar ponny som bjuder på allt! I slutet hoppade jag ett räcke och en oxer på 1m, han hoppade gallant över det. Han behöver dock lite till styrka för att klara av en hel bana, men det arbetar vi successivt upp!

Liari och Lanson (som jag skall tävla på i morgon) red jag på utebanan med. På Liari fick jag rida ut med en tjej, hennes ponny behövde komma ut på en galopptur, för att enbart galoppera i full fart frammåt! Nog gick det fort! Galopperade nästan det fortaste på Liari och han har ju sådär 3m långa ben ;) Så det skall bli spännande och se hur pigg i frammåt han kommer vara i morgon hehe!! Eller om han är trött? Nåja, pojkarnas första utomhus tävling blir det och deras 2a tävling totalt!

2012-06-27
07:07:21

Tisdag

I dag red jag 11 hästar. Började morgonen 06.50 med att rida på Rocky. Arbetade med bommar på böjt och rakt spår. Både i trav och galopp, var en bra och rolig övning för honom. Geothrix fick också göra den övningen! Han skötte det utmärkt, lyfte lite extra på hovarna över de rosa bommarna bara :)
Florens och Barcelona har jag börjat sitta upp på utan att longera dem innan. Dom är jätte snälla och hittar inte på ett endaste litet bus ;)
Det har även varit rid teori, givetvis hade jag Feno-Me. Han skötte sig super duper bra! Visade honom riktigt "lös" gjord.

Liari och Lanson fick leda en uteritt var. Bra för dom att få komma ut och jogga & galoppera precis innan tävling! Så man inte bara hård tränar med dem på ridbann, fast det kanske vore det man behövde göra. Oftast kan man ändå inte ändra på något 2 dagar innan.

2012-06-25
00:02:34

Fortsättningen

Sådärja, efter lunchen begav jag mig till stallet för att rida Bercelona. Hon skötte sig jätte fint, det var dessutom första gången jag hoppade upp utan att longera henne! Hon var supersnäll! Lite extra pigg möjligen :) i morgon skall jag hoppa små hinder med henne och trava över bommar. Det är nyttig träning för unghästar bl.a.!
Men efter att jag ridit henne en stund så blev jag jätte yr och mådde illa, kändes som att jag fick feber och nästan skulle kräkas. Har fått ett sår precis vid sittbenet, haft det i 1v nu, haft vissa förhoppningar om att det skall bli bättre och försvinna. Men tvärtom så blir det bara större och mer infekterat! Gör tyvärr riktigt ont! Så nu fick jag rådet av mamma att stå upp i sitsen så såret kan läka ordentligt! För på torsdag har jag tävling hela helgen (tor,lör, sön).
Efter Barcelona så höll jag ett dressyr pass för de nya eleverna! Det var superkul, engagerade elever! Sedan fortsatte jag rida lite till!

På torsdag tävlar jag med Liari och Lanson, kommer rida LB:3 och LA:3. Skall bli riktigt spännande! Jag är super taggad! Får se om jag får till allt i programmet. Den förvända galoppen har jag ganska nyligen börjat med, men dom båda 2 gör det ganska balanserat :)
På lördagen tävlar jag med Feno-Me, rider MSV C:1 och MSV B:3, hade tänkt mig tävla på kandaret för första gången! Börjar få lite mer koll nu på mina galoppombyten. Det blir inte alltid helt rent, men när de väl blir de så är det fina byten!
På söndagen tävlar jag med Geld MW och Wacos Rache MW, kommer rida MSV C:2. Geld kommer göra sin debut bland storhästar!
Kommer bli en mycket spännande vecka och helg! Hoppas hoppas på bra väder! Torsdag kommer det troligen vara sol på!

2012-06-24
13:11:45

Ridning

Sätter mig snabbt ner nu för att ta en snabb räser lunch! Har ridit Liari, Lanson, Wacos Rache och Granja. Så snabbt jag fyllt magen med mackor och dricka går jag ut och rider Barcelona, till att börja med i varje fall. Sedan fortsätter det på med resten utav gänget :) Amanda H har varit här i några dagar nu och får rida på stona med föl. Ser ut som att hon lär sig ;) trevlig tjej är det, mycket skoj att ha henne som sällskap när man rider :)

2012-06-20
20:53:55

Uteritter

I dag så har jag haft 3st uteritter, red på Liari med den första gruppen, Lanson i den andra gruppen och Nota Bene i den 3e! Det var härligt att komma ut lite längre med dem i dag! Det tyckte dom också! Ett gäng tjejer ville ha riktig röster galopp, eftersom jag hade Lanson som är räääätt så stor så behöver jag bara öka lite för att det skall gå skit fort för D-ponnyerna. Men jag ökade sådär lagom mycket, o det gick jätte fort för de andra! Så när vi bryter av till trav låter det som att tjejen bakom mig gråter...men nä, hon skrattar så mycket så hon nästan grät i stället ;) (Filippa...det var din lillasyster Ellen, hihi)

När jag skulle rida på Feno-Me så var det fullt i både ridhuset och på ridbanan, så jag hittade en gräsväg i uppförsbacke som jag galopperade på några gånger. Tränade övergångar och skänkelvikningar också. Gräsvägen låg mellan våra beten, som stona stod och betade i. Men Feno-Me han visste att det var träning och tittade bara snabbt in dem så han visste vad de gjorde ;)

Granja red jag inne i ridhuset på, tränade förvända galopper och det gick toppen bra, hon bytte galopp några gånger, men det var ingen större fara med det tyckte jag. Eftersom hon har extremt lätt för att göra rena byten!! Inte en enda gång blev det orent :)
Totalt red jag 10 hästar i dag. Båda 4 åringarna fick vila. De förtjänar och behöver dom.

2012-06-19
23:14:26

Ridtur i full galopp!

I dag så har jag ridit en hel del + haft en dressyrlektion.
Jag har ridit totalt 12 hästar i dag, alla har gått super bra!
Barcelona och Florens (2st 4åringar) skötte sig super! Skritt trav och galopp, Med Florens så hoppade jag också! Stod några hinder där från ett tidigare ridpass, så jag passade på ;)
Granja som är 5 år hoppade jag också med, har aldrig hoppat henne innan. Så hon tyckte detta med hinder verkar konstigt!? Men hon hoppade glatt och nyfiket över alla hinder! Tror hon tyckte det var rätt så skoj!
Med Liari så fortsatte jag träna på övergångar, precis som jag gjorde med Geld. Liaris galoppfattningar från skritt börjar verkligen ta sig nu! Avspänt och snyggt kommer han in i galopp.
Feno-Me fick vara med på den klassiska ridteorin! Han sköter sig alltid så väl på dem, hihi visade som vanligt lite utav allt, mest sitsen och inverkan.
Wacos Rache och jag tog en riktig galopptur! Fort som tusan gick det, han gillade det skarpt! Så travade vi i det höga gräset på en utav åkrarna också, så härligt när de lyfter extra extra mycket på fossingarna så man nästan "schvungas" ur sadeln.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1911856/images/2012/pic_207096183.jpg" class="image">

2012-06-12
06:03:54

Galopp

I dag började jag morgonen med en uteritt kl: 07.00. Red ut på Liari, tog galopprundan. Han tyckte det var megaskoj att galoppera som en liten halvgalning haha ;) Travade i det höga gräset på vägen till galoppslingan, i han travade ännu större än vad han redan gör, så höll ju på att flyga ur sadeln varje steg ;)
Waco red jag också ut på, samma runda. Fast Boyen hängde med mig ( en jätte söt liten heller som vi har, han söker en fodervärd) så både hund och häst fick konditionsträna, efteråt vart han rätt så trött!

Nota Bene och jag var med på en hopplektion i dag, hon var så taggad och spänd när vi väl började hoppa. Så man kunde allt tro att hon aldrig hoppat förr, benen stod hit och dit! Men i slutet gick det super bra! Riktigt skoj att hoppa också :)

Rocky fick med hoppa i dag, öronen var spettsade och han var super nöjd med att få skutta över små hinder!

Förutom dessa hästar så red jag också Geld, Granja, Feno-Me och Lanson! Med dem gjorde jag vanligt markarbete/dressyr. Joggade, stretchade, kollade så att gas och broms fungerade. Varierade alltså tempot ofta, takten och formen också. Ett varierande lätt ridpass fick dom :)

Bild på Liari, Wacos Rache MW och lilla Boyen!

image description

 

2012-06-11
20:37:58

Bilder

Lägger upp lite bilder från förra tävlingen! Julia tog dem med min mobil :)

 

 

 

 

 

 

 

2012-06-09
20:05:12

Rycka man?

I dag vet jag inte om jag gjort så "jätte" mycket spännande saker! Jag har tränat på som vanligt med alla hästarna.
Eller jag satt upp på en 4 åring i dag som inte blivit riden sen hon blev inriden (för 1 år sedan) och hon var super duper snäll! Ser fram emot att utbilda henne och följa utvecklingen!

Julia, Ellen och Malvina var hos oss i dag också!
Ellen fick rida på Rocky, och gudars vad snäll ponnyn är :) Jag tyckte det var jätte kul att få se honom från marken, då får man en egen uppfattning om hur han ser ut från det hållet :)
Julia och Malvina fick däremot rycka manar! För det behöver dom träna på ;) Tur vi har en del manar som de kan få träna på. För det är en grej som är viktig att kunna göra också!

I morgon är det vila för alla hästarna, då passar jag på att hitta på något spännande med min familj, kanske gå i slottsskogen på barnens zoo med Emilia och Marcus!

Så det blir inget bloggande då inte ;)

2012-06-08
16:46:15

Klättring!

I dag var det Rockys tur att få springa på terräng banan och klättra! Självklart tyckte han det var jätte kul! Galopperade i uppförsbacke, hoppade över små stockar mm, nyttig träning för unghästar att få göra. Dessutom red vi på stora vägen, så Rocky har fått möta långtradare, skåpbilar och vanliga bilar...inte en enda bil saktade in, men han skötte sig så fint!
Feno-Me fick också en galopp och klätter tur, han busade lite och tyckte det var gör skoj. Gräset är dessutom lite högre på vissa delar av hagen. Då travade han på med höga steg ^^

Waco och Geld joggade jag i dag + gjorde lite lätt dressyr arbete som är lösgörande. Skänkelvikningar, öppnor, slutor och en hel del övergångar, samt rakriktande arbete!

Liari och Lanson red jag väldigt runda och låga i formen, mycket på rakt spår på kvartslinjen (ca 2-3m innanför spåret). Gjorde övergångar och såg till att jag verkligen hade dem fram till handen och manken som högsta punkt i övergången, stärker dom sig och arbetar upp över ryggen + tränar upp balansen. Det behöver inte vara ett super flashigt arbete i traven, utan lite under tempo :). I galoppen stod jag upp i lättsits och fick de till att söka fram och ner, samt behålla sin egna balans.

Jag rider mina hästar mellan 20-40 min så det blir absolut inga långa arbetspass för dem! De vilar 2-3 dagar i veckan beroende på hur gammal hästen är.

2012-06-07
23:32:19

Bus ponnyer

De senaste dagarna har det gått utmärkt med alla hästar och ponnyer. I går red jag ut på Feld och Waco, klättrade ned dem på terrängbanan och galopperade dem! Självklart tyckte dom det var superkul ;)

Rocky och jag red i en av sommarhagarna, där galopperade vi mest och gjorde lite sidvärtsrörelser, han tyckte det var gör skoj ;) Resten av kompaniet red jag på utebanan, utom Lanson. Jag red honom sist och då han det bli lite sämre väder. Men det gick lika bra inne, han har hunnit utvecklas mycket på bara 1v nu känner jag! Har jobbat mycket med att han skall söka fram och ner i både skritt, trav och galopp samt bibehålla sin balans i arbetet och verkligen stärka sig. Det har han gjort! Så jag är verkligen nöjd.

Förutom dessa gossar så har jag ridit en hel dröse till :) Skulle jag skriva hur det har gått med alla så hade jag haft Sveriges längsta inlägg varje dag ;)

Snart någon dag skall jag skriva ett inlägg om Mig och Feno-Me, något som bl.a. Linnea önskade att jag skulle skriva, hur han kom till oss, när han kom till oss, hur han är, vad vi har gjort osv.

2012-06-03
23:17:09

Provridning

I dag har jag fått rida underbara Fansipan och Dancerman!!! Någon som e avundsjuk? (gissar på att 2 goa tjejer är det) Dom var i alla fall jätte roliga att rida :)

Rocky gjorde ett super arbete, snart någon dag så skall vi ut och galoppera! Tror han kommer tycka det är skit kul ;)

Liari var verkligen rund och fin i sitt arbete, han hade helt klart behövt klättra och komma ut på galopp, för han är så stor och "valpig" men med galopp och klättring så kommer hans styrka att byggas upp.

Red också en hel dröse till hihi ;)