Hästarna och träningen på Stuteri MW

2010-10-23
11:22:12

Söndag 17/10
I dag var jag uppe i Borås och tävlade Ponnyallsvenskan Elit Zon Väst, är ju inte med i ett lag så jag tävlade individuellt :) Fick gå upp kl 4 på morgonen och ge ponnyn mat, äta själv och sedan fläta och knoppa ponnyn.
När vi kom iväg och var framme så var vi tvungna att lasta av ponnyn, jag fick byta om...o de var inte 20 grader ute :O typ 2 grader...brrr. Hoppade upp på ponnyn och började rida fram, det var is kallt.
Framridningen gick bra och jag red på 70% :D var bakdelsvändningarna som inte blev något vidare bra, hade dom blivit 7a och 8a ca så hade jag vunnit! Men nu får man något att träna på ;) Jag slutade iaf på 2a plats...låg under me 1 % -.-

I nästa klass som var lagklassen så gick det mindre bra, slutade som delad 6a. Han blev helt enkelt lite för spännd, då blev jag det med och red fel, han ville tjuvkika lite för mycket på stona i framridningshuset ^^ men men...somsagt sådant som händer, nästa är Lag SM som gå i Nordhalland den 5-7 november tror jag :) Då ska de bara gå bra ;)

2010-10-12
01:42:29

Träningsbilder
Träningsbilder på lite vanligt arbete


Klapp och beröm på ponnyn för en bra galoppfattning ;)
Uppvärmning i en låg och rund form

Arbete i något högre form och lite kortare.Jobbar med lite slutor
Slutligen jobbar jag honom låg och rund i formen, stretchar lite ;)


2010-10-03
23:44:50

Lördag 10/9
I dag tävlade jag med Feno-Me!

Tävlingen var i skulltagården, La:P1 och FEI:S inledande progr för ponnyryttare 2004.
I LA:P1  så var jag lite "ringrostig" eller vad man ska säga, så det började inte så bra, men sen jävlar mot slutet :D Då blev det 7 o 8 or :) så blev riktigt nöjd, mycket lärorikt.

I andra klassen som var FEI:s programmet så var jag jätte fokuserad och red på hela 68,68% :D slutade på 1a plats ;D i

2010-10-03
23:37:13

Söndag 3 Oktober
I dag var jag på tävling i Himledalen, omgån 2 Eliten son Väst...tror jag man säger ;)

Jag är ju inte med i ett lag så jag tävlade individuellt. I första klassen som var
FEI:s Inl. Program Ponny red jag på 66,31 % och kom 4a, precis utanför placering -.-
Jag hade inte ätit något och var trött, så jag red lite segt haha, lite för lång i formen hade jag honom också och dom enkla bytena blev inte jätte jätte bra, ja det var lite små missar här o var :( men endå helt nöjd. Visste vad vi skulle träna på till nästa klass och mitt mål var att det skulle gå bättre då.

I den andra klassen red jag
Lätt A:P1, gick mycket mycket bättre där. MEN, jag klantade till det rejält och fick 4or på mina 2 enkla byten, så förlorade riktigt mycket poäng där, istället för att det skulle vara galop, skritt, galop så blev det, galop, halt, skritt, galop...hehe ;D lite missförstånd och fel av mig. Men jag red på 67,63% och placerade mig som 5a. Om jag hade gjort bytena bättre och fått 7a eller 8a på dem så hade jag vunnit -.- men sådant som händer ibland, det går inte super duper bra varje gång. Nu har jag något att träna på tills nästa dressyr trävling är med Feno-Me, har redan bokat in en träning hos Sten i morgon ;) nu jävlar ska det bli ordning o reda på allt så vinner vi nästa gång utan grova missar :) Jag behöver även få lite mer programridningserfarenheter haha och det käns som om det börjar komma nu.

Hela dagen sett så är jag nöjd, jag vet vad jag ska träna på och det bästa är att jag har den finaste ponnyn man kan ha :D det tackar jag min sponsor för Anders Bache och min andra sponsor som fixar träningar åt mig och kör ut mig till tävlingar...Maria Winberg så klart. Bästa teamet är vi :D
Jag och Feno-Me i Himledalen, sitsen måste bättras på hihi, sträcka på mig mer och kolla uppJag och Feno-Me, Himledalen

2010-10-02
13:52:26

Lördag 2 Oktober
I dag laddar jag upp för i morgon :D jag skall ju tävla med Feno-Me i Himledalen, Dressyr Eliten omg2, är tyvär inte med i något lag :/ men jag tävlar individuellt istället. Hoppas det kommer gå riktigt bra för oss. Skall snart ut och rida honom och några fler hästar, sedan får jag ta och tvätta honom så han blir renare och finare :D

Lycka till för oss ;)(ska försöka få mamma att ta bilder på oss)

2010-10-02
13:44:58

Söndag 26 September
I dag avgjordes det för 5åringarna. Min plan på framridningen var att jag skulle rida bättre än i går, så jag var mycket mer fokuserad och gjorde faktisk bättre ifrån mig. För i dag red jag på hela 67% och totalt slutade jag som 9a tror jag :)

Emily och Geld MW gjorde också mycket bättre ifrån sig i dag och slutade...tyvär som 2a idag igen, fast med 76 eller 77% ungefär :) Tycker iaf dom verkligen skulle ha vunnit. Geld fick då ha silver bootsen och jag fick hänga med in på prisutdelningen :)
Geld MW och Emily Kjerrman

2010-10-02
13:38:25

Fredag 24 September
Oj, i dag har jag och Jessica tvättat hästarna som vi skall iväg på championatet med i morgon. 3 St blev det, jobbigt jobbigt...vi har ju även putsat och fixat all utrustning för helgen med. Får vi se hur detta går :)

Geld fick Jessica kämpa med ett tag för att få ren haha...vit svans o man och så skall ponnyn vara gul!