Hästarna och träningen på Stuteri MW

2013-04-20
07:52:59

Apr. 20, 2013

Nu har vi precis kört förbi Varberg på väg ner till Laholm. Vädret är strålande solsken med mycket dimma och några plus grader ute, härligt!

Barcelona och Bono gick på transporten snällt och fint, antagligen för att de vet att de ska få tävla. Tjohoo!

I morse gick vi upp vid 03.30, åt frukost och packade med oss gooooood matsäck för hela dagen. Vi tog med oss två stycken kyckling och broccoli pajer med cocktailtomater och lite ost på (som jag har lagat själv). Mmmmm! Till efterrätt har vi med oss päronhalvor med kräm på smördeg och topping av hallon. Härligt! Inget kan gå fel denna dag... Inte maten i alla fall.

Emilia är också med som ligger och sover så gott i bilen. Men ingen vagn hittade vi att ta med oss så Jessica kommer få springa mycket, filma samt ta kort och grooma samtidigt som hon har koll på Emilia, detta är super hästskötaren Jessica.

Uppdaterar mer senare!

2013-04-20
06:59:33

Fin dag i torsdags

Oj, i dag har det hänt mycket :) Bara bra saker!

På morgonen var det lite mulet/soligt/regnigt ute. Men jag red 2 hästar på utebanan.
Det blev Liari och Lanson. Lanson fick träna på att gå i vattenpölar, det gick till slut utan problem. Så vi han med några fina öppnor och slutor som han gjorde så fint. Lite pigg och glad var han också i dag, så roligt! Han var verkligen fram och på hugget.

Liari kunde redan det där med vattenpölar, så han joggades runt i en "egen balans" han gjorde det mycket bra. Såg till att jag kunde göra övergångar i balans och utan att nosen kom närmre mig & med samma hals längd + höjd. Det arbetet gick väl igenom och vi avslutade ridpasset ganska tidigt.

Sedan städade jag upp i tvättstugan (eller gjorde jag det innan jag red?...hmm) jaja, fint blev det, men många täcken som skall tvättas. Men dem får jag nog ordning på innan söndagen om jag ligger i med att tvätta & hänga ;)

Efter detta åt jag lunch för att vara mätt och belåten tills träningen började för Kajsa 12.30.

För Kajsa började jag med Feno-Me. Vi arbetade med en kort, eftergiven och aktiv skritt. Alltså se till att jag faktiskt kunde korta ner steg längden även bak.
I traven var det ungefär samma sak som gällde. Vi arbetade med en ganska kort och avslappnad trav som var i balans. Den traven var perfekt att träna öppnor och slutor i, när det var något kortare och mindre steg. Där fick vi också till några fina skolor.
Gissa galoppen då, jodå samma sak ;) jag kände stor skillnad och det skall bli roligt att arbeta vidare på detta nu.

Efter Feno-Me var det Bonos tur. Han var så duktig i dag. Han har börjat bära upp sig själv på ett helt annat vis. Han är mycket lättare i kroppen, bär upp sig bättre och gör det själv. Han trycker ifrån mer med bakbenen nu och framförallt tycker han det är riktigt roligt :D
Vi tränade också på en något kortare trav med mycket god balans i och eftergiven. Från den traven kunde jag sedan lätt lägga i en växel upp i lite till trav, som gick ända från bakbenen, upp över ryggen & ut i hovspetsarna fram.

Bonos "ägare" var också med, Elin är egentligen ägare till honom så Elins mamma får vara låtsas ägare, det var Elins mamma som var med :) hon hade också med sig sin trevliga mamma & en hel bulle längd till mig/oss :D Dagen var räddad, halleluja! Det var riktigt gott med bulle tyckte mamma, Alexander, Ellen och jag, så den tackar vi stort för :D.
Hon hade också med sig ett nytt stalltäcke till Bono (han bet sönder sitt förra, slet av märket och fixade ett fett hål kvar). Han fick också ett fint tävlingstäcke med en liten krage på, han var urtjusig i det! Ni skall absolut få se bild på honom på lördag när han är knoppad och fixad :)

Efter Bono var det Barcelonas tur. Vi arbetade med lite olika saker. Rund form, eftergiven, växlande form samt längd på steg och hals. I den förvända galoppen var det just att balansera upp henne på alla 4 ben, steg för steg. Hon var i alla fall väldigt duktig och Kajsa filmade henne lite, så på min fb fins en kort film :)


Det är så roligt att ha en tränare som filmar då och då, och hon är så engagerad i sina elever. Hjälper till och coachar, håller koll på en när man tävlar, berömmer en när man gjort något riktigt bra och bara öser över en. Då blir man så glad och tar ett stort steg fram! Och när något är fel...då är hon ärlig och man kan ta 2 steg fram, i stället för att inte komma någon vart :)


Efter all träning tog jag med mig Ellen och hundarna Manne, Råttis och Esther till Emilias dagis. Det var nämligen öppet hus där med bl.a. Korvgrillning, fiskedamm och ponnyridning...ja gissa vilken bit jag var delaktig i ?*
Så Ellen fick sitta där med hundarna och alla barn runt sig klappandes på dem.
Ja, Emilia går på ett riktigt bra dagis, eller förskola som det heter nu :)
Karstorps Naturförskola har de absolut bästa pedagogerna (dagisfröknar) som man kan ha...tycker jag och Emilia :)


När jag och Ellen kon hem till mig bakade vi pepparkakor, hihi! Men nu ligger vi alla i sängen och skall sova, vissa sover redan, som tex Emilia.

I morgon väntar en underbar frukost med en topping som luktar tandläkare med dragtång i högsta hugg...uuuurk!
God Natt.

2013-04-18
10:03:50

Här var det regn

Ja i dag regnar det (äntligen) Det har iuf regnat lite smått de sista dagarna, men i dag är det ganska blött ute. Tjiho tänker jag! Massa vattenpölar att träna förvänd galopp i, galoppombyten, ökningar mm! Ganska ofta har vi faktiskt regn på våra tävlingar ;) då är det bra att ha tränar sig själv och hästen på att rida i ösregn blixt & dunder. Kanske blir det just det vädret på ett SM (inte ovanligt) så det gäller att börja träning i tid på det förberedda (alltså inte på det oförberedda ;). )

Tvättstugan har jag hunnit med såhär långt! Sopat bort allt hår på golvet, häst och hundhår. Skakat av allt det smutsiga och lagt det i en ny fin hög. Satt igång en maskin med tvätt, som snart skall tömmas. Under tiden hinner jag gå och hämta en häst och göra i ordning den. Frågan är bara vilken häst? Jag har sådan beslutsångest haha ;) får köra Ole dole doff!

2013-04-17
08:07:40

Morgon med fint väder!
 
 I dag kommer bli en bra dag! Ännu en till dag jag kan rida ute :D Då blir både jag och hästarna glada. Blir lite klättring och galopp i uppförsbacke, sedan ridning på utebanan.
I dag har jag ca 7 hästar att arbeta. Vilket självklart är superskoj! För alla går så himla bra, de bara utvecklas precis som jag väntat mig...en del över förväntan. Tex Granja tillhör den kategorin just nu och det harhon gjort länge. Hon är verkligen en av mina favoriter, Lanson också. Det är dem vi skall sälja :( Meeeen...vi vill också kunna föda upp nya hästar! För det är ju o
 
ckså roligt. Roligt är det om man får se dessa hästarna ute på tävling tillsammans med annan ryttare. 
Annars får jag snart köpa hästbuss och skaffa en hästskötare eller 2! haha...å det har man ju kanske inte riktigt pengar till xD Men vem vet...det kanske kommer in en greve på vår gård någon dag och säger att hans dotter har slutat rida och att deras hästbussar bara står och skräpar på deras herrgård! hahahaha.....Dream on! Iväg nu i stället <3
 
 
Wacos Rache på sin första LA tävling som 6 åring där han fick 75% kom 1a :) Och Emilia är i magen!
 
 

2013-04-09
16:57:24

Knoppat & klart

Barcelona tvättad och sydd knoppar på...tog 45 min.
15 min tid återstod då åt att hinna göra i ordning Feno-Me & rida! Innan jag skulle åka och hämta Emilia.
Snabbt in från hagen, av med täcket, på med träns & schabrak. Upp och hopp iväg i galopp! Feno-Me fick gå ett lugnt barbackapass på utebanan med lite fårvallning som avslutning! Så kan man med träna dagen innan en MSV A:1 start ;) skoj var det och han var pigg :)

Barcelona skall i morgon tävla FEIs Inl. Program för 5 åriga hästar. Skall bli en mycket rolig dag :)

2013-04-06
09:32:00

Morgongos

Mmmmm....morgongos med åringarna + Barcelona i bakgrunden som inte är sur hon står bara och myser med min lurviga luva i solen helt avslappnat <3

2013-04-02
07:29:34

Hingstvisningen

I går var vi på hingstvisning hos stall Phem. Det gick jätte bra, solen sken och det var nästan vindstilla! Många kom det också och kollade, vilket var roligt. Men bäst var nog när alla tyckte vi var så himla många hästskötare. Filippa, Lisa, Amanda, Ellen, Carro Jag och mamma. Ja vi var några stycken med ;)
Geld och Wacos Rache skötte sig så himla bra! Inte är jag ju förvånad, men så glada över deras fina temperament.
Nu laddar vi för öppet hus den 1a maj hos oss. Då skall jag även hoppa hingstarna :D äntligen börjar det roliga här ;) haha! Så kommer vi också ha ponnyridning på hingstarna efteråt, så ta med er massa kontanter så kan ni rida fleeeeeera flera varv på er favvo hingst ;D
Givetvis skall alla också få titta på alla de söta lammen och alla fina hästar & hela vår fina lägergård! Så du som kommer på ridläger i år eller du som funderar på att komma är så välkomna att ta er en titt :)
Nu skall jag iväg till tandläkaren...usch! Sedan stallet !