Hästarna och träningen på Stuteri MW

2012-07-30
23:09:18

Måndag

Jag kanske är den enda som verkligen älskar måndagar!? Så jäkla härligt med en hel vecka framför sig med massa träning, flera möjligheter att få "aha" upplevelser, utvecklas och få framsteg! Love it! Har i dag ridit alla utom Feno-Me, dvs 10st. Tyckte han gitt och väl kunde få vila 1 dag extra...den ponnyn har ett sitt schema må ni tro ;) 3dagar i veckan vila ca! Och han älskar det! Julia fick dock klättra lite själv med Liari och Nota Bene, Under tiden som jag höll 2st lektioner...som innehöll övergångar!! Riktigt kul tycker jag, i slutändan kommer dom att älska det ;) Med Geothrix hoppade jag några språng "titt" hinder, alltså sånna hinder som man hoppar mer sällan, grind, vattenmatta, mur mm, han spände till sig lite, tittade och "frågade" mig, jag svarade klart och tydligt "mitt på och över" och så blev det, inga konstigheter inte. När man hoppar unghästar så gäller det att man inte har någon höjd på hindrena 50-80 cm är jätte bra, unghästar är lite mer utav den frågande sorten, de väntar på vad man skall ge dem för svar, svaret måste vara tydligt från alla håll och kanter. Du måste alltså rama in hästen mellan hand och skänkel och se till att du har den framför dig! Precis som med vilken häst som! I kombinationen hoppar han super bra, kommer upp i språnget på sista hindret avslappnat och fint, man får känslan av att man flyger verkligen! Fastän man hoppar smått smått ;) Med Lanson så jobbade jag enkelt grund arbete, såg till att jag kunde flytta fram delen, såg till att jag kunde flytta baken. En klar fördel när man skall på börja öppnor och. Barcelona och Florence fick hoppa smått och trava cavalettin. Dom var pigga och frammåt, tyckte det var skoj med lite bom arbeten. Den 18/8 skall jag tävla dem i Olsegården i en LC klass, skall bli spännande och se hur det går :D vad de tycker om banan och allt :) Nu skall jag sova så jag kommer upp i morgon när klockan ringer kl 05.00! :)

2012-07-29
22:44:59

Lördagens tävling

I lördags var det fullt på schemat! Fullspäckad dag...det gillar vi ;) 1. Arbeta några hästar + visa häst. 2. Åka på tävling. 3. Gå på bröllop. - jag hann med allt! Tävlingen var i Göteborg, på Göteborg Horse Park. Fin fräsch tävlingsplats helt klart, havreppappan var även där ;D Åkte dit med Fina Feno-Me för att göra debut i MSV B:4 och få ett kval till MSV A. Vi fick första start, som tur var, eftersom jag var tvungen att skynda mig på bröllop som jag inte ville missa :) Jag och Feno-Me fick i alla fall till en jätte fin runda med många 7or och 8 or, vissa saker gick att förbättra, men på galoppombytena så fick jag 7! Kommer ut från banan och känner att vi har gjort en toppeninsats som bör räcka till i al. Ohja, fick 68% och slutade som 4a med mina %. När jag, Julia, Jessica, Emilia satt oss i bilen, ponnyn är lastad, vi är nästan hemma, då ser jag att jag blivit utesluten!? Tänkte att det kanske berodde på att jag hade åkt iväg? Men på framridningen hade jag en konstig känsla i mig...känslan av att man måste ha kandar i denna klassen...check it up! Givetvis var det så ;) Så det var en grym träningstävling får jag ju säga då i stället hihihi ;) 1. Lär inte hända igen 2. Taggar för MSV B:3 + MSV B:5 den 11/8 i Halmstad! Söt bild på söt ponny direkt när vi kom ut, klart han skulle få äta gräs, så duktig som han var!

2012-07-28
05:24:10

Barcelona MW
 
 
 
 
Här är Barcelona i transporten, precis framme på tävlingen och nyfken ;)
 
    Här är vi på framridningen, var lite spänt först men hon slappnade av fort :)
 
Arbetstrav
 
Hemkommna på gården, lyckliga och glada ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2012-07-25
22:58:15

Onsdag

Tävlingen i dag gick ju helt fantastiskt! Det var en enormt bra träningstävling för lilla 4 åriga Barcelona, sist hon var borta från gården var när hon var 3 år :) Så det har inte hänt många gånger för henne. När jag och min hästskötare/kamerakvinna (Julia) kom fram så kom vi båda fram till att det var extremt varmt! Puuuuh vilken hetta! Såååå skönt när man verkligen tänker efter ;) I alla fall, vi kunde sätta oss ner en stund för att spana in andra 4 åringar som gick på banan. När tiden närmade sig min tur så gick vi bort och gjorde i ordning Barcelona, Julia fick leda runt henne på tävlingsplattsen, o kom fram till att hon var ju stört cool och lugn! Härlig häst man har :D Red fram lite lätt, men kanske började ngt tidigt, för det var extremt varmt. Så det hade nog räckt med 10 min framridning tror jag allt. Nåja, väl inne på banan var hon super fin!! Såg sig lite omkring på allt nytt, travade igenom programmet...blev allt tröttare och tröttare, när vi skulle fatta galopp....ja då blev det för mycket. Fick lite lätt mycket intryck och det blev mycket på en gång :) därav ingen galopp och till slut ingen trav, kan lätt bli så med de små! Så jag frågade snällt domaren om jag bara kunde få rida färdigt fast ha spöt, blir givetvis utesluten då, men det tyckte jag det var värt! Fick i alla fall mitt lilla spö, petade väldigt lätt på rumpan på henne, genast var hon med i svängarna igen och gick precis lika bra som i början! Var så glad så :) frågade domaren snällt igen om jag kunde få mitt protokoll, hon sa då att hon bara skrivit i tills vi blev uteslutna, men jag ville så gärna veta vad hon tyckte om det efter också, hon sa 7-8 bara, så jaaaa... Barcelona MW var baotajättemega Snygg! Nästa gång kan hon det :D i morgon kommer bilder upp som Julia tog ;) Nöjd Fia, bra dag, nöjd häst på betet igen! Då skall vi inte snacka om mina och Feno-Me's galoppombyten som vi gjorde i dag :D bättre än bässt blev dem! 4 st på raken, inte direkt direkt efter varandra men de 4 som jag gjorde var helt rena och jätte bra! Skall bara försöka få in dem på precis den punkten jag vill, så jag kanske inte behöver vänta 3 m tills jag får ett bra läge, utan att jag får ett bra läge precis där jag vill :) Men stora framsteg har vi gjort! För några månader sedan visste vi ju knappt ens vad det var ;) Traven som jag har kämpat med i 7 år! Fick jag i dag precis som jag ville ha den :D sådan shwung och lätthet i framdelen! Waaaooow säger jag bara hihi :D Kul dag i morgon väntar bakom hörnet, natti natti! Här kommer bild på blundande Barcelona och glad mamma!

2012-07-24
18:46:04

Tisdag Kväll

Nu är jag hemma efter en lång och varm dag på gården! Alla 10 hästar är ridna, Nota Bene går med på läger, därför är det inte 11 hästar just nu. Men nästa vecka börjar jag rida henne igen, för den 4e skall vi tävla :D I alla fall så har allting flutit på jätte bra! Har även haft en uteritt på Granja, eleverna lär ju dock inte välja uteritt fler få ger med mig! Haha...som de fick stå upp ;) ( dock lika mycket som mig) Hoppade Barcelona i dag, hade hinder på medellinjen så vi kunde hoppa serpentinbågar! Oj vad hon var duktig!! Hade rätt galopp hela tiden och bytte jätte bra över hindrena (som var 40-50 cm) vi har taggat färdigt för dressyrtävlingen som är i morgon i Laholm! Feno-Me var med på rid teori. Som vaaaaaanligt skötte han sig, gjorde allt precis som han skulle ;) och jag också för den delen :) på började lite smått våra galopp piruetter! Det tar sig det tar sig! Nu skall jag rädda mina kläder från marodören Emilia! Hon står vid byrån och slänger ut ALLA kläder...12 st byrålådor = mycket kläder!

2012-07-24
06:04:21

Tisdag

Oj vad tiden går fort! har inte skrivit något på jätte länge nu! Har haft så mycket att göra :) Förra torsdagen så var jag på tävling i Årekär, kavlade då till ungponnychampionatet i dressyr på Geothrix! Eftersom jag inte hade med kvalkort till Rocky så kunde vi inte skriva med hans kval. Så vi får helt enkelt åka ut på en till tävling :) I morgon skall jag tävla igen, fast på häst! Skall tävla våra två 4 åringar, Florence MW och Barcelona MW. Kommer tävla i Laholm, rider Dressyrprogram för 4 åriga hästar. Skall bli spännande att se vad hästarna tycker om tävling :) På lördag skall jag tävla med Feno-Me i Göteborg, kommer rida MSV B:4. Även det skall bli riktigt spännande! I går var Feno-Me sååååå fin och härlig att rida, allt satt, allt var super enkelt, jag hade inte svårt för något alls! Det är sån härlig känsla man kan leva länge på. En till härlig känsla är Geothrix hopp över 110 cm, hoppade lite studs med honom och trav cavalettin, sen hoppade vi några språng på 110 cm han gjorde jätte fina språng. Det sista han gjorde tog han verkligen i på, upp, drog upp benen, över, drog upp lite till, ner, öppnade upp bak, landning i vänster galopp. Ja allt var perfekt i det språnget :) så det lever vi vidare på också. Skall vi kanske leva vidare på att Lanson också var super fin i går :D vi gjorde bara bra övergångar hela tiden! Galoppen var helt annorlunda! Han tog runda lugna galoppsprång, nu vågade han ta i mer, har nog hittat balansen där lite tror jag :) Nu skall jag kolla lite till på tävlingar, har Superligan tävlingar framför mig nu, många som skall tävlas :).

2012-07-18
23:26:00

Lanson MW
Lanson MW, svenskt halvblod, fux valack. Laurentio - u: Baronessa e: Bergamon - Merlino. Född 2006. Visad med 44p.
Han är en mycket trevlig häst att rida på, rör sig trevligt och arbetar med ryttaren. Han är inte en tittig häst av sig. Gör förvända galopper, lite slutor och öppnor. Ligger lite efter i sin utbildning då han har fått växa i sig lite längre. ca 175 cm hög, är väldigt lätt att rida, ingen man behöver bära omkring på.
Har tävlat LB:3 på 67% med placering. På tävlingsplats sköter han sig jätte bra, bryr sig inte om något annat, är lugn och stressar inte upp sig.
Vid frågor så är det bara att höra av sig, mejla eller ring!

sofie.relander@live.se
0761-133712
 
 

2012-07-17
21:24:04

Tisdag

I dag så hoppade jag med 4 hästar på morgonen. Började med Wacos Rache. Byggde upp en bana. Volt med 3 st studs, 4 st studs på rak linje, 3 st trav bommar som var upphöjda på varannan sida på en volt och en 2 kombination. Mycket gymnastik hoppning på låg höjd arbetade jag med de 4. Så jag bygger upp deras spänst och muskulatur, balans + att det blir variation! Även för mig också. Rocky tyckte det var super med studs!! Det var hel schysst tyckte han ;) För Geothrix var det bra arbete också, lite studs i båda varven på volten så han behöll rätt galopp, tränar upp sin spänst och kvickheten i bakbenen. Och i övermorgon (torsdag) skall han göra sitt ungponnykval i dressyr. Kommer rida LB, skall bli spännande att se hur han är på tävling jämfört med hemma :) Rocky skall också få följa med på ungponnykval.

2012-07-17
06:13:22

Florence MW
Florence MW
 
Blue Hors Rush Hour dotter till salu, Florence MW fick hoppdiplom och klass 1 som dressyrhäst i 3-årstestet.
Florence MWs mor är elitstoet Faminda e: Vivaldi. Florence MW är ett ca 166 cm hög, brunt, högställt och elegant sto. Hon är framåt och energisk i sitt arbete och mycket lätt att ha att göra med såväl i stallet som under ryttare.
Hon är uppsuttet hoppad på en mindre bana, har en jätte arbetsvilja och arbetar mer än gärna med en. Väldigt mycket egen motor, energisk! Super snäll och trevlig i ridningen. Rider med henne både i ridhus och på utebana.
Säljs direkt från uppfödaren.
Mejla om er info eller bara ring.
stuterimw@telia.com
0733-921270
 
 
 

2012-07-16
21:44:39

Måndag

En ny vecka har börjat, nya träningsmöjligheter! Började dagen med att jag försov mig! Marcus stängde av min mobil när larmet gick kl 05.00, så kom upp först 06.30...tur jag vaknar av mig själv ibland :) Kastade i mig frukost och körde iväg till gården och var framme kl 07.00. Började med att rida Feno-Me, efter det så flöt det bara på :) Florens och Barcelona (två 4 åringar) var super fina i dag!! Dom är dessutom super snälla och jätte trevliga, verkligt arbetsvilliga. Så dom 2 är jätte roliga att rida på. Tänkte mig att jag skall börja jobba lite mer bommar och små hinder med dem, bra markarbete är bra! Har hoppat en del med Florens i alla fall. Men inte lika mycket med Barcelona. På eftermiddagen red jag ut med ett litet gäng elever. Gissa vad!? Vi red till havet och badade med hästarna! Galopperade på en äng med högt gräs så hästarna bara svävade fram! Travade i skogen! Skrittade längs vägen! Det var super skoj!!! Och jätte uppskattat ;) Vädret var soligt, men fick motljus...så det syns inte ;)

2012-07-14
05:20:46

Fredag

I dag började jag morgonen med att rida Geld kl 06.15. Tog och red ut med honom runt åkrarna, den vanliga galopp rundan :) han busade lite i galoppen och tyckte att vi kunde ha gasat på lite extra ;) Höll också en uteritt i endast skritt och lite trav, tråkig blev den inte...hoppas jag i alla fall. Jag tyckte att jag hittade på lite saker, som att rida slalom mellan stenar, upp och ner för vägkanten så vi fick klättra och massa mer skoj. Ledar ponnyn fick vara Geothrix, efter den mycket lugna uteritten hoppade vi lite studs inne i ridhuset. Florens och Barcelona har jag också ridit (två 4 åringar) båda var otroligt duktiga! Så himla skoj att sitta upp på 2 hästar som är så unga och som har så enkelt för sig att lära, gillar unghästar på det viset. Men lika lätt som de lär sig så lär de sig lätt fel också ;) Men så himla snälla, hoppar upp på dem på stallplanen, rider in i ridhuset eller ner på ridbanan och börjar deras ridpass som brukar vara ca 20 min. I dag har jag ridit: Feno-Me Wacos Rache Geld Rocky Liari Lanson Granja Nota Bene Florens Barcelon Geothrix Sand Dancer - Kommer dock inte skriva om alla hästarna...för nu skall jag sova så jag kommer upp kl 5 i morgon och kan börja rida vid 6 ;)

2012-07-13
22:49:06

Fredag

I dag började jag morgonen med att rida Geld kl 06.15. Tog och red ut med honom runt åkrarna, den vanliga galopp rundan :) han busade lite i galoppen och tyckte att vi kunde ha gasat på lite extra ;) Höll också en uteritt i endast skritt och lite trav, tråkig blev den inte...hoppas jag i alla fall. Jag tyckte att jag hittade på lite saker, som att rida slalom mellan stenar, upp och ner för vägkanten så vi fick klättra och massa mer skoj. Ledar ponnyn fick vara Geothrix, efter den mycket lugna uteritten hoppade vi lite studs inne i ridhuset. Florens och Barcelona har jag också ridit (två 4 åringar) båda var otroligt duktiga! Så himla skoj att sitta upp på 2 hästar som är så unga och som har så enkelt för sig att lära, gillar unghästar på det viset. Men lika lätt som de lär sig så lär de sig lätt fel också ;) Men så himla snälla, hoppar upp på dem på stallplanen, rider in i ridhuset eller ner på ridbanan och börjar deras ridpass som brukar vara ca 20 min. I dag har jag ridit: Feno-Me Wacos Rache Geld Rocky Liari Lanson Granja Nota Bene Florens Barcelon Geothrix Sand Dancer - Kommer dock inte skriva om alla hästarna...för nu skall jag sova så jag kommer upp kl 5 i morgon och kan börja rida vid 6 ;)

2012-07-11
19:23:15

Onsdag

I dag har jag ridit en del hästar, 9 st blev det totalt. Feno-Me Wacos Rache MW Geld MW Liari MW Lanson MW Granja MW Florens MW Barcelona MW Geothrix. Det kom en tränare till gården i dag som jag fick rida för. Red på Liari, Lanson och Granja för henne. Det gick jätte bra. Var några små detaljer (2saker) som jag tränade på i 3h. 1. Min fot 2. Halvhalter, vända, ställa. Min högra fot har en tendens till att peta in med tån i stället för lite snett utåt ( jag få faktiskt skylla på min fot) ;) Så min lilla högra fot fick jag vinkla lite ut, så jag var i kontakt med min vad om hästen! Annars blir det svårt att hålla om med skänkeln. Det andra var helt enkelt att kunna ställa i nacken och ha nosen fram, samt rida halvhalterna och vända, lite oftare! Det var nämligen så att när vi kom till ena kortsidan så är det en utgång där, varje gång jag red förbi där försvann min häst lite utåt, drogs ut från ridbanan, eftersom kanten försvinner just där! Men aj aj aj!!! Jag sa "Min häst drar sig ut, han glider ut från banan" Utan att jag ens tänkt på det...så har jag precis skyllt på hästen!? Jag är så medveten och mån om att det aldrig är hästens fel om den tex stannar på ett hinder, river eller trampar dig på foten, lyssnar inte för skänkeln os . Men just detta, att han gled utåt tänkte jag inte direkt på att det faktiskt var Mitt fel förens 2 sec efter att jag klämt ur mig det. Hon sa: "Styr oftare, hästen vet inte hur den hamnade på ridbanan, du måste börja styra" Sant va!? Jag håller med ;) Jag måste styra min häst och vända den! Dagens lektioner har varit lärorika :)

2012-07-09
19:51:42

Måndag

I dag har det varit jätte jobbigt väder, men ändå så härligt! Känner att det är blixt och dunder på g snart! Har riktigt ont i huvudet! Brukar få det när det är dåligt väder på G ^^ Morgonen började jag i alla fall med att rida Geld på utebanan 06.30. Jag joggade honom rund och låg samt red serpentin över plan, växlade volter, flyttade i sidled. Helt enkelt lite lösgörande och smidiggörande arbete :) Efter honom var det Wacos Rache MW's tur, vi red ut! Tog en härlig trav och galopprunda runt några åkrar en bit ifrån gården. Fins allt många härliga uterittsvägar här omkring! Med Feno-Me red jag också iväg på en uteritt med mycket galopp, gav honom fria tyglar sista sträckan...jääääklar vad fort han flög fram :D Ooom han tyckte det var skoj eller?! Efteråt var öronen superspettsade och ögonen lyste upp! Härlig ponny man har :) Sen har jag också ridit Geothrix, Rocky, Granja och Florens! Rocky är super läcker! Geothrix har verkligen tagit sig några steg fram!! Han är super pigg och jätte het nästan ;) så får jag honom bara att slappna av lite och våga ta tag i bettet mer så kommer han också sväva fram med bakbenen in under sig! Det går bra nu! ;) så härligt när träningen ger resultat! Bild på mamma och Feno-Me i vintras!

2012-07-08
19:33:23

Söndag

I dag har jag haft en ledig dag, har myst med familjen och varit med några kompisar. Emilia har dessutom badat i en sjö, hon tyckte det var jätte kul! I morgon åker jag tillbaka till gården för att rida igen :) kommer rida ut med några hingstar på galopprunda, hoppa gymnastik med några andra och lite vanligt dressyrarbete (dvs övergångar :p) men vi får se vad morgondagen leder till :) kan bli helt andra planer också.

2012-07-07
15:25:55

Lördag

Nu är läger 4 slut! Jag har precis delat ut kiosk pengarna till alla föräldrar...vart sådär 4 kr,1 kr, 3 kr osv att lämna tillbaka efter att alla små godis galna barn har shoppat loss!
Dessutom så kom det fram en mamma till mig och sa att deras kadrilj var helt fantastisk! Den var jätte rolig att se på och annorlunda dessutom om hon jämförde med alla 5 tidigare år! Det var ju alltså jag som knåpade ihop kadriljen med lite hjälp från fritidsledar Hanna! Nu e jag allt glad över att någon tyckte jag var grym på det ;) kan ju säga att jag var supernervös över att de skulle rida fel! Men inte det inte :)
Nu drog de värsta klapp tackten på en ensilagebal, kan inte ha varit det lättaste att lära sig ;) Nu får jag säga hejdå till alla tjejer som står här på gården och gråter hej villt...positivt det, då vet man att de har haft skoj!! ;)
Så nu inväntar vi nästa lägergäng som kommer i morgon och hoppas på ett till super gäng med härliga träningstjejer!!!

2012-07-07
15:15:34

Regn!!..!

2012-07-01
15:33:50

Söndag

Nu är jag hemma på gården igen efter en helt lyckad tävlingsdag!! Det gick super bra!
Med Feno-Me så fick jag totalt hjärsläpp :P Glömmde av var jag var i programmet ca 4 ggr och chansade på vägen och hade som tur var rätt vägval! Men planeringen blir inte så bra då...undra vad jag satt och tänkte på egentligen ^^ fick i alla fall ihop 68% på honom och det är jag så nöjd med.
Wacos Rache MW var jätte lugn igenom hela programmet, även där slutade jag rida lite här i var! Men han fick 67%
Slutade med att jag kom på 2a plats med Feno-Me och 4e plats på Wacos Rache i MSV C:2 :D

2012-07-01
07:17:15

Muller

Buller i bång!? Har börjat mullra uppe i skyn nu :p ser hur det kommer in väldigt mörka moln! Hmm....hoppas jag hinner rida innan det bryter ut ^^

2012-07-01
05:50:47

Söndag

Nu är både Feno-Me och Wacos Rache MW färdiga för tävling! Båda är knoppade och rena, så just nu står de och käkar frukost i sin box, skall lasta om ca 15 min.
Skall tävla MSV C:2, är jätte taggad för att rida super bra och helt fantastiskt ;) Ser framför mig hur vi flyter fram längs banan i alla rörelser! Viktigt med positivt tänkande och att man ser framför sig hur det ser ut, med svävande framben, super lätt i handen och vi gör utomordentliga ökningar som blir till 10 or osv, haha.... Något åt det hållet! Man måste våga tro att det skall gå lika bra som hemma på träning!

Nu skall jag äta lite till så jag är mätt och belåten så koncentration och prestation kan vara på topp!

-Snygg Wacos R på G!