Hästarna och träningen på Stuteri MW

2011-07-25
21:54:00

Juli 25, 2011
I dag så har jag arbetat Geld och Feno-Me lite. Dom tyckte det var jätte kul att få hitta på lite annat än o vila (recis som vissa andra hihi)
Sedan så har jag och Jessica smörjt in sadlarna! Vore lite tråkigt om dom spricker o går sönder, då har vi ju inga sadlar o rida i. Men nu kommer jag ha jätte fina sadlar att rida i när jag väl sätter igång igen :) Och dom lär hålla ytterligare några år till ;D
I morgon blir det teori i stället för i dag. Jag har bestämt mig för att ha löshoppning (mamma tyckte det med) Jag kommer ha Granja som är 4 år :)
Dessutom skall Geld och Feno-Me få jobba i morgon också! Då blir dom 2 små nöjda grabbar ;)

2011-07-24
17:21:39

Slapp o slö dag :)
I morgon skall jag jobba igen (: taggar jätte mycket ;) Nu är i alla fall Jessica på MW! Slipper man vara så "ensam" när man jobbar haha :P + att Filippa är kvar också. Så skall hitta på någon rolig uppgift till henne :)

Planerar att longera Feno-Me, Geld och Rocky. Eventuellt att jag sitter upp och skrittar lite på Feno-Me :) Vill ju så gärna rida, å kan jag skritta så e det utmärkt!
Sedan skall jag hålla en teorilektion...men har svårt att riktigt bestämma mig för vad :S Skall den handla om Ridteori (då får Jessica rida) Eller skall jag ha om Avel? Löshoppning? Visning för hand? Hjälp mig, jag kan verkligen inte bestämma mig. Eller kanske något helt annat!?
Ni måste lägga en kommentar och hjälpa mig :P För jag kan verkligen inte bestämma mig ^^

Jag och Ganja för väldigt många år sedan (man ser ju hur liten jag var haha)

2007 kanske (:

2011-07-23
19:14:43

Bilder

Jag och Duchesse ute på tävling för längesedan :) 2007 kanske.

 

Geld MW 2011

Lanson MW 2011

Geld MW 2011

Feno-Me 2011

 

2011-07-21
22:25:16

Hoppning!
I dag fick jag ha 2 st hopplektioner :) Förhoppningsvis tyckte inte eleverna det var heeeeelt hemskt att ha mig som tjattant ;)! Ingen flög av (läs o lär Matilda hohoho)....(skämt åsido) ;D
Eleverna tog i alla fall åt sig och kämpade hårt med sina uppgifter och gjorde det jätte bra! Va kul och se en väldig förändring mot slutet utav passen (: Får hoppas att det går bra för dom i morgon när dom har hopptävling (eller dressyrtävling)

Jessica har man dessutom väntat på i 2 dagar nu, men hon vägra ju att komma när jag är där haha ;) För nu har hon blivit biten utav en blinning och fått någon sån där fjantig allergisk reaktion ;) Den lilla klenisen hihi. Jaja, hoppas man får se henne snart i alla fall.

Jag och Gerswin 2007 :)

(härlig tid när man var liten nog att kunna rida c-ponny)

 

2011-07-21
11:59:34

Ryckning!
I går var jag på gården i några timmar :) Skulle visa lite hur man rycker man + att jag behövde ju faktiskt rycka manen på några ponnysar :P Det fick bli Wacos R! Han hade enkel man att rycka, så det var inte så jobbigt alls. Så var det en av tjejerna (lovade att jag skulle blogga om detta) Hon tjatade och tjatade om att jag skulle rycka hennes ponnys man, hehe för hon vågade inte ;D Jag lovade aldrig att den skulle bli bra ryckt!!! För jag är ingen mästare på att rycka man haha. Jag rycker alltid för kort och jag tycker att den blev kort :P Äh, litar man på Fia så vet man inte vad man gett sig in på ;) x)

Sedan bar jag ut lite bommar i ridhuset och longerade Feno-Me där :) Han tyckte det var himla skoj att få jobba lite haha ;) Få se om jag hinner longera honom lite i dag igen (: Inte så bra om han står helt och hållet i vila nu eftersom jag planerar att tävla igen i Augusti-September. Blir ju inte så snällt mot lilla ponny bus!
(någon som är intresserad av att rida honom)? ;) hihi

En liten söt bild på Feno-Me och mig (: 2009

 

2011-07-05
22:13:56

Lite ridning
I dag som "Ridteori" fick jag sitta upp på ett par hästar (: Det var gör skoj. För dom blir verkligen vad man gör dom till :)
Om jag hade haft 2 hästbussar och haft körkort till det så hade jag lätt åkt ut och tävlat med 14st av alla hästar vi har hemma :D haha. Dom är så grymt roliga att rida så man kan inte hålla sig ju.
Fick sitta upp på söta Tuva, fina Duschesse, stora Grandezza och gulliga Fansipan ;D alla var ju super roliga att rida på. Så det fick bli lite ridteori för dom på det sättet istället för att jag trallade runt på lilla Feno-Me :) Fast Feno-Me är så rolig att ha teori på, för då varierar jag verkligen min ridning :)

Underbara Feno-Me på Lag SM

 

2011-07-04
07:46:25

Dagens upplägg?
Just nu sitter jag fortfarande hemma och äter frukost :) Skall snart börja åka iväg till gården.
Tror inte att Jessica kommer att vara där i dag, men kanske i kväll eller tills i morgon :) SÅ funderar lite hur jag skall lägga upp dagens schema. Kommer finnas rätt så mycket jobb att göra, är dessutom 23 st elever på detta lägret.

Sammy

 

 

2011-07-03
12:28:10

9 st hästar i arbete!
I dag börjar ju det nya lägret. Men jag är hemma i dag också :) Åker iväg till gården i morgon och börjar rida. Kommer då att ha Rocky, Liari, Lanzon, Geld, Wacos Rache, Feno-Me, Granja, Nota Bene och Ganja i arbete! Men kommer givetvis ha hjälp utav Jessica :) För hon skall få ligga i och träna sin ridning ;) Nu har hon sin chans att rida upp till 9 st om dagen hehehe! Nej men åtminstone 4-5 st :)

Nästa tävling(ar)
27-28 Aug Dressyr/Hopp DM Ponny-Häst
9 September Nationell Dressyr Båstad
24-25 September Ungponnychampionat
14-16 Oktober Agria Ungponny Dressyr
16 Oktober Nationell dressyr
4-6 November Nat/Elit Lag SM Dressyr

Lite tävlingar som jag räknar med att vara med på :) Kan bli några fler eller några mindre.


2011-07-02
19:59:19

Nya läger snar och lite funderingar :)
Sådär, då kommer det snart lika många lägerbarn till nästa läger :) Hoppas dom är lika villiga att lära sig som gänget nu!
Blir lite förvånad med elever redan kan allt och lyssnar inte på vad man säger fast dom kanske bara ger ett sken av att skita i det, typ som jag kan vara en dålig dag när jag e sur o bitter :D h e h e!
Man skall lära sig utav sina misstag och ta lärdom utav dem! Blir man bara sur o skiter i det kommer man ingen vart (:
Ibland får ju jag för mig helt hejkonbejkon grejer, som tur är har jag min tränarmamma och tränare som hinner stoppa mig...tyvärr ibland lite för sent! SÅ då tar det längre tid för mig att ändra på mig.

Nu under sommaren så berättar min mammaom alla fel som jag gjort (och hon med gjort) i mina (hennes) dagar! Och jag lyssnar på och skäms lite men fnissar också gott åt det och tänker "Hur kunde jag vara sådär dum egentligen" haha, men än en gång har jag lärt mig utav det och gör då inte om misstaget :) Som att skylla på sadeln, stigbyglarna, ridstövlarna eller ridbyxorna! Nej nej, det finns bättre saker att skylla på och det är sig själv och sin okunskap ;)

2011-07-02
18:53:04

SM
Japp...då var Verona's Gerswin och Jessica kvalade till SM nu då (:
Dom är i Karlstad och tävlar, så i morgon har dom 2 starter till. Hon kom in på en 2a plats i dagens klass.
Förlorade med 1 enda sketpoäng! Hoppas det tar sig tills i morgon haha ;)

GRATTIS I alla fall till din 2a plats :D
Ska hjälpa dig att trimma till SM, mycket hoppning, markarbete och sittsträning SAMT du skall rida fler hästar! Nu blir det hårt arbete och mycket svett resten utav sommaren ;)