Hästarna och träningen på Stuteri MW

2011-10-12
21:03:06

Lite om mig!
Jobbar med att utbilda unghästar på Stuteri MW (beridare).
Ibland hjälper jag även till i stallet eller tar hand om lite hundar, eller kanske fåren! Finns en hel del att pyssla med på MW om man är lite rastlös. Är det sommar och ridlägren är i gång, ja då hjälper jag till med det någon gång! Lagar mat, håller lektion för dom som vill rida för mig, eller något annat skoj!

Mina tävlingshästar(ponnyer) har varit och är Feno-Me som är en godkänd ridponny hingst! Mestadels tävlar jag bara dressyr på honom. För några år sedan tävlade jag dock bara hoppning på honom. Jag var inte ett dugg intresserad utav dressyr. MEN om jag ville vara med i hopp SM så sa min mamma till mig att jag först måste rida dressyr SM och så blev det också. Efter 17 dressyr starter var det dags för dressyr SM i Hammarö 2008.
Har även tävlat lite hoppning på Veronas Gerswin. Men bara några gånger, vi kom bla till semifinalen för GP ponnyn, 2008 tror jag det var.
Sedan hade jag ett långt uppehåll med tävlandet (även lite med ridningen) på 2 år. Men ridningen var bara till och från ;)
Så 2010 började jag med tävlandet igen. Mot slutet vann jag även dressyr DM på Feno-Me :)

2011 har varit ett toppen år. Har haft många hästar att tävla med. Några ungponnyer som skulle kvalas till Championatet och även för Nationella klasser.
På Championatet Vann jag finalen på Geld MW med 84% men totalt så kom jag 2a. Men inte fy o skam på det när man rider mot vuxna proffs (:.
Feno-Me och jag fick DM guld i år igen :D blev jätte glad, fast red fel i programmet, men det gjorde inte så mycket.
Nu är det ponny Eliten som är i gång. Nästa helg är det omg 3, den går på Hermanstorp K&RK. Hoppas verkligen vi kommer till lag SM.
Till helgen som kommer går Agria Ungponny Dressyr 2011. Vi på MW åker iväg till Lillhagen med Geld MW och Wacos Rache MW. Hoppas det kommer gå bra för oss (: Åker tidigt på fredag morgon.

Jag är 18år och är uppväxt med hästar. Min första ponny fick jag när jag var 3. Det var ett litet gotlandsruss. Henne hade jag tills jag var ca 7 år. Då var hon så gammal o gaggig så vi var tvungna att ta bort henne :/
Fick sedan lilla William (B-ponny) som är en korsningsponny. Tävlade lite hoppning på honom och någon enstaka dressyr. Några år senare bytte vi ponny med en familj, fick en B ponny som hette Mambo Jumbo. Tävlade även hoppning på honom. Sedan var det dags för Feno-Me som jag har ridit sedan han var 7 år ca :)
Har även en söt liten dotter nu på 2 månader nästan och hon har ridit på Feno-Me och Rocky! ;) Riktigt duktig liten ryttare det!
Min mamma är alltså Maria Winberg som äger och har Stuteri MW, Kennel Tanspots, Fårfarm MW(vet inte vad hon har för namn på den verksamheten ännu) ;) Så under min uppväxt har jag haft helt fantastiska hästar att rida på. Nu får jag fantastiska stora hästar att rida på (: Vid årsskiftet få jag inte tävla på ponnytävling längre :( Men jag kommer helt säkert fortsätta rida på dom....för dom är helt gudomliga! Samtidigt som jag går över till häst.
Jag har 1 hopphäst som är 6år. Hon heter Notabene. Sedan har jag 2 dressyr vallacker som är 5 år, Liari och Lanson. Har även 2st 3 åringar, en 9 åring osv osv...Alltså det finns så många hästar så jag vet inte vilken ände jag skall börja i! Många utav dom är givetvis till salu, kan inte ha hur många som helst ^^
Ska man vara helt noga så är det ju inte mina hästar, den enda häst jag har är William hihi, jag står som ägare på honom ;)

Hoppas inte jag missade alltför mycket nu eller hade alltför många stavfel hihi ;)

Kommentar:
#1: Katie

Fin presentation av dig själv Fia =) Verkar som du fått med så gott som allt =)

Puss å kramar!

2011-10-16 @ 11:48:50
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: