Hästarna och träningen på Stuteri MW

2015-07-05
14:45:01

Båstad Horse Show
Nu är vi påväg ner till Båstad, dag två. Igår var vi där med Liari och Barcelona, dom gick en Msv B:4. Jag var riktgt nöjd med deras ritter! Tyvärr satt inte bytena och det blev några missförstånd som drog ner en hel del. Men båda två hade sån fin energi framåt! 

Nu är vi påväg dit med Feno-me och vi ska debutera  Intermediaire I. Träningen har gått riktgt bra med honom, han har sån bra energi i piruetterna och i bytena. Så seriebytena har bara flutit på som smör.
Det som ofta kan hända inne på banan är att jag tappar energin innan piruetterna så vi blir och stanna upp i dem. Så jag måste våga sätta energin innan piruetterna,  då skall dem gå riktigt bra. I bytena så blir jag så stressad och vågar väl inte riktigt rida dem.
Målet i dag är verkligen att sätta in energin innan piruetterna, att våga göra det.  Sedan att våga rida mina byten lugnt och fint! 

Dessutom har jag Sara och Greta med mig och vi har laddat upp med BJ glass i bilen hit! Så nu kan inget gå fel 😀 kul kommet vi att ha det iaf!

2015-06-29
16:42:11

Lisas begäran!
Lisa vill att jag börjar blogga igen.....så då får jag väl göra det 😉 
Det är rätt fascinerande att jag fortfarande har besökare här, eftersom det var år och dar sedan jag gjorde ett inlägg! 
Men nu under sommaren kan jag iallafall uppdatera er om vad som händer här på Stuteri MW och alla tävlingar! 

2013-09-21
18:17:55

På gården
Nu är jag på gården. Har precis kommit tillbaka efter att ha varit på en runda och kollat till mina elever inför nästa helgs Elitomgång i ponnydressyr.
Dock hade jag inte med mig ombyte från att jag varit ute i Göteborg på fredag kväll med några vänner. Så man var ovanligt finklädd i kavaj och skjorta samt ballerinaskor & sminkad. Jag brukar stå där i hästsvans, ridbyxor och osminkad. Variation är bra har jag hört ^^

Det gick väldigt bra för alla mina elever i dag, riktigt skoj att se så stora framsteg på bara några veckor. Härligt när utvecklingen går fram. Lite små dippar har det också varit, men de har kommit ur dem ännu starkare och bättre.

Nu skall jag själv rida några hästar inför morgondagens tävlingar i Kungsbacka. De skall sedan tvättas, flätas och knoppas. 
Skulle åkt med 4 hästar på tävling i morgon, men blir lite problem att få dit dem alla. Så avanmälde Feno-Me från MSV A klassen. Så har enbart Liari, Barcelona samt Bono med mig. Spännande dag kommer det bli, det är lite kallare väder ute nu och hästarna är piggare, så man vet inte riktigt vad som kan hända! Spännande!

Överlag har det varit en riktigt bra helg so far! Fredag var riktigt rolig, åkte in till Göteborg  med Elsa samt Jessica och åt på en vinbar och drack lite vin. Innan det shoppade vi lite, självklart köpte jag mig en klänning! En lång fin blå klänning som säkert kommer till användning snart.

P.S köp Ridsport, är med i en artikel där om ponnyer som tävlar bland storhästar ;) intressant läsning! Samt fin bild på mig hahaha :p

2013-09-01
11:05:00

Bilrunda no. 2

På 15 minuter lyckades vi lasta av de två stora halvbloden, ta ur knoppar, släppa ut i hagen, städa ur transporten, gå på toa samt hämta och lasta den lilla ponny fuxen Wacos Rache som ska starta i både MSVC:2 och B:4. Och nu äter vi mat i bilen så vi hinner med allt! (För vi är tjejer!!)

2013-09-01
11:01:31

Två av sju starter senare

Nu är vi påväg hem från Frillesås och ska lämna fina Liari och Barcelona. Själva har vi mumsat i oss lite hemmabakad äppelrulltårta som jag fått av min snälla svärmor! Mums!

Ritt 1- Liari
Liari var lite spänd när vi kom in på framridningen de första sekunderna, lite vild och busig! Helt enkelt glad och på topp, självklart jag också. Han var väldigt fin, lyhörd, lyssnade bra. Han var mjuk och smidig, kändes väldigt bra att snart komma in på banan. Inne på banan kände han sig väldigt bekväm och lyssnade oerhört bra på mig och var verkligen på hugget fram. Det var lite små missar lite här och var i början men väldigt fint annars. Sen när galoppen kom följde sidvinden och regnet med också, vildhäst som han är vet han precis hur man ska parera detta, rumpan ut och nosen mellan frambenen! Så sista halten blev en väldigt sne halt men lika glad var jag för det! Han gjorde allt galant!

Ritt 2- Barcelona
Barcelona var väldigt duktig idag. Hon stannade inte upp eller låste sig inne på banan men där emot var hon inte självgående. Stod emot lite, blev lite seg men kollar man på skolorna fick hon fantastiska poäng! Tror det var tredje-fjärde gången vi gör öppnor och slutor! Så jag är mycket nöjd med min och Barcelonas insats i MSVC:2, duktigt 5:åring!

2013-09-01
08:11:31

Tävlingsdax igen!! Bilrunda no. 1

Jahopp nu har jag första start (av totalt 7) om exakt en timma och NU kör vi från gården! Första häst är Liari i MSVC:2 vilket är hans tredje MSVC start i hans 7års långa halvblodsliv. Det blåser som sjutton och förväntas stora mängder regn så det här kan ju bli intressant! Men jag är van. Vi har Barcelona med oss också och hon har andra start som också är i MSVC:2 och detta är hennes debut! Vilket är bara för att testa banan eftersom det kanske egentligen är lite för svårt för henne ännu. Mer uppdatering om Bono Feno-Me och Waco kommer senare!

2013-08-27
08:17:37

Härliga Tisdag

I går fick det bli morgonträning på klubben House of Champions i GBG, där körde vi thaiboxing. I dag blir det ridning till morgon, lunch & em träning! Sedan på em skall jag till GBG och hålla träning för Moa & Elin. Efter det blir det träning på klubben, sedan hem och se vad Marcus och Emilia har hittat på för roligt.

Dagen började med en RIKTIG frukost, tog med mig doggiebag från Namaste India restaurangen i Varberg när vi åt där i går. Riktigt god mat har de där :D nom nom !!

2013-08-23
11:45:09

Äta, dricka, rida!

Nu har jag ätit lunch, piuh! Tur man hinner med lite mat emellan alla hästarna :) Annats hade jag varit sur som satan och varit djävulen själv känns det som hahaha! Äta ska man göra! Då blir man go & glad.
Rocky gick väldigt bra i dag, Feno-Me gick väldigt bra i dag. Han gjorde raka fina byten(jag gjorde raka byten) de blev toppen. Piruetter plättlätt!
Dunedaine gick suveränt i dag :) hon gör väldigt trevliga öppnor nu och fina enklbyten. Så har hon en väldigt fin balans i sin mellanttav, väldigt väldigt lik sin halvbror Wacos Rache där.
Nu ut och rida lite till, se ifall vi kommer rulla på med samma flyt resten av dagen :)!

2013-08-19
22:42:56

Får nog börja blogga igen!

Det är så mycket som hänt nu under sommaren, det har varit mycket intensivt. Det hade säkert varit skoj för er att läsa ALLT som hänt, men jag har bara inte haft tiden till det.
Nu kan jag börja skriva igen lite små inlägg, skall försöka hålla det vid liv nu.

Det som hänt är väll att jag och Bono skall starta en MSV A:1 den 1a sep! Det är rätt så stort, kommer inte ihåg om han kom i feb, mars eller april. Men det har gått fort fram. Han lär sig snabbt, tycker det är skoj osv. En otroligt rolig och smart häst att rida.
Frno-Me tuffar också på fram hemma, vi gör piruetter efter piruetter, 2-6 varv piruetter är inga problem. Börjar trampa lite mera med honom också, faktiskt från ryggen nu, riktigt skoj :)
Wacos Rache börjar också lära sig detta med piruetter.
Jag tycker det är väldigt bra att jag kan träna allt upp till Grand Prix på ponnyerna :)
Liari har också fått börja med lite lättare galoppiriuetter, vänder 1-2 steg sedan rakt fram. Han gör det enkelt och med bra energi :) Han har även fått börja med byten. Men vi sparar lite på de krutet eftersom vi skall tävla en MSV C den 1a sep ;) vill ju inte ha byten genom hela programmet.

Allt tuffar på fram (lite bak då&då) så livet e skönt på Stuteri MW.

2013-06-30
11:10:35

Söndag

NU kom helgens första felridning! I MSV A:1 hade fått 66,9% och en 2a plac såhär långt, men i stället ligger jag 3a med 66,4% just nu, attans!
Fick 69,4% 63,3% 66,6% många många 7 of & 8 or!
Mycket beröm från alla 3 domare för en otroligt fin sits och ponnyns fina gångarter och bakbensengagemang. Jag är helt klart nöjd! Målet satt! 7. 7. 7,5 på piruetterna, nu får jag till dem lite bättre inne på banan också. Samt 8 or på vår ökade trav. Samlad skritt 8 ökad 7,5 samlad galopp 8....så där fortsätter det ;) väldigt glad men frustrerad över att jag la in skrittpiruetter där det bara skulle vara samlad skritt ;)
Nu skall vi definitivt åka och äta! Sedan är det Liaris debut i MSV C:2. Det blir spännande också.

2013-06-29
10:52:19

Falkenberg meeting

2a dagen på meetinget här.
Det är mycket spännande här, gårdagen gick riktigt bra. Fick över 71% med Waco i MSVB:2 och över 68% med Bono vilket ledde till 3:e och 7:e placering!!

Idag är två starter gjorda av totalt 6!!! Först ut vad Liari och han skötte sig exemplariskt! Det är hans första start i år och det slutade på över 65% och i nuläget en fjärde plats. Andra var Wacos debut i MSVB:3 som slutade på 61% med mycket fina delar i. Allt från 3 or till 8or :) Duktig kille.
Nu blir det B:3 på Bono :)

2013-06-09
09:58:54

Ritt 2
Nu kommer film 2 upp på min ritt i FEI Mästerskapsprogram MSV A (YR)
Jag debuterade detta programmet och lärde mig det 2 timmar innan min ritt. Jag lyckades nämligen lära mig fel program först.
Hade jag lärt mig programmet lite tidigare hade det nog blivit lite bätre vägar ^^ Men jag glömde aldrig av det :D Bara 1 gång nästan. Precis i början när jag vänder över plan från B-E. 
 
 
 
 

2013-06-07
17:38:00

Inte gått vidare!
Jag har ju inte gått vidare till A Final, men somsagt...jag kom hit för att göra bra ifrån mig, lyckas med mina mål och ha jäkligt roligt.
Jag har kollat väldigt mycket på alla andra. De duktigaste YR och många Seniorer har jag sett. Jag har verkligen blivit inspirerad och kommer åka hem med en höjd ribba.
Nu kommer jag sätta ytterligare högre mål, som jag absolut kommer lyckas med :)
Tänk att jag frågade min tränare Kajsa i typ Januari, feb? hur man gör en piruette! Och inte ens då hade vi börjat med seriebyten. Då skall vi inte tala om Galoppsluta-byte-Galoppsluta...den gjorde jag första gången för någon vecka sedan ;) Så ni kanske kan börja förstå hur glad jag är över min ponny OCH Alla mina sponsorer!
Lars Öhrn och Maria Winberg/Stuteri MW Som sponsrar mig med träning! Kajsa Som tränar mig! Anders som lånar ut sin ponny till mig..mfl. Man blir lycklig av att ha folk omkring sig som tror på en och hjälper en att komma dit jag vill komma som småningom.
 
Det käns som att jag har utvecklats så mycket av att se mängder av bra ridning :) Jag är rätt duktig på att apa efter, så därför hjälper detta rätt mycket i min "utbildning"
Sedan är det väldigt skoj att få komma iväg på ett meeting. Som semester fast roligare ;)
 
Filmen från i dag hamnade på internminnet på kameran...så ni kan inte få se den förrens jag har sladd till kameran :(
 
Bild på mig och Feno-Me i dag Klicka HÄR (orientera er där)
 
Domarnas kommentarer i dag i slutet var:
- Vårdat ridet på ambitiös ponny!
- Charmig häst, god bjudning, Fin sits!
-  Liten energisk häst!
 

2013-06-07
14:01:05

Ritt 2

Jag är faktiskt nöjd med min 2a ritt också, men inte lika nöjd! Jag fick 1 miss i varje seriebyte vilket jag säkert kunde ha skippat. Min första piruette skulle jag kanske visa mer att det var en piruette vi skulle göra och inte en halt vid X ;) men den andra blev i alla fall bättre.

Fast jag är så nöjd över dessa 2 ritter, det är absolut de svåraste programmen vi ridit. Och dessutom fick jag kära mig programmet i dag på Nytt...jag hade lärt mig fel program ;) så 1,5 h innan start kunde jag det nya programmet.

Visst tycker jag det är trist att vi inte fått högre % och kom vidare till A-Final. Men vi var inte bättre än detta och vi har mycket kvar att lära oss.
Men för att ha börjat träna seriebyten och piruetter för några månader sedan så är detta hiskeligt bra :D

Nu sitter vi i ryttar Loungen och äter gratis fika...mums! + tittar på GP.
Har dessutom fått en goodiebag med saker i ! Så glad är jag ;)!

2013-06-06
22:53:12

Ritt 1
 
 
Här kommer då ritt 1 upp. Alltså, på film ser det ut som att jag verkligen snabbspolas! haha^^