Hästarna och träningen på Stuteri MW

2012-02-29
23:17:04

Vårdag
I dag har jag inte riktigt hunnit med alla hästar som jag borde ha gjort. Men de som skall tävla i helgen har jag i alla fall hunnit med. Liari och Lanzon gick väldigt bra i dag också. De blir mjukare, smidigare och starkare för varje gång :) vilket resulterar i att de blir roligare och roligare att rida för varje dag :)
Så satt jag även upp på Malvinas ponny i dag som har utvecklats frammåt ganska mycket sen sist jag red henne. Så det var ju riktigt bra det! :)
Ny dag i morgon, hoppas den blir lika härlig och varm som denna :)

2012-02-29
02:02:49

Film


Tyvär så är det inget ljud med :/ Men skall försöka fixa det någon dag :) Mycket roligare när man hör musiken, publiken, alla som hejjar o visslar ;)
(upptäckte nu att man visst hör musiken o ljudet :D)

2012-02-28
16:37:20

Scandinavium

Här är några bilder iaf :)

2012-02-28
16:32:41

Tisdag 28/2

Å vilken härlig dag! Det var ju varmt ute :D kunde rida utan långkalsonger och utan tjockvantar! Härligt!!!
Red Rocky, Liari, Lanson, Feno-Me.
Feno-Me var piggast och busigast utav alla i dag :) han har ju fått stå på sidan av nu lite när Held har fått gå Scandinavium och Rocky + Wacos R skall gå bruksprovet + Liari, Lanzon måste få komma i gång. Så ja, Feno-Me har inte varit prio häst nr 1. Men han var så glad så över att få komma igång :)

Liari var väldigt duktig, tränade mycket och övergångar med honom så han stärker upp sig lite.
Lanson fick göra samma sak, lite skänkelvikningar också. Dessutom så gjorde han några riktigt fina mellantraver! Innan har det mest blivit att han bara har sprungit på, men i dag längde han och behöll damma tackt! Mycket nöjd är ju jag då :D

Rocky och jag var hos Sten i går, så vi fortsatte träna på det vi gjorde där, galoppfattningar! Många, på raka spår, innanför spåret, på böjda spår osv.

I kväll när jag kommer hem så skall jag se till att få upp filmen från Scandinavium :D Nu skall jag ut och hålla en lektion för Julia & Ellen (om 15 min) sedan kl 18.00 kommer Malvina hit med sin ponny Chanell och rider lektion :) Så jag har fullsmockad dag!

2012-02-25
10:37:14

Lördag 25/2
I går var jag inne på Scandinavium för sista dagen... Absolut inte sista gången ;)
De här 2 dagarna har varit helt fantastiska! Det är absolut min störstas ponny dröm som gått i uppfyllelse, MIT mål har alltid varit att få rida med ponny där inne :) så nu är det avklarat, då kör jag på häst nästa gång ;)
Torsdagen var jag riktigt riktigt nervösoch spänd inför, känslan när man rider in på arenan och ser hela publiken runtom sig, hör alla som ropar på en och hejar på en...den känslan är obeskrivlig. Där inne var Geld lite pigg och glad hihi det är jätte bra tycker jag :) bra när ponnyna har motor i sig! För då kan man verkligen få energi i det man gör!
Fredagen så var jag mycket mer avslappnad än dagen innan, så Geld och jag var inte spända inne på banan och vi fick visat ett super program tillsammans med Cartier och Alexandra!  Riktigt riktigt nöjd över dehär 2 dagarna som varit, o jag skall ju absolut tacka mamma som körde första dagen och var min hästskötare. Andra dagen körde jag, tsm med Jessica, Julia, Ellen och Emilia! Tycker vi blev ett superbra team! Så ni skall alltid få följa med som hästskötare, barnskötare mm!
Nästa helg bär det av mot Falkenberg med Liari, Lanzon och Feno-Me!
Skall rida min första hästtävling för i år, kommer bli så spännande :D LB:3 med de små gossarna och Feno-Me skall även gå LA:3 :)
Bilder och film kommer upp när jag har tillgång till en dator :)

2012-02-21
23:16:52

Scandinavium!
I kväll är det den jobbigaste dagen under Scandinavium helgen! För i kväll kommer alla hästar och hästskötare dit! Fick infon från en funktionär i söndags när jag frågade ;) Dom skall göra passkontroller mm och hästskötarna är tydligen lite griniga oftast, efter en lång resa mm. Men vi skall inte stressa på dem, för vi står ju inte med Geld där borta, o skönt är ju det! I morgon skall vi in till Scandinavium och rida igenom programmet med spotlights och hela köret. Förhoppningsvis joggar någon ryttare runt sin häst på framridningen, så jag och Geld kanske får möjlighet att krocka med typ Scandic, så kan han smitta av sig lite kunskaper till mig och Geld :D Kommer bli riktigt spännande i morgon!!! övermorgon kommer bli ännu galnare, hoppas nu jag pallar det här trycket alltså haha ;) Man kan säga att det är lite större än vad jag är van vid! Geld kommer älska det, de vet jag redan! Det allra allra roligaste kommer nog vara att få träffa alla lägerelever som varit hos oss och som är där! Skriker ni riktigt högt så lovar jag att vinka hihi ;) Kanske slänger iväg en släng puss också ;)

2012-02-18
21:23:18

Träning!
I dag har jag ridit Liari, Rocky och Lanzon. Liari och Lanzon har fått komma igång lite nu igen. Dom skall ju faktiskt tävla den 4e mars. Så nu får jag ligga i och träna med dom ;) Dom får gå ca 3-5 dagar i veckan så dom går verkligen inte hårt. Lite lagom hårt just nu i början :) Rocky har utvecklats otroligt mycket, jätte synd att han inte är 165cm som mamma sa. DÅ hade jag haft ännu en fin häst att få tävla på! Fast å andra sidan kan jag ju inte ha för många heller ;) Det är bra att han är en ponny. Hoppas han får en duktig ponnyryttare någon gång som vill rida EM, hade varit gör skoj att få se honom där om 2-3 år. Men nu gör han förvända galopper, samling, ökar jätte fint och har bra tillbaka tagningar. Öppnor och slutor samt enkla byten. Har en fin ökad skritt...helt enkelt en dröm ponny! Kommer bli så himla skoj att rida bruksprovet på honom. Nu skall jag se om jag kan komma ut med honom någon dag och klättra så han bygger upp lite mer muskler. Än så länge är han ju faktiskt bara 5 år :)

2012-02-10
10:01:18

Duktiga hästar
Tjoho woho! Nu har jag varit sådär lat igen! Har ju inte skrivit på några dagar nu. Kanske är för att det går så himla bra med mina hästar? Rocky (5 års hingsten) han kan redan enkla byten, öppnor och slutor, förvänd galopp...allt detta har han lärt sig synnerligen snabbt! Han är en helt underbar ponny! Givetvis aksnke det inte är 10 mässigt på allt, men han fattar vinken och bjuder på det. Den sammlade galoppen har utvecklats otroligt mycket. Så ja den ponnyn är jag super duper nöjd med, nu jobbar vi vidare från detta. Liari och Lanzon har jag inte hunnit med så mycket, men lite mer än vanligt. Så även dom har utvecklats. Deras balans är bättre, förvända galopper funkar bra det också...ibland kommer till och med något byte in! Inte riktigt meningen med...dom har det i sig ;) Inte nog med att det går bra, dessutom har jag fått vara med i en jätte artikel i ridsport! Annika Karlbom & Aina Karlbom var hemma hos oss och intervjuade mig och min mamma. Dom fick massa fina bilder också! Missa inte att läsa denna artikeln i ridsport! Här är en fin bild tagen utav Annika Karlbom

2012-02-01
16:43:11

Vilken Ponny man får rida!!!
Alltså Rocky är ju bara helt fantastisk! Man blir så lycklig och glad över att få utbilda den ponnyn! Han lär sig snabbt, är synnerligen arbetsvillig och alltid alltid snäll. Synd att man inte är 14 år och har möjligheten att få tävla honom :( Men jag får nöja mig med att rida en dressyr Clear round den 15 feb på honom :) Skall rida LA:1 då hade jag tänkt mig ev LB:1 också. Liari och Lanzon har även fått bli ridna i dag också (i går också) Så nu är dom lite smått nöjda och glada över att få bli arbetade igen.