Hästarna och träningen på Stuteri MW

2013-01-30
08:33:40

Talang till topp steg 3

I går var jag på "Talang till topp" Som Hallands Ridsportförbund ordnade. Denna gången hölls det på Plönningeskolan i deras gymnastiksal. Pilates instruktören var Charlotte Almö.
Lite kort om Charlotte A. Hon har varit med om 3 bilolyckor, 2 frontalkrockar och hon fick whiplash WAD grad 3.
1 olycka också där hon blev på körd bakifrån av en lastbil när hon red. Hon har helt enkelt inte haft de bästa förutsättningarna för sin kropp att må bra! Men, efter att hon bla började träna Pilates flera gånger om dagen är hon nu i dag smidig som en katt och behöver ej ta smärtstillande mm.

När jag tänker till på kursen nu så tänker jag på "Andning".

Innan kursen började föreställde jag mig att det skulle vara stora Pilates bollar med, att vi skulle sitta på dem, hitta balansen, sitta snett på dem, vad händer då? osv.
Men så var det inte! Det var ganska annorlunda!

Det började med att jag och tjejen som åkte med mig, Matilda, kom försent eftersom vi inte hittade...fint folk kommer alltid sent? :D? Men när vi väl kom dit så fick fi hämta varsin Pilates matta eller yoga matta, vad man nu vill kalla den för, blå och lite mjuk var den. På denna mattan skulle vi ställa oss med balans, alltså med fötterna i höft bredd, så fötterna var precis under höften lite lätt breddade. Vi skulle se till att knäna inte var spända, så vi varken spände dem bak eller fram. I detta läget skulle vi känna om vi stod lika mycket på varje fot.
-Har ni vikten placerade lika mycket i var stigbygel?
Ja, tänker man så när man rider "hmm...har jag lika mycket vikt i varje stigbygel, kanske, kanske inte?
Men en sak är säker, står du inte med lika mycket vikt på var fot såhär rätt upp och ned, ja då gör du det säkerligen inte när du rider heller.
Efter detta skulle vi kolla vårat bäckenben, hur stod vi med det? Fram, bak?
Hur andas du?
Du skalla andas hela vägen ned i magen, bröstkorgen skall inte röra sig, utan magen. Då får du nämligen ned luften i din kropp och den kan där komma ut till dina muskler och hjärnan.

Samtidigt som vi nu skall andas korrekt skall vi göra lite olika övningar. Jag märkte snabbt hur man glömde av att andas korrekt för man blev så koncentrerad i övningen. Tänk att jag inte ens kan andas korrekt omedvetet? Har verkligen aldrig tänkt på det så mycket och viktigt är det ju!
Övningarna vi gjorde var bla att mjuka upp hela ryggen, höften, nacken.

Detta var en mycket lärorik kurs, Charlotte var trevlig och väldigt lugn och förklarade allt mycket väl. Hon har 2 hemsidor, en för Ryttar Pilates och en vanlig Pilates sida. På Hästsidan kan man beställa en DVD som fått mycket bra kritik från Strömsholm, DVDn kostar 250 kr och jag tror allt att jag kommer beställa denna snart, skall verkligen försöka göra detta 15 min om dagen!
Så skall jag se hur jag utvecklas!

 
Charlotte Almö Pilates
 
 

P.S Nästa Talang till topp är v.10. Då kommer det vara 1 hopp ryttare och 1 dressyr ryttare, Båda tävlar på en hög nivå. De kommer prata om hur de gör på tävling, innan, efter före, på, You name it. Kommer bli mycket spännande
(Dressyr ryttare är Elisabeth Hjälm har jag klurat fram, men hopp ryttaren var hemlig)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: